Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμαρχος Καβάλας έδωσε εντολή να μαζεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου τα απορρίμματα μέσα από ιδιωτική τουριστική επιχείρηση

-Εάν δεν κάνουμε λάθος, ο Δήμος Καβάλας έχει τοποθετήσει κάδους σε σημεία κοντά σε επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες και βιομηχανικές μονάδες, για την περισυλλογή των απορριμμάτων τους. Έτσι, σε προκαθορισμένες ημέρες (και ώρες) διέρχονται τα ειδικά οχήματα και μαζεύουν τα απορρίμματα. Προφανώς υπάρχουν κάδοι κοντά στην τουριστική επιχείρηση Tosca, όπως και στις άλλες επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά μήκος του δρόμου Καβάλα-Παληό (Τσιφλίκι). Οι κάδοι αυτοί μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν απέναντι από το εστιατόριο του τουριστικού συγκροτήματος.

-Το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας διαμαρτυρήθηκε (εγγράφως) ότι, το απορριμματοφόρο του Δήμου Καβάλας αναγκάζεται νε εισέρχεται στην τουριστική μονάδα, για να κάνει την περισυλλογή των απορριμμάτων. Αναφέρει, μάλιστα, πως δόθηκε σχετική εντολή από τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη!

-Καταρχάς, είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος να παρεμβαίνει στην λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας και να παρακάμπτει τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής. Ο Δήμος δεν διοικείται από ένα πρόσωπο και με το στιλ «αποφασίζω και διατάζω». Κάθε Υπηρεσία έχει διοικητική και λειτουργική αυτονομία. Ο δήμαρχος συντονίζει το έργο των Υπηρεσιών, μέσω των συνεργατών του, αντιδημάρχων και προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων.

-Εάν έγινε αίτημα από την ιδιοκτησία της τουριστικής επιχείρησης Tosca προς την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, να μεταφερθούν οι κάδοι απορριμμάτων κοντά στο εστιατόριο, η Υπηρεσία έπρεπε να απαντήσει αρνητικά. Εφόσον ο όγκος των απορριμμάτων της επιχείρησης είναι μεγάλος, είτε πρέπει να μειώσει τα απορρίμματα, είτε να βρει τρόπο ώστε να τα μεταφέρει μέχρι τους κάδους που τοποθέτησε ο Δήμος. Όπως κάνουν το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες των άλλων επιχειρήσεων. Επίσης, αν ο όγκος των απορριμμάτων είναι μεγάλος, μπορεί η ιδιοκτησία της τουριστικής επιχείρησης να ζητήσει από την Υπηρεσία καθαριότητας, να τοποθετήσει κι άλλον, ή κι άλλους κάδους στον χώρο εκτός της επιχείρησης. Ή να ρωτήσει αν υπάρχει η δυνατότητα για πυκνότερα δρομολόγια του απορριμματοφόρου.

-Σε τελική ανάλυση, αν ο λόγος ήταν σοβαρός και έπρεπε να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων πλησίον του εστιατορίου, νομίζουμε πως δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία. Απ’ όσο γνωρίζουμε, το σχετικό αίτημα πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής και στην συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Εννοείται πως αρκεί η εντολή του δημάρχου. Είναι ζήτημα ισοτιμίας απέναντι στους δημότες.

-Επειδή η διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Καβάλας έγινε εγγράφως και απευθύνεται προς τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας καθαριότητας, αναμένουμε την έγγραφη απάντηση των ανωτέρω προσώπων. Για να ενημερωθούμε και να ενημερωθούν οι δημότες, γιατί δόθηκε η εντολή να μεταφερθούν οι κάδοι κοντά στο εστιατόριο της τουριστικής επιχείρησης και γιατί εισέρχεται το απορριμματοφόρο σε ιδιωτικό χώρο. Ίσως με την απάντηση να πειστούμε για την αναγκαιότητα της απόφασης.

 

Πηγή: k-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γυναικοκτονία στην Καβάλα | Η ερωτική επιστολή του δολοφόνου

Ο 56χρονος καταθέτει την αγάπη του για εκείνη και προσπαθεί να την πείσει να γίνουν ζευγάρι, όπως εκείνος το έχει πλάσει στο μυαλό του.

Το λεύκωμα για το χωριό Λεκάνη στην Καβάλα, ήταν η αιτία η 30χρονη Άννα να γνωρίσει τον σύντροφο και μετέπειτα δολοφόνο της ίδιας και του μόλις 10 μηνών παιδιού τους.

Η επιστολή του 56χρονου κτηνοτρόφου προς εκείνη, που παρουσιάζει αποκλειστικά το live news, περιγράφει το πώς ξεκίνησε η σχέση τους, η οποία κατέληξε στην ασύλληπτη τραγωδία.

«Όλα αυτά που έκανες για μένα ήταν κάτι το πρωτόγνω4ρο. Αυτά με άγγιξαν μέσα στην κλειστή καρδιά μου. Δεν εκμεταλλεύτηκα καμία στιγμή μαζί σου, δεν είναι του χαρακτήρα μου και στο έχω αποδείξει. Σε είδα από την πρώτη στιγμή σαν άνθρωπο δικό μου».

Ο 56χρονος καταθέτει την αγάπη του για εκείνη και προσπαθεί να την πείσει να γίνουν ζευγάρι, όπως εκείνος το έχει πλάσει στο μυαλό του.

«Καταλαβαίνω ότι είσαι σε πολύ δύσκολη θέση. Έρχομαι στη θέση σου και βλέπω τις δυσκολίες. Δυστυχώς σε αγάπησα και ευτυχώς είμαι τόσο ώριμος και διδαγμένος από τη ζωή για τους ανθρώπους. Είχα κλειστεί στον εαυτό μου, δεν εμπιστεύομαι γενικά τους ανθρώπους, το 90% είναι διπλοπρόσωποι, φοράνε μάσκες. Εγώ δεν παίζω μαζί σου, έκατσα και τα σκέφτηκα όλα, και για μένα είναι δύσκολο αλλά περισσότερο με νοιάζεις εσύ».

Τα σχέδια για τη ζωή τους

Στην επιστολή του προς την Άννα, ο 56χρονος, δείχνει να προσπαθεί για την αποδοχή του από την οικογένεια της 30χρονης, θεωρώντας ότι ίσως η διαφορά ηλικίας τους, σταθεί εμπόδιο.

«Η διαφορά ηλικίας που έχουμε, αυτό θα είναι για τους δικούς σου το μεγάλο πρόβλημα. Εσύ και εγώ πρέπει με λογικές κινήσεις να τους αποδείξουμε και να καταλάβουν ότι αυτό που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον δεν είναι κάτι επιπόλαιο, είναι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές μας».

Η Άννα και το 10 μηνών παιδάκι τους δολοφονήθηκαν από τον άνδρα που τότε έταζε μια ζωή γεμάτη αγάπη και ευτυχία.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζεται η μείωση ωραρίου εμπορικών καταστημάτων λόγω ενεργειακής κρίσης

Η απόφαση να ληφθεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Στ. Καφούνης.

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος και να μπει φρένο στις νέες ανατιμήσεις στην αγορά..

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ θα τεθεί σε επαφές που θα έχει το προσεχές διάστημα και με άλλους εκπροσώπους επιχειρήσεων που επηρεάζονται από ένα τέτοιο μέτρο.

Η πρόταση που βρίσκεται υπό συζήτηση και αφορά στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ εμφανιζονται θετικοί στο σενάριο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας, ωστόσο θέτουν ως προϋπόθεση την καθολική και οριζόντια εφαρμογη του μέτρου. Αν και εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο θα αφορά μια ώρα στην αρχή του ωραρίου και μια στη λήξη, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, αντί για 8 το πρωί με 9 το βράδυ που ισχύει σημερα.

Σημειώνεται πως ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος, εξέλιξη που αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι εμπορικοί συλλογοι της χώρας.

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση σχετικά με την πιθανή μείωση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους δήλωσε: «Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν αδιαμφισβήτητα γενναίες παρεμβάσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα θα μπορούσε να αποτελεί μια τέτοια, όμως θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί αφενός με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και αφετέρου με τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργώντας λιγότερες ώρες θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ίδιες υποχρεώσεις.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή την πρόταση αυτή την έχουμε συζητήσει προ εβδομάδος στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θεωρούμε απαραίτητο αν ληφθεί αυτό το μέτρο:

1. να εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση για το σύνολο των καταστημάτων κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των super-markets, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πάλι αθέμιτο ανταγωνισμό όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

2. να συνδυαστεί με την αυτόματη επιδότηση του κόστους ρεύματος, δεδομένου ότι με την μείωση του ωραρίου θα επέλθει αυτονόητα εξοικονόμηση ενέργειας.

3. να έχει περιορισμένη χρονική ισχύ, για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες.

4. να δοθεί η δυνατότητα ευέλικτης εργασίας στους μισθωτούς εργαζόμενους ώστε να μην μειωθούν οι αποδοχές τους.

Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος της χώρας δείχνει διατεθειμένος να βάλει πλάτη στα δύσκολα, συμβάλλοντας στο κρίσιμο πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι όμως απαραίτητο η πολιτεία να στηρίξει στοχευμένα το ελληνικό εμπόριο με την επιδότηση της ενεργειακής και ψηφιακής του αναβάθμισης και το πάγωμα κάθε πιθανής αύξησης ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών βαρών. Επίσης είναι απαραίτητη η δημιουργία μια τελευταίας γενναίας ρύθμισης όλων των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια, με ταυτόχρονη επιβράβευση των συνεπών, ώστε όποιος θέλει και μπορεί να ενισχύσει με την εργασία του τα δημόσια ταμεία».

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την ενεργειακή κρίση, πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Συγκεκριμένα, προτείνει από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου το ωράριο λειτουργίας να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: 10:00 έως 16:00
Τρίτη: 10:00 έως 19:00
Τετάρτη: 10:00 έως 16:00
Πέμπτη: 10:00 έως 19:00
Παρασκευή: 10:00 έως 19:00
Σάββατο: 10:00 έως 16:00

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θάσος | 80χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στην βάρκα του

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της Τρίτης, εντός της λέμβου του στη μαρίνα Θάσου, 80χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Φωτογραφία Αρχείου

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: