Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου για το δημοσίευμα της εφημερίδα «Έθνος»

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014) ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014) έχουν πυροδοτηθεί συζητήσεις για τους 17 “κόκκινους» Δήμους της Χώρας. (Έτσι χαρακτηρίζονται όσοι Δήμοι δεν ισοσκέλισαν τον προϋπολογισμό τους ακολουθώντας τις οδηγίες του μνημονίου, όπως διατυπώθηκε από την Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Το πρώτο παράδοξο είναι ότι οι Δήμοι ενημερώθηκαν από διαρροή στον τύπο και όχι επίσημα από το Υπουργείο και ενώ συνεχίζουν να αποστέλλουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Την πολιτική και την πρακτική, τη διαχειριστική.

Η πολιτική διάσταση σηκώνει μεγάλη συζήτηση και πολλαπλές αναγνώσεις. Μπορούν να τεθούν ερωτήματα (κάποια από αυτά ρητορικά). Όλα όμως συγκλίνουν σε μια απάντηση, η κυβέρνηση των μνημονίων αναζητά άλλοθι για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα.

Η άλλη όψη έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση των Δήμων. Θα περιοριστώ στο Δήμο Θάσου, τον οποίο υπηρετώ από τη θέση του Δημάρχου από το 2011.

Το 2010 ο ισολογισμός έδειξε έλλειμμα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο έτος (2010) το ετήσιο έλλειμμα ήταν 2.217.000 €. Τα χρέη που δεν είχαν τιμολογηθεί ακόμη ανέβαζαν το έλλειμμα πάνω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια μικροπολιτική αντίληψη οδηγούσε την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σε εισπρακτική απροθυμία.

Το 2011, πρώτη χρονιά της δικής μου θητείας, το ετήσιο έλλειμμα μειώνεται κατακόρυφα στο ποσό των 907.000 €, και αν εδώ λάβουμε υπόψη μας τις περικοπές των επιχορηγήσεων του κράτους προς τους Δήμους κατά 60% περίπου, μπορούμε να μιλάμε ότι για πρώτη φορά, κάτω από συνθήκες παλαιότερων ετών, ο Δήμος Θάσου θα παρουσίαζε ετήσιο πλεόνασμα της τάξης των 2.100.000 € περίπου. Το 2010 καταγράφονται συνολικές εισπράξεις 6.260.000€, ενώ αντίστοιχα το 2012 9.420.000€. Το 2013 τα εισπραχθέντα προς βεβαιωθέντα είναι της τάξης του 80%.

Η δημοτική αρχή μετά από επίπονες προσπάθειες και διεκδικήσεις κατορθώνει να πάρει το Λιμενικό Ταμείο Θάσου και να το κάνει Δημοτικό, αλλά και να δημιουργήσει Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, δύο αναπτυξιακούς πυλώνες για το νησί με σημαντικά έσοδα κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Θάσου αυτά τα τρία χρόνια διεκδίκησε δυναμικά χρηματοδοτήσεις από εθνικά ευρωπαϊκά κονδύλια και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά των Δήμων πανελλαδικά, σε ένταξη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής. Αυτή η εξαιρετική ανοδική πορεία του Δήμου της Θάσου σε χρόνους ζοφερούς, κοινωνικά και οικονομικά για τη χώρα μας, εκ διαμέτρου αντίθετη με την εικόνα και την πορεία που παρουσίαζε για πολλά χρόνια, καταξιώνει την τιτάνια προσπάθεια μας και καταγγέλλει νοοτροπίες και τρόπους διοίκησης του παρελθόντος. Ο Δήμος της Θάσου είναι ένας απόλυτα βιώσιμος δήμος, μια συνεχώς ανερχόμενη τουριστική δύναμη, πλούσιος σε φυσικό και ορυκτό πλούτο και ευρισκόμενος σε τροχιά αυτοεξυγίανσης».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μενδώνη | Εντός του καλοκαιριού του 2024 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου

Για το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου μίλησε από την Κομοτηνή μετά από ερώτηση του ENA Channel και του Κώστα Τοτοκώτση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως τόνισε η κ.α Μενδώνη οι εργασίες είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους και δεν αποκλείεται εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του 2024 να γίνουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ENA Channel :

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2 ης βάσης του 6 ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του
Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους
κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6 ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2ης βάσης του 6ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».  

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en