Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Γ’ Παγκόσμιος της ενέργειας μόλις ξεκίνησε

Το φυσικό αέριο, που βρίσκεται στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης την οποία βιώνει η Ευρώπη, είναι και ένα από τα κλειδιά της κρίσης στην Ουκρανία. Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την ενέργεια ως ένα κομμάτι της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης στην προσπάθειά τους να μειώσουν την αλληλεξάρτηση Ευρώπης και Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα

Γράφει ο Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου

Προφανής στόχος είναι να συσπειρώσουν γύρω από το ΝΑΤΟ τις χώρες της Ε.Ε. οι οποίες υποτίθεται ότι βρίσκονται σε πορεία χειραφέτησης και ανιχνεύουν το έδαφος στον τομέα της κοινής άμυνας. Η Γαλλία, που μετά το Brexit είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, πρωτοστατεί στην κατεύθυνση αυτή και, παρότι τα βήματα είναι νηπιακά, βρίσκονται στον αντίποδα των αμερικανικών στρατηγικών επιδιώξεων.

Τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ δεν ταυτίζονται με εκείνα των Ευρωπαίων.

Για τους Αμερικανούς η Ρωσία είναι «απέναντι» και αποτελεί στρατηγική απειλή, ενώ για την Ε.Ε. η γειτνίαση και η μεγάλη αλληλεξάρτηση υπαγορεύουν μια πολύ πιο σύνθετη προσέγγιση συνύπαρξης. Το ενεργειακό αποτελεί υπαρξιακό ζήτημα για την Ευρώπη καθώς είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία, η οποία καλύπτει περίπου το 40% των αναγκών της Γηραιάς Ηπείρου σε φυσικό αέριο.

Η Μόσχα κατηγόρησε ανοιχτά την Ουάσινγκτον ότι δημιουργεί την κρίση στην Ουκρανία με στόχο να αποτρέψει τη λειτουργία του αγωγού Nordstream 2, που μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Ο νέος αγωγός παρακάμπτει την Ουκρανία, από την οποία σήμερα διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος ρωσικού αερίου και το Κίεβο φοβάται ότι εάν τελικά οι ροές περνούν απευθείας στη Γερμανία, εκτός από την απώλεια σημαντικών εσόδων, ο ρόλος της χώρας ως ενεργειακού κόμβου θα πάψει να είναι κρίσιμος, κάτι που θα την καταστήσει πιο ευάλωτη απέναντι στη Μόσχα – ακόμα και σε εισβολή.

Οι Αμερικανοί ποτέ δεν έκρυψαν την αντίθεσή τους στον Nordstream 2, ενώ αντίθετα οι Ρώσοι τον παρουσιάζουν ως τη λύση στην ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ευρώπη, λέγοντας ότι όταν τεθεί σε λειτουργία οι ποσότητες που θα εξαχθούν στην Ευρώπη θα εκτονώσουν τις τιμές του φυσικού αερίου, κάτι που χρησιμοποιείται ως επιχείρημα απ’ όσους υποστηρίζουν ότι η ρωσική πλευρά είχε σκόπιμα μειώσει τις εξαγωγές για να ανεβάσει τις τιμές και να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη.

Οι Ρώσοι, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δημιούργησε μόνη της το πρόβλημα με το φυσικό αέριο, καθώς προχώρησε στην απελευθέρωση της αγοράς και κατάργησε τις μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας με σταθερές τιμές που υπήρχαν με τη ρωσική προμηθεύτρια Gazprom. Το αποτέλεσμα είναι ότι η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται ως χρηματιστηριακό προϊόν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Το τέλος της καραντίνας έφερε μεγάλη αύξηση της ζήτησης, η οποία επιδεινώθηκε λόγω διαφόρων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο ψυχρός καιρός, και η τιμή απογειώθηκε.

Πολλοί επίσης συνδέουν τις ανατιμήσεις και με τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» ή απανθρακοποίηση, την οποία επιδιώκει η Ε.Ε. με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς όμως να είναι ώριμες οι τεχνολογίες και οι αναγκαίες επενδύσεις, γεγονός που δημιουργεί ανισορροπίες και διαταραχές στην αγορά.

Σε αυτή τη συγκυρία, η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί μια καλή ευκαιρία όχι μόνο για να αναδειχθεί η ανάγκη παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη και να πωληθεί στρατιωτικό υλικό σε χώρες της Ε.Ε., αλλά και για να παγώσει ο Nordstream 2 και να υποκατασταθεί το ρωσικό φυσικό αέριο με αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Πριν από λίγες ημέρες την περίοδο που χτυπούσαν τα «τύμπανα του πολέμου» στην Ουκρανία, ΗΠΑ και Κομισιόν πραγματοποίησαν την Ευρω-Αμερικανική Ενεργειακή Διάσκεψη, ενώ Μπάιντεν και Φον ντερ Λάιεν υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν για την προμήθεια αερίου από τις ΗΠΑ και από άλλους προμηθευτές υπό αμερικανική επιρροή, όπως το Κατάρ και η Αλγερία. Τον Ιανουάριο οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη καλύφθηκαν κατά 60% από τις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, το ουκρανικό ζήτημα έχει εκ των πραγμάτων προκαλέσει αλλαγή στις ενεργειακές προμήθειες της Ευρώπης, σε βάρος των ρωσικών και προς όφελος των αμερικανικών συμφερόντων και των μεγάλων δυτικών πολυεθνικών (Shell, Chevron, ExxonMobil).

Click to comment

Απάντηση

ΑΠΟΨΕΙΣ

15η Σεπτεμβρίου 1994 | Φόρος Τιμής στους Δασοκομάντος που έχασαν την ζωή τους

*Γράφει ο Κώστας Παπακοσμάς
Ο χρόνος τρέχει και μαζί με αυτόν .. τρέχουμε και εμείς , με αγωνία να τον προλάβουμε , μας πιάνει το άγχος δημιουργίας , νιώθουμε μοναδικοί , πολλές φορές εγωιστές . Ξεχνάμε εύκολα πρόσωπα και γεγονότα , ίσως και επιλεκτικά . Συχνά – πυκνά όμως , ανατρέχουμε στο παρελθόν, θυμόμαστε γεγονότα, καταστάσεις, κυρίως όμως πρόσωπα . Έτσι λοιπόν Φόρος Τιμής σήμερα, στα αδικοχαμένα παλληκάρια της μαύρης εκείνης ημέρας της 15 Σεπτεμβρίου 1994 .
Φόρος τιμής στους νεκρούς της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που έπεσε στα βουνά της Δράμας.
Η 15η Σεπτεμβρίου 1994 ήταν μια αποφράδα μέρα για την περιοχή μας. Πριν 28 χρόνια δέκα νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στα ορεινά της Δράμας. Επέστρεφαν στην βάση τους, στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, μερικές ώρες νωρίτερα επιχειρούσαν στην κατάσβεση μιας δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.
Την εποχή εκείνη υπήρχαν ανά την Ελλάδα κλιμάκια δασοπυρόσβεσης που μεταφέρονταν με ελικόπτερα στους τόπους πυρκαγιών και μετείχαν στην κατάσβεση αυτών. Νέα παιδιά , τα περισσότερα είχαν υπηρετήσει την θητεία τους στις ειδικές δυνάμεις των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων εργάζονταν για λογαριασμό της Δασικής Υπηρεσίας. Αγαπούσαν με πάθος την δουλειά τους και έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να σώσουν δασικές εκτάσεις και περιουσίες πολιτών. Ήταν το Σώμα των δασοκομάντος.
Η Καβάλα είχε ένα τέτοιο κλιμάκιο που στελεχώνονταν από νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά και ζωή. Προσωπικά είχα την τιμή να τους γνωρίσω όλους , είχαμε μιλήσει για τα όνειρά τους, την αγάπη τους για το δάσος, την κατάρτιση τους για αυτό που έκαναν. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή , ένα μήνα πριν το τραγικό δυστύχημα, η ιστορία κατέγραψε τα όνειρα τους αλλά και την πραγματικότητα της στιγμής. Η 15η Σεπτεμβρίου ήταν μαύρη μέρα για την δασοπυρόσβεση ,και γενικότερα για την περιοχή μας, αφού λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, κατέπεσε το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού, με τους 3 χειριστές ,πλήρωμα, και τους 7 επιβαίνοντες δασοκομάντος, που είχαν πάει για να λάβουν μέρος σε μια ακόμα κατάσβεση φωτιάς στα βουνά του νομού Δράμας στη θέση Περιστεριά του Αιγείρου Δράμας.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες (το πόρισμα, που συντάχθηκε αρκετό καιρό μετά , ρίχνει ευθύνες στους χειριστές, πράγμα που αμφισβητούν έντονα οι συγγενείς των θυμάτων που μιλούν για ασυντήρητο ελικόπτερο που δεν έπρεπε να πετά), το ελικόπτερο «βρήκε» σε καλώδια υψηλής τάσης από πυλώνες της ΔΕΗ που υπάρχουν στην περιοχή και αφού έχασε τον έλεγχο, καρφώθηκε στα βράχια της πλαγιάς .
Αποτέλεσμα αυτού του τραγικού γεγονότος ήταν να βρουν τραγικό θάνατο οι:
Λοχαγός Θεόκλειτος Καλφόπουλος ετών 37,
Αρχιλοχίας Δημήτριος Σκούντας ετών 30,
Επιλοχίας Δημήτριος Κωστόπουλος ετών 27,
Δασοπόνος Αντώνιος Σφυνιάς ετών 28,
Δασοφύλακας Εμμανουήλ Λιάπης ετών 32
Οι Δασοκομμάντος Γεώργιος Τζιαγκίδης ετών 28
Ευάγγελος Κουτσογιώργης ετών 27
Εμμανουήλ Κεσικιάδης ετών 26
Γρηγόριος Αδάμος ετών 23
Χρήστος Κρικόπουλος ετών 22.
Δέκα νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν εκτελώντας το καθήκον τους, πήγαν και αποσόβησαν ένα κακό, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειες τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 22ας Ιουνίου 2004 ,δέκα χρόνια μετά το δυστύχημα , στο πόρισμα αναφέρεται ότι: «…υπήρξε σφάλμα του χειριστή, το οποίο συνίστατο στο ότι παρέβη τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας για πτήσεις VFR αλλά και τις υφιστάμενες διαταγές της ΔΑΣ/ΓΕΣ και της Μονάδας του, οι οποίες απαγορεύουν τις χαμηλές πτήσεις και την πτήση του ελικοπτέρου για τη συγκεκριμένη αποστολή». Συγγενείς και συνάδελφοι των αδικοχαμένων δασοκομάντος αμφισβητούν το πόρισμα αυτό και μιλούν για κακή συντήρηση του ελικοπτέρου και άλλους λόγους.
Υπάρχουν δε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν την μοιραία πτήση, από τον αδικοχαμένο Γιώργο Τζιαγκίδη και βρίσκονται στην κατοχή του συλλόγου καταδρομέων Καβάλας, (τα μέλη του οποίου παρεχώρησαν τις φωτογραφίες στον αγαπητό φίλο Μάκη Λιόλιο, δημοσιευτήκαν στον τοπικό τύπο και στο ιστολόγιο του Μ. Λιόλιου).
Η φωτογραφική μηχανή βρέθηκε μέσα στα συντρίμμια του ελικοπτέρου, και κάποιες από τις τελευταίες στάσεις πήραν φως μια και η μηχανή έσπασε. Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων, κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες αποδεικνύουν περίτρανα πως ο κάδος ήταν μέσα στο σκάφος και η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε άλλους λόγους όπως η μη συντήρησή του.
Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το ελικόπτερο με τα στοιχεία (ΕΣ 633) , έχει προσγειωθεί πλησίον του χώρου της φωτιάς το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 1994 και οι Δασοκομάντος αποβιβάζονται.
Λίγο πριν νυχτώσει η πυρκαγιά έχει σβήσει, οι Δασοκομάντος, έχουν πάρει τα προσωπικά τους είδη, το ελικόπτερο με το πλήρωμα, έχει τελειώσει τις ρίψεις και βρίσκεται στη φάση της προσγείωσης. Οι δασοκομάντος έχουν σταθεροποιήσει τον κάδο.
Στη φωτογραφία, φαίνεται ο αείμνηστος Αρχιλοχίας Δημήτριος Σκούντας, και κάποιος από τους δασοκομάντος, λίγο πριν την απογείωση του ΕΣ 633 για τη βάση του. Ο κάδος ήδη έχει μπει μέσα στο ελικόπτερο όπως φαίνεται από τα καλώδια στήριξής του.
Στην φωτογραφία αυτή ,που είναι η τελευταία στην φωτογραφική μηχανή που βρέθηκε στα συντρίμμια, λίγο πριν από την απογείωση, φαίνεται ο αείμνηστος Επιλοχίας Κωστόπουλος Δημήτριος, συγκυβερνήτης του ΕΣ 633 και πίσω του φαίνεται ο αρχηγός των δασοκομάντος Αντώνιος Σφηνιάς. Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το τραγικό δυστύχημα .
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ από τις οικογένειες των θυμάτων, κατά καιρούς οι τοπικές αρχές (για πολλά χρόνια η Διευρυμένη Αυτοδιοίκηση) ,και πάντα ο σύλλογος Καταδρομέων νομού Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», τελούν στον τόπο του δυστυχήματος μνημόσυνο στην μνήμη των αδικοχαμένων παλληκαριών, με την παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων των αδικοχαμένων δασοκομμάντος.
Η τοποθεσία που έγινε το ατύχημα, έχει διαμορφωθεί σε μνημείο και χώρο προσκυνήματος, αφού στο σημείο εκείνο χτίστηκε ένας ναΐσκος, αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Νικήτα, ενώ υπάρχει και μια μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των αδικοχαμένων παλληκαριών.
Μετά το μνημόσυνο, γίνονταν προσκλητήριο απόντων από τα μέλη του συλλόγου Καταδρομέων σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του που κυλούν για τον άδικο χαμό των παλικαριών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Καβαλιώτες.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. Η ευχή όλων είναι να μην ξεχαστούν αυτοί οι ήρωες που έπεσαν για την Πατρίδα.
Οι φωτογραφίες είναι από μοιραίο ελικόπτερο, το μνημείο που υπάρχει στην ορεινή περιοχή της Δράμας αλλά και αυτό που υπάρχει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα . Μνημείο υπάρχει και στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Καβάλας όπως και στο Δήμο Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Για ποια ανθρωπιά ακριβώς μιλάμε;

*Γράφει ο Απόστολος Ατζεμιδάκης

Το τελευταίο 24ωρο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου – παγκοσμίως-  ένα video μίας άγριας δολοφονίας ενός άμοιρου γαϊδαράκου ο οποίος μετά από ανεκδιήγητη πράξη του αφεντικού του ξεψυχά έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα.

Το video εκτός από αποκρουστικό κάθε άλλο στην όψη του μας περνά πάρα πολλά μηνύματα, για το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2022 μπορεί απλά να ξεψυχά ένα ζώο επειδή είναι στην ιδιοκτησία ενός ανθρώπου και όχι μόνο αυτό αλλά να βιντεοσκοπείται κιόλας ο θάνατος του.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω ή να θίξω το άτομο που βιντεοσκοπεί τον γάϊδαρο καθώς δείχνει καθαρά στο βίντεο και τον “δολοφόνο” του άτυχου ζώου απλά θεωρώ ότι κάπου χάνεται το επίπεδο της ανθρωπιάς (εάν φυσικά αυτή υπήρξε ποτέ).

Πάμε στο δια ταύτα τώρα, διαβάζω από το Πρώτο Θέμα :

“Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με το epirupost.gr. Υπενθυμίζεται πως ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο.”

Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μετά την δολοφονία του ζώου το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν δεμένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όπως μετάφερουν οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν άντεξε την ταχύτητα που ανέπτυξε ο οδηγός και κατέρρευσε αιμόφυρτο ενώ μάλιστα του φώναζαν να σταματήσει!

Οι δικαιολογίες που ακολούθησαν πολλές, όπως για παράδειγμα όπως φαίνεται και στο video ο ίδιος να λέει ότι δεν το κατάλαβε, στην συνέχεια η άγνοια έγινε επίθεση λύκου και στο τέλος θα έρθουν και οι… δεινόσαυροι.

Το νόημα είναι ένα. Ότι έχουμε χάσει παντελώς  την ανθρωπιά μας, ότι ζούμε εν έτει 2022 και παρακολουθούμε τέτοιες δυσάρεστες εικόνες στους τηλεοπτικούς και μη δέκτες. Και το δυσάρεστο βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βιντεοσκοπήθηκε, φανταστείτε πόσες ακόμη κακοποιήσεις ζώων μπορεί να συμβαίνουν εν Ελλάδι και εμείς απλά δεν τις γνωρίζουμε.

Άρα για ποια ανθρωπιά ακριβώς μιλάμε;

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δισσοί λόγοι και αυτοδιοικητικές αρλούμπες

*Γράφει ο Νίκος Ξανθόπουλος

Δεν απομένουν παρά δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κατάσταση της σχολικής στέγης θυμίζει έντονα καλοκαίρι 2014.

Τότε που ο σημερινός δήμαρχος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών το 2014 – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ, παρέδιδε στην νεοεκλεγείσα υπό την κυρία Τσανάκα διοίκηση. 21 ο Δημοτικό Αγίου Λουκά : Κλειστό, μιας και κρίθηκε επικίνδυνο λόγω ζημιών που υπέστη εξαιτίας σεισμού που προηγήθηκε εκείνο το καλοκαίρι. 5 ο , 6 ο , 18 ο , 24 ο Νηπιαγωγεία: Κλειστά μιας και οι χώροι που λειτουργούσαν κρίθηκαν ακατάλληλοι από ελέγχους που προηγήθηκαν του Ο.Σ.Κ.

Κατά πάγια τακτική η απερχόμενη τότε διοίκηση τα είχε φορτώσει στον κόκορα, κατέβασε τα μολύβια και ροκάνιζε τον χρόνο περιμένοντας να παραδώσει.

Ποια πρόσωπα εκτός του τότε δημάρχου συμμετείχαν σε αυτήν την ανευθυνότητα ;

Θεόδωρος Μουριάδης, Λεωνίδας Παπάς, Κυριάκος Σταυρίδης, Απόστολος Μουμτσάκης και η λοιπή παρέα, οι οποίοι επειδή έχασαν της εκλογές του 2014, δεν κούνησαν το δάχτυλό τους εκείνο το καλοκαίρι. Κινητοποιήθηκαν άραγε οι υπηρεσίες; Φυσικά όχι, είναι γνωστή άλλωστε η λειτουργία τους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022.

Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων, 12 ο Δημοτικό ;;;; Είναι δυνατόν να σου παραδίδεται έτοιμο έργο από την απερχόμενη διοίκηση και επειδή έχεις εμμονές να το απεντάσεις; Αναφέρομαι στο Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων, το οποίο θα λειτουργήσει στης Κρηνίδες, ενδεχομένως και στην Λυδία, μπορεί στον Αμυγδαλεώνα!!! Ο καιρός θα δείξει, ψελλίζουν, αιρετοί και υπηρεσιακοί !
Είμαστε έτοιμοι εμείς, οι άλλοι καθυστερούν!!

Να το προπατορικό αμάρτημα ! Δεν φταίω εγώ, ψελλίζει ο Αδάμ όταν τον πιάσανε με την κατσίκα στον ώμο. Εσύ φταις, που μου την έδωσες μη εννοώντας την κατσίκα φυσικά Δεν φταίνε αυτοί 3 χρόνια μετά, οι ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ φταίτε λένε, που μας ξανακάνατε διοίκηση .

ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ !!!

12 ο Δημοτικό : Από εγκαίνια το 2020, πήγαμε στο 2021, πάμε στο 2022 και ενώ η αυλή του σχολείου είναι εργοτάξιο, είμαστε έτοιμοι εμείς – κραυγάζουν ανερυθρίαστα- ο εξοπλισμός του σχολείου μας λείπει!!!

Το ερώτημα αμείλικτο, 3 χρόνια δεν μπορούσατε να προγραμματίσετε το αυτονόητο; Δηλαδή το 12 ο αν ολοκληρωθεί κάποτε, υπάρχει η περίπτωση να λειτουργήσει χωρίς εξοπλισμό; Χωρίς θρανία, καρέκλες, πίνακες, κουρτίνες και, και ,και ;

Είναι δυνατόν να είστε τόσο περαστικοί; Κι όμως δυστυχώς, ναι! Δεν φταίνε αυτοί θα πει κάποιος, φταις και εσύ που τους ξανακάνανε οι Καβαλιώτες διοίκηση. Τι να πω, εγώ τώρα, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: