Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Γιάννης Πασχαλίδης για την εκκίνηση του ΓΕΦΥΡΑ 2 & τον εξορθολογισμό των δασικών χαρτών

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησε χθες 5 Απριλίου, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», το οποίο θα καλύπτει τόσο πληττόμενες επιχειρήσεις (μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών- επιτηδευματιών) που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιδότηση μηνιαίας δόσης (κεφαλαίου και τόκων) επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες, επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης που φτάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης και επιδότηση δόσης μέχρι και 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Δικαιούχοι του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2» είναι οι επιχειρήσεις, τα έσοδα των οποίων το έτος 2020 ήταν μειωμένα κατά τουλάχιστον 20%, συγκριτικά με το έτος 2019 και μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/ ή http://ofeiles.gov.gr) έως τις 9 Μαΐου 2021, μέσω μιας απλής διαδικασίας, δίχως να απαιτείται η συνυποβολή δικαιολογητικών για δεδομένα και πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων Δημοσίου, τραπεζών και διαχειριστών δανείων. Η συνεισφορά του Δημοσίου για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ανέρχεται για τα εξυπηρετούμενα δάνεια σε ποσοστό 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες, ενώ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η συνεισφορά του Δημοσίου ανέρχεται σε ποσοστό 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

Επιπλέον, όπως προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεώργιο Γεραπετρίτη, πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες και θα να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες. Τις διορθώσεις, θα αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσω εσωτερικών διαδικασιών, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι έχει ήδη προηγηθεί και μείωση του τέλους υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά εμπράκτως ότι στέκεται αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντάς της ουσιαστική στήριξη, ώστε να ξεπεράσει τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης, προβαίνοντας παραλλήλως σε ενέργειες για την προστασία, αλλά και τη διαχείριση των δασών και του περιβάλλοντος εν γένει, μέσω της δημιουργίας μίας σημαντικής βάσης δεδομένων καταγραφής των εκτάσεων που διέπονται από την δασική νομοθεσία.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογος Πνοή | “Δεν κάνουμε ποτέ Εράνους”

Ο Σύλλογος Πνοή για την οικογένεια και το παιδί και με στόχο την υποστήριξη θεμάτων υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους προχώρησε στην ανάρτηση των εκθεμάτων που δημιουργήθηκαν από τις κυρίες του εργαστηριου για το πασχαλινό Bazzar. Παράλληλα, η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννα Χατζηβαρύτη ενημερώνει, πως, ο σύλλογος δεν διενεργεί  εράνους με βιβλία, πόρτα πόρτα, η στο δρόμo.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” Καβάλα και Θάσος

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσεται πλέον από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου η Π.Ε Καβάλας αλλά και Θάσου.

Και για τις δύο περιπτώσεις ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για απότομη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπουργός Μετανάστευσης | Περιμένουμε προτάσεις για την μετεγκατάσταση της δομής Ασμημακοπούλου

Πρόταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιμένει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου σε άλλο σημείο του νομού Καβάλας. Μάλιστα ο Υπουργός μετέφερε στην εκπομπη ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel ότι δεν έχει γίνει καμία πρόταση ενώ έαν γίνει ο ίδιος είναι θετικός σε κάθε συζήτηση για μετεγκατάσταση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: