Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με την απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, σε συνέχεια της ανάρτησης στη Διαύγεια “Ορθής Επανάληψης» της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η οποία αλλοιώνει την αρχική απόφαση, δήλωσε:

“Είχα υποστηρίξει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνιζα στις μετέπειτα δημόσιες παρεμβάσεις μου, για την απόφαση της δέσμευσης 70 εκατ. ευρώ περίπου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ –Θ 2014-2020 από τώρα, για το έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ότι τόσο η παρέμβαση του Περιφερειάρχη για διεκδίκηση από μέρους του στο μέλλον, του παραπάνω ποσού από άλλα προγράμματα, όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας κ. Μιχαηλίδη Κώστα για συνυπολογισμό του ίδιου ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ότι ήταν ουσιαστικά και οι δύο, “προφάσεις εν αμαρτίαις» ή “στάχτη στα μάτια του κόσμου», καθόσον ήταν έωλες, μη δεσμευτικές και ουσιαστικά ανεφάρμοστες.

Σε κάθε περίπτωση δεν άλλαζαν την ουσία της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία “απαγορευότανε» η δυνατότητα ένταξης μεγάλων έργων για τις άλλες Π.Ε και για την Δράμα. Οι δύο παραπάνω παρεμβάσεις περιλήφθηκαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια με ημερομηνία 02-01-2014. Πριν “αλέκτωρ λαλήσει» όμως, μετά από λίγες μέρες δηλαδή, αναρτήθηκε “ορθή επανάληψη» της ίδιας απόφασης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται το τμήμα που αναφερότανε “στον συνυπολογισμό του ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», ή σε πιο απλά ελληνικά, ότι στα χρήματα που “αναλογούν» στην Κομοτηνή από το επόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα αφαιρεθούν τα 70 εκατ. για το Νοσοκομείο και θα πάρει τα υπόλοιπα.

Εγείρονται δύο σημαντικά ζητήματα:

Α) Η ορθή επανάληψη είναι ουσιαστικά μια άλλη, μια διαφορετική απόφαση και είναι “ηλίου φαεινότερο» ότι έπρεπε να έρθει προς ψήφιση το θέμα με νέα εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με την ορθή επανάληψη ουσιαστικά “παραποιείται» και αλλοιώνεται η απόφαση του συλλογικού οργάνου. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα στη λειτουργία των θεσμών.

Β) Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δράμας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση την 27-12-13 και ψήφισαν το θέμα, διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας ότι το έκαναν γιατί έβαλαν οι ίδιοι στην απόφαση την “ασφαλιστική δικλείδα μη αδικίας της Δράμας», με τον συνυπολογισμό του ποσού των 70 εκατ. στα συνολικά χρήματα που θα πάρει η Κομοτηνή. Τίθεται το ερώτημα, τώρα που με την “ορθή επανάληψη» απαλείφθηκε ο όρος αυτός από την απόφαση, τώρα που “απασφαλίστηκε η δικλείδα», εξακολουθούν να στηρίζουν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Η απάντηση από τους ίδιους προς τους Δραμινούς».

Πηγή:: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2014/01/blog-post_7823.html

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

Μεσημβρινές ώρες την 30-11-2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με την συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α.Δράμας προέβησαν σε σύλληψη ενός ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/2013.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο εν λόγω ημεδαπός εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του ανωτέρω γραφείου, πλησίον της οικίας του στην Δράμα, όπου με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του οικείου Τ.Α., παρέδωσε οικειοθελώς ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο
περιέχον ακατέργαστη κάνναβη.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου με τη συνδρομή της ομάδας K9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΘΟΡ” του Κ.Λ. Καβάλας, εντοπίστηκαν τα παρακάτω:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους δύο χιλιάδων πεντακοσίων εννέα (2.509) γραμμαρίων,
  • ένας (01) μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

  • δύο (02) πλαστικοί τρίφτες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

  • ένα (01) κουτί με δεκατέσσερις (14) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενος από μία (01) σκηνή εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο (02) λαμπτήρες LED, ένας (01) υγραντήρας, ένας (01) μετασχηματιστής, ένα (01) κάτοπτρο λαμπτήρα, δύο (02) ανεμιστήρες και έξι (06) μπουκαλάκια με υγρό λίπασμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στο Καλογερικό της Θάσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου «Ο Γλαύκος» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξένησε τη Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο κόσμος, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος».

Η ανταπόκριση των πολιτών της Θασου για την ομιλία της ιστορικού και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” με την σειρα του ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας | Τεράστια επιτυχία από την ελληνική αγωνιστικής ομάδας

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό “World Chefs Championship” που έλαβε χώρα στις 24-27 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Ελληνικό Gastronomy team αποτελούσαν:

1) Αρχηγός αποστολής και διεθνής Κριτής διαγωνισμού Δίγκας Στυλιανός
2) Τεχνικός σύμβουλος και διεθνής κριτής διαγωνισμού Λορέντζος Γεώργιος
3) Αγωνιστικό Gastronomy  team Χριστογιάννης Ηλίας
4) Αγωνιστικό team Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
5) Αγωνιστικό team Κλεισούρα Ευαγγελία
Μέσα σε 38 χώρες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει τρία σημαντικά μετάλλια σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.
Ποιο συγκεκριμένα στην κατηγορία κρέας με μία υπέροχη παρασκευή με αρνί του Chef κυρίου Χριστογιάννη Ηλία απέσπασε την δεύτερη θέση παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο.
Στην κατηγορία γλυκό εστιατορίου διέπρεψε η Chef κυρία Κλεισούρα Ευαγγελία με την υπέροχη Παρασκευή ενός πρωτότυπου γλυκού με τραχανά και ρόδι φέρνοντας την δεύτερη στην κατηγορία της και αποσπώντας ένα αργυρό μετάλλιο ακόμα για την χώρα μας. Στην κατηγορία ψάρι με μια ευφάνταστη συνταγή όλο αρώματα η κυρία Τσιτσινούδη Μαγδαληνή έφερε το τρίτο μετάλλιο στην τρίτη θέση παρασκευάζοντας ένα λουκάνικο θαλασσινών με μια υπέροχη σάλτσα εσπεριδοειδών.
Μια τεράστια επιτυχία από την ελληνική αγωνιστική ομάδα γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας που κάνει τους Έλληνες περήφανους που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το γόητρο της ελληνικής γαστρονομίας στον κόσμο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: