Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με την απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, σε συνέχεια της ανάρτησης στη Διαύγεια “Ορθής Επανάληψης» της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η οποία αλλοιώνει την αρχική απόφαση, δήλωσε:

“Είχα υποστηρίξει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνιζα στις μετέπειτα δημόσιες παρεμβάσεις μου, για την απόφαση της δέσμευσης 70 εκατ. ευρώ περίπου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ –Θ 2014-2020 από τώρα, για το έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ότι τόσο η παρέμβαση του Περιφερειάρχη για διεκδίκηση από μέρους του στο μέλλον, του παραπάνω ποσού από άλλα προγράμματα, όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας κ. Μιχαηλίδη Κώστα για συνυπολογισμό του ίδιου ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ότι ήταν ουσιαστικά και οι δύο, “προφάσεις εν αμαρτίαις» ή “στάχτη στα μάτια του κόσμου», καθόσον ήταν έωλες, μη δεσμευτικές και ουσιαστικά ανεφάρμοστες.

Σε κάθε περίπτωση δεν άλλαζαν την ουσία της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία “απαγορευότανε» η δυνατότητα ένταξης μεγάλων έργων για τις άλλες Π.Ε και για την Δράμα. Οι δύο παραπάνω παρεμβάσεις περιλήφθηκαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια με ημερομηνία 02-01-2014. Πριν “αλέκτωρ λαλήσει» όμως, μετά από λίγες μέρες δηλαδή, αναρτήθηκε “ορθή επανάληψη» της ίδιας απόφασης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται το τμήμα που αναφερότανε “στον συνυπολογισμό του ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», ή σε πιο απλά ελληνικά, ότι στα χρήματα που “αναλογούν» στην Κομοτηνή από το επόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα αφαιρεθούν τα 70 εκατ. για το Νοσοκομείο και θα πάρει τα υπόλοιπα.

Εγείρονται δύο σημαντικά ζητήματα:

Α) Η ορθή επανάληψη είναι ουσιαστικά μια άλλη, μια διαφορετική απόφαση και είναι “ηλίου φαεινότερο» ότι έπρεπε να έρθει προς ψήφιση το θέμα με νέα εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με την ορθή επανάληψη ουσιαστικά “παραποιείται» και αλλοιώνεται η απόφαση του συλλογικού οργάνου. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα στη λειτουργία των θεσμών.

Β) Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δράμας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση την 27-12-13 και ψήφισαν το θέμα, διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας ότι το έκαναν γιατί έβαλαν οι ίδιοι στην απόφαση την “ασφαλιστική δικλείδα μη αδικίας της Δράμας», με τον συνυπολογισμό του ποσού των 70 εκατ. στα συνολικά χρήματα που θα πάρει η Κομοτηνή. Τίθεται το ερώτημα, τώρα που με την “ορθή επανάληψη» απαλείφθηκε ο όρος αυτός από την απόφαση, τώρα που “απασφαλίστηκε η δικλείδα», εξακολουθούν να στηρίζουν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Η απάντηση από τους ίδιους προς τους Δραμινούς».

Πηγή:: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2014/01/blog-post_7823.html

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγιασμός εκλογικού κέντρου Αναστασίας Ιωσηφίδου

Με μια σεμνή και απέριττη τελετή , όπως απαιτεί η ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, καθαγιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το εκλογικό κέντρο της παράταξης ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της υποψήφιας δημάρχου Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Τόσο η ίδια η κα Ιωσηφίδου , όσο και οι υποψήφιοι της δέχθηκαν με ευλάβεια και συγκίνηση το ράντισμα και την ευλογία του πατρός Φιλίππου, πολύτιμο εφόδιο για τον αγώνα της παράταξης και του καθένα τους ξεχωριστά.

Η όλη εκδήλωση , η οποία διήρκεσε όσο το λειτουργικό της μέρος προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί της οδού Δοιράνης , χαρακτηρίσθηκε από οικογενειακό κλίμα και από την έκδηλη αισιοδοξία των παρισταμένων για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την επόμενη Κυριακή .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Άνοιξε τις πύλες της η Kavala Expo 2023 – Δηλώσεις φορέων

“Παρέλαση” φαίνεται πως έκαναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στα εγκαίνια της μεγάλης εμπορικής έκθεσης Kavala Expo 2023.

H Έκθεση KAVALA EXPO 2023 θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, αναμένεται να διοργανωθεί και το Food Truck Festival, το οποίο, εκτός από γεύσεις, θα «φιλοξενήσει» και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εγκαίνια για την 29η Kavala Expo 2023 παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης KAVALA EXPO που διοργανώνει για 29η χρονιά το Επιμελητήριο Καβάλας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: