Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με την απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, σε συνέχεια της ανάρτησης στη Διαύγεια “Ορθής Επανάληψης» της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ένταξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η οποία αλλοιώνει την αρχική απόφαση, δήλωσε:

“Είχα υποστηρίξει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνιζα στις μετέπειτα δημόσιες παρεμβάσεις μου, για την απόφαση της δέσμευσης 70 εκατ. ευρώ περίπου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ –Θ 2014-2020 από τώρα, για το έργο κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, ότι τόσο η παρέμβαση του Περιφερειάρχη για διεκδίκηση από μέρους του στο μέλλον, του παραπάνω ποσού από άλλα προγράμματα, όσο και του Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας κ. Μιχαηλίδη Κώστα για συνυπολογισμό του ίδιου ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων της επόμενης προγραμματικής περιόδου για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ότι ήταν ουσιαστικά και οι δύο, “προφάσεις εν αμαρτίαις» ή “στάχτη στα μάτια του κόσμου», καθόσον ήταν έωλες, μη δεσμευτικές και ουσιαστικά ανεφάρμοστες.

Σε κάθε περίπτωση δεν άλλαζαν την ουσία της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία “απαγορευότανε» η δυνατότητα ένταξης μεγάλων έργων για τις άλλες Π.Ε και για την Δράμα. Οι δύο παραπάνω παρεμβάσεις περιλήφθηκαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια με ημερομηνία 02-01-2014. Πριν “αλέκτωρ λαλήσει» όμως, μετά από λίγες μέρες δηλαδή, αναρτήθηκε “ορθή επανάληψη» της ίδιας απόφασης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται το τμήμα που αναφερότανε “στον συνυπολογισμό του ποσού στις αποφάσεις ένταξης έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης», ή σε πιο απλά ελληνικά, ότι στα χρήματα που “αναλογούν» στην Κομοτηνή από το επόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας, θα αφαιρεθούν τα 70 εκατ. για το Νοσοκομείο και θα πάρει τα υπόλοιπα.

Εγείρονται δύο σημαντικά ζητήματα:

Α) Η ορθή επανάληψη είναι ουσιαστικά μια άλλη, μια διαφορετική απόφαση και είναι “ηλίου φαεινότερο» ότι έπρεπε να έρθει προς ψήφιση το θέμα με νέα εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με την ορθή επανάληψη ουσιαστικά “παραποιείται» και αλλοιώνεται η απόφαση του συλλογικού οργάνου. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα στη λειτουργία των θεσμών.

Β) Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δράμας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση την 27-12-13 και ψήφισαν το θέμα, διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους στα μέσα ενημέρωσης της Δράμας ότι το έκαναν γιατί έβαλαν οι ίδιοι στην απόφαση την “ασφαλιστική δικλείδα μη αδικίας της Δράμας», με τον συνυπολογισμό του ποσού των 70 εκατ. στα συνολικά χρήματα που θα πάρει η Κομοτηνή. Τίθεται το ερώτημα, τώρα που με την “ορθή επανάληψη» απαλείφθηκε ο όρος αυτός από την απόφαση, τώρα που “απασφαλίστηκε η δικλείδα», εξακολουθούν να στηρίζουν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Η απάντηση από τους ίδιους προς τους Δραμινούς».

Πηγή:: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2014/01/blog-post_7823.html

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en