Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ο άντρας που μετατρέπει πτώματα σε διαμάντια

Η δουλειά του Rinaldo Willy είναι να μετατρέπει τους νεκρούς σε πολύτιμα πετράδια.

Ο Willy, 33 ετών, είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας Algordanza, ενός παράξενου γραφείου τελετών, που έχει την έδρα του στην όμορφη πόλη Domat/Ems στην δυτικη Ελβετία. Η Algordanza –που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει ανάμνηση- είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην παραγωγή των “αναμνηστικών διαμαντιών”. Εάν “ψήνεις” έναν χημικά επεξεργασμένο αιώνιο ύπνο, τότε η Algordanza θα χρησιμοποιήσει για σένα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έτσι ώστε να μετατρέψει τις στάχτες σου σε συνθετικό διαμάντι.

Η τιμή αυτής της μετατροπής κυμαίνεται μεταξύ 4.500 και 20.000 ελβετικών φράγκων (περίπου $5.000 με $22.000), ανάλογα με το πόσο μεγάλο διαμάντι θέλεις να γίνεις. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το πακετάρισμα των αστραφτερών σου λειψάνων σε ενα “τίμιο ξύλινο κουτί” όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Από εκεί και πέρα ωστόσο, οι συγγενείς σου θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν έαν θα σε αφήσουν στο κουτί σου ή θα σε βάλουν σε ένα δαχτυλίδι ή κολιέ, έτσι ώστε να μπορούν να σε κουβαλούν παντού μαζί τους.

Κάθε χρόνο, 850 πρώην ζωντανοί μπαίνουν στα εργαστήρια της Algordanza για να βγουν λίγα χρόνια αργότερα ως πολύτιμος λίθος. Καθώς η έλλειψη γης και η αύξηση του πληθυσμού εγείρουν το θέμα της επάρκειας ή μη των χώρων παραδοσιακής ταφής, ίσως το μέλλον της διαχείρησης των πτωμάτων να βρίσκεται στην παράξενη μίξη της ιατροδικαστικής επιστήμης και της δημιουργίας κοσμημάτων.

Μπορείς να μας πεις πώς σου ήρθε η ιδέα να φτιάξεις διαμάντια από πτώματα;

Η ιδέα μου έσκασε πριν απο δέκα χρόνια, όταν σπούδαζα οικονομικά. Ένας από τους καθηγητές μου έδωσε να διαβάσω το άρθρο ενός Ρώσου επιστήμονα, που είχε να κάνει με την δημιουργία συνθετικών διαμαντιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην βιομηχανία ημιαγωγών. Το άρθρο εξηγούσε τον τρόπο με τον οποίο τα εν λόγω διαμάντια μπορούν να φτιαχτούν απο τέφρα και εγώ το κατάλαβα λάθος, σκεπτόμενος πως εννοούσε ανθρώπινη τέφρα, ενώ στην πραγματικότητα μιλούσε για τέφρα από λαχανικά.

Μ’ άρεσε η ιδέα και έτσι ζήτησα από τον δάσκαλό μου περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η τέφρα του ανθρώπου να μετατραπεί σε διαμάντι. Εκείνος μου απάντησε αμέσως πως είχα παρεξηγήσει το θέμα. Βρήκε, ωστόσο, την παρεξήγησή μου πολύ ενδιαφέρουσα και έτσι ήρθε σε επαφή με τον αρθρογράφο, ο οποίος κατά τύχη είχε εδώ στην Ελβετία κάποιες μηχανές που έφτιαχναν διαμάντια. Μαζί ξεκινήσαμε να στήνουμε αυτό που αργότερα έγινε Algordanza.

tefra-diamanti1

Τι ήταν τόσο ακαταμάχητο στο να μετατρέψεις ανθρώπινη τέφρα σε διαμάντια;

Τα διαμάντια είναι πολύτιμα, αγνά, καθαρά. Δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο απο τα σημερινά νεκροταφεία που είναι γεμάτα τάφους, πολύ συχνά παραμελήμενους, και που δεν μπορείς να έχεις μια αληθινή σχέση με τους νεκρούς. Λατρεύω την ιδέα πως οι νεκροί μπορούν να γίνουν κάτι που μπορείς να αγγίξεις και να γουστάρεις να κοιτάς. Επίσης μ’ αρέσει το γεγονός ότι τα λείψανα από διαμάντια μπορούν να κληροδοτηθούν από γενιά σε γενιά. Δεν είναι κάτι που απλά παραπετάς κάπου, κάποτε, όπως συμβαίνει μερικές φορές με την τέφρα από την αποτέφρωση.

Με άλλα λόγια, πιστεύεις ότι τα “διαμάντια διαρκούν για πάντα”.

Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, από την στιμή που το “για πάντα” σηματοδοτεί την αιωνιότητα η οποία ανήκει στην ορολογία της εκκλησίας. Προτιμούμε την λέξη ‘’unzerbrechlich’’ που στα Γερμανικά σημαίνει άφθαρτος. Τα διαμάντια μας είναι άφθαρτα εργαλεία που βοηθάνε τις αναμνήσεις αλλά, στην τελική, εξαρτάται από τους συγγενείς του εκλιπόντος εάν θα διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη.

Ας μιλήσουμε λίγο με τεχνικούς όρους. Ποια είναι η διαδικασία για να μετατρέψεις την ανθρώπινη τέφρα σε συνθετικό διαμάντι;

Η όλη διαδικασία γίνεται εδώ στην Ελβετία. Αφού αποτεφρωθεί ένα άτομο, παραλαμβάνουμε την στάχτη ανάλογα με την νομοθεσία της εκάστοτε χώρας καταγωγής του ατόμου. Συνήθως την παραλαμβάνουμε σε μία ή σε δύο τεφροδόχους, έτσι ώστε, σε περίπτωση ατυχήματος, να μην την χάσουμε όλη.

Χρησιμοποιούμε στην τέφρα ειδικές χημικές διαδικασίες για να αφαιρέσουμε τον άνθρακα. Στην συνέχεια, τον ζεσταίνουμε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τον μετατρέπουμε σε γραφίτη. Στο τέλος, τοποθετούμε τον γραφίτη σε ένα μηχάνημα, το οποίο αναπαράγει τις βασικές συνθήκες που υπάρχουν στα έγκατα της γης, όπου τα πραγματικά διαμάντια διαμορφώνονται μετά από χιλιάδες χρόνια : υπερβολικά μεγάλη πίεση και θερμοκρασίες γύρω στους 15000 βαθμούς Κελσίου. Μετά απο μερικές βδομάδες ή μήνες συλλέγουμε το διαμάντι.

Πόσο μεγάλα είναι τα διαμάντια που φτιάχνετε στο εργαστήριο;

Συνήθως είναι τεσσάρων καρατίων όταν είναι ακατέργαστα και ενός καρατιού όταν έχουν κοπεί. Έχουν υπάρξει και διαμάντια τόσο μεγάλα που να φτάσουν τα 1.6 και 1.8 καράτια, αλλά ήταν ιδιάζουσες περιπτώσεις.

Γιατί μερικοί άνθρωποι γίνονται μεγαλύτερα διαμάντια από άλλους;

Γενικά, οι διαστάσεις ενός διαμαντιού εξαρτώνται από το πόσο πολύ θα αφήσεις τον γραφίτη στο μηχάνημα. Δηλαδή, όσο περισσότερο τραβήξει η διαδικασία, τόσο μεγαλύτερο θα βγει και το διαμάντι. Επίσης παίζει ρόλο και η ποιότητα της τέφρας. Για παράδειγμα, έαν ένας άνθρωπος φοράει μασέλα ή έχει κάποιο πρόσθετο μέλος ή ακόμα, εάν έπαιρνε κάποια συγκεκριμένα φάρμακα, η τέφρα του θα είναι λιγότερο “παρθένα”και η ποιότητα του διαμαντιού θα είναι κατώτερη.

Τέτοια πράγματα μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και το χρώμα της πέτρας. Για παράδειγμα, άνθρωποι που έχουν κάνει χημειοθεραπεία συνήθως καταλήγουν να γίνουν διαμάντια με πιο ελαφριά απόχρωση. Πάντως, ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς καθορίζει το χρώμα της λίθου. Τα διαμάντια μας είναι συνήθως μπλε γιατί στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν ίχνη από το χημικό στοιχείο Boron. Παρ’όλα αυτά, κάθε άνθρωπος μετατρέπεται σε ένα διαφορετικό και μοναδικό διαμάντι του οποίου το χρώμα κυμαίνεται από καθαρά κρυσταλλικό μέχρι σχεδόν μαύρο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δικών σας και των κανονικών διαμαντιών;

Τα δικά μας διαμάντια είναι κανονικά διαμάντια. Έχουν τα ίδια φυσικά και χημικά στοιχεία με τα άλλα. Προφανώς τα συνθετικά διαμάντια είναι χαμηλότερης αξίας από τα φυσικά από την στγμή που έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Ωστόσο, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα δικά μας διαμάντια από τα κανονικά με γυμνό μάτι. Ούτε ένας κοσμηματοπώλης θα μπορούσε. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεχωρίσεις είναι το “χημικό σκανάρισμα” -ένας ειδικός στα πολύτιμα πετράδια θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει- ώστε να καταλάβεις πως πρόκειται για μια πέτρα που δημιουργήθηκε τεχνητά.

Οπότε, υποθετικά, κανείς άλλος πέρα από τους ειδικούς δεν θα μπορούσε να καταλάβει ότι το διαμαντένιο δαχτυλίδι που φοράω είναι στην πραγματικότητα -ας πούμε- της εκλιπούσας αρραβωνιαστικιάς μου;

Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Το πιο πιθανό είναι να φαίνεται σαν το φυσικό μπλε διαμάντι, το οποίο κοστίζει στην πιάτσα $40.000.

Δεν πιστεύεις ότι όλο αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια καινούργια μόδα “αρπαγής σώματος”; Εννοώ πως οι κλέφτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν για αυτή την τεχνική, θα μπορούσαν πιθανώς να μου κλέψουν το διαμάντι μου και να πιστεύουν ότι κλέψανε ένα πολύτιμο πετράδι ενώ στην πραγματικότητα έχουν κλέψει τον παππού μου.

Τα φυσικά διαμάντια πάντα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας. Επομένως, θα ήταν πολύ δύσκολο για έναν ληστή να τα ξεπουλήσει αλλού. Ωστόσο, η πιθανότητα για τέτοιου είδους κλοπή υπάρχει από την στιγμή που πάνω-κάτω το 80% των πελατών μας διαχειρίζεται τα διαμάντια μας σαν κοσμήματα, μετατρέποντάς τα συχνά σε δαχτυλίδια. Στην πραγματικότητα, έχει συμβεί κάτι παρόμοιο πριν λίγο καιρό στην Γερμανία: μας πήρε τηλέφωνο η αστυνομία ότι βρήκε ένα από τα διαμάντια μας στην λεία ενός κλέφτη, μαζί με κοσμήματα, λεφτά και κλεμμένες τηλεοράσεις. Ευτυχώς, σ’ αυτή την περίπτωση το διαμάντι είχε επιγραφή από laser -η οποία παρέχεται με έξτρα κόστος- και έτσι η αστυνομία ήταν σε θέση να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι πιθανό να κάνετε πάνω από ένα διαμάντι από τον ίδιο άνθρωπο, έτσι ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να χαθεί το διαμάντι και συνεπώς και ο νεκρός συγγενής για πάντα;

Ναι, είναι πιθανό από την στιγμή που μόλις δύο γραμμάρια είναι σε θέση να παράξουν διαμάντι. Για την ακρίβεια, μερικοί από τους πελάτες μας, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, ζητάνε να κάνουμε πολλά αναμνηστικά διαμάντια από τις ίδιες στάχτες, ένα για το κάθε μέλος της οικογένειας. Θεωρητικά και ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα της τέφρας, θα μπορούσαμε να κάνουμε 50 διαμάντια για κάθε άτομο. Πρακτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχουμε φτάσει, είναι 9 κομμάτια.

Πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία στην Ιαπωνία;

Είμαστε κολοσσοί στην Ιαπωνία! Είναι περίπου το 25% των πωλήσεων μας ! Αυτό συμβαίνει -πιστεύω- για δυο κυρίως λόγους : αρχικά, έχουν έναν πολύ δυνατό δεσμό με τους προγόνους τους. Εμείς στην Ευρώπη δεν το έχουμε σε τέτοιο βαθμό. Εκεί έχουν μια πολύ στενή σχέση με τους νεκρούς τους. Επιπλέον, είναι θέμα αριθμών: περισσότερο από το 90% των Ιαπωνέζων αποτεφρώνεται μετά τον θάνατό του. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολύ περισσότερες στάχτες για να μετατραπούν σε διαμάντια.

Γενικά, γιατί πιστεύεις πως όσοι αναζητούν τις υπηρεσίες σας, αποφασίζουν να μετατραπούν σε διαμάντια ;

Σε πολλές περιπτώσεις δεν το αποφασίζουν οι ίδιοι αλλά οι συγγενείς τους, και συνήθως είναι οι γυναίκες ή οι μανάδες τους που έρχονται σε μας. Η δικαιολογία που δίνεται από τους συγγενείς είναι πως θέλουν να έχουν για πάντα τους εκλιπόντες μαζί τους. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν από μόνοι τους να γίνουν διαμάντια όσο είναι ακόμα ζωντανοί. Μερικές φορές υπάρχουν άτομα που ξέρουν ότι θα πεθάνουν σύντομα, όπως για παράδειγμα εκείνοι που έχουν μία θανατηφόρα ασθένεια. Ένας από τους λόγους που προβάλλουν, είναι ο οικονομικός, καθώς θέλουν να αποφύγουν το κόστος της ταφής. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι άνθρωποι που ζουν μόνοι, πολύ μακριά από το μέρος στο οποίο γεννήθηκαν και που φοβούνται ότι κανένας δεν θα νοιαστεί για τον τάφο τους σε περίπτωση που θαφτούν.

Σκοπεύεις να γίνεις και εσύ διαμάντι;

Δεν ξέρω. Ελπίζω ότι θα το αποφασίσουν οι συγγενείς – η γυναίκα και τα παιδία μου. Αυτοί είναι που θα πρέπει να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουν την απώλεια και την θλίψη.

Πηγή: vice.com

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φρίκη στον Καναδά | Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 37χρονο επειδή του ζήτησε να μην ατμίζει

Στο πολύ σκληρό βίντεο φαίνεται ο 32χρονος Ιντερτίπ Σινγκ Γκόσα, ο οποίος έχει συλληφθεί, να χτυπάει με μαχαίρι στην κοιλιά τον 37χρονο ο οποίος περίμενε τη σύντροφό του να φέρει καφέ.

Μπροστά στην δολοφονική επίθεση ήταν και η κόρη του 37χρονου για την παρουσία της οποίας ζήτησε από τον 32χρονο να μην ατμίζει.

«Προσπαθούσε απλά να προστατεύσει την κόρη του. Είμαι θυμωμένη και λυπημένη. Δεν το πιστεύω ότι κανείς μέσα από την καφετέρια δεν κάλεσε σε βοήθεια, κανείς δεν βγήκε να βοηθήσει» δήλωσε η μητέρα του 37χρονου.

Ο 32χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία β΄ βαθμού με την οικογένεια του θύματος να ζητά να αναβαθμιστεί σε α΄ βαθμού θεωρώντας ότι ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει. «Είχε μαζί του μαχαίρι. Δεν πας με μαχαίρι στην καφετέρια, έτσι δεν είναι;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.

dikaiologitika.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο, ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη και η ομάδα της Αθήνας αποτελούμενη από τρία άτομα συνθέτουν σύμφωνα με πληροφορίες, τον τρομοκρατικό πυρήνα της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη.

Το protothema.gr αποκαλύπτει τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν την εβραΐκή συναγωγή στου Ψυρρή.
Ο Χαϊντέρ
HAIDER__1_
HAIDER__2_
HAIDER__3_
HAIDER_4_2

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν και οι τρεις της Αθήνας καθώς φαίνεται να μιλούσαν όλοι μαζί σε κλειστά γκρουπ διαδικτυακών εφαρμογών, με ένα μεγάλο μέρος των μηνυμάτων να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει σχέση μέσω ποινικών και κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, με ομοεθνείς τους ακόμη και Αλβανούς αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές. «Αυτός είναι καλός. Έχει κάνει και φυλακή» φέρεται να λένε σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι αρχές.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν συζητήσει ακόμη και για τις τιμές και τον αριθμό των ατόμων που ήθελαν να δολοφονήσουν. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήταν να εντοπίσουν από τον χώρο των ποινικών έμπιστους ανθρώπους που θα τους παρέδιδαν τα όπλα καθώς δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον σύνδεσμο στην Τεχεράνη να κάνουν γρήγορα και να μην χάνουν χρόνο για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, φέρεται να τους λέει ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό για να γαζώσουν αθώους πολίτες του εστιατορίου – συναγωγής της οδού Αισώπου, να βάλουν μερικές φιάλες υγραερίου και να τους τινάξουν στον αέρα.

Ο Χουσεΐν

HUSSAIN__1_
HUSSAIN__3_
HUSSAIN__2_
HUSSAIN_4

Σύμφωνα με συνομιλίες που αποκωδικοποιήθηκαν του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο επιχειρησιακό αρχηγό της Αθήνας τον Χαϊντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

protothema.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη | Η Μοσάντ βοήθησε τις ελληνικές Αρχές για την εξάρθρωση των Πακιστανών τρομοκρατών

Σε συνεργασία με την ισραηλινή Μοσάντ βρίσκονταν οι ελληνικές Αρχές και η ΕΥΠ, προκειμένου να φτάσουν στην εξάρθρωση και τη σύλληψη των μελών του τρομοκρατικού δικτύου, που σκόπευε να αιματοκυλίσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Ιράν στη χώρα. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Τρίτης, η Μοσάντ βοήθησε την Ελλάδα ώστε να “σπάσει” έναν ιρανικό πυρήνα τρομοκρατών.

Η υπηρεσία κατασκοπείας παρείχε βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να αναλύσει τις επιχειρησιακές ενέργειες της ιρανικής τρομοκρατικής οργάνωσης και να λύσει το “παζλ” ενός υποκείμενου εγκλήματος.

Επιπλέον, η μυστική υπηρεσία κατασκοπείας βοήθησε στον εντοπισμό του συνδετικού κρίκου, μεταξύ του τοπικού πυρήνα τρομοκρατίας στην Ελλάδα και των ευρύτερων παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων του Ιράν.

“Να εμποδίσουμε το Ιράν να βλάψει ολόκληρο τον κόσμο”

Σύμφωνα με την Μοσάντ, “μαζί με τους εταίρους μας, θα ενεργήσουμε στον ρόλο μας χωρίς καμία παύση για να εμποδίσουμε τις προθέσεις του Ιράν να βλάψει ολόκληρο τον κόσμο”.

Το δημοσίευμα της Jerusalem Post συνεχίζει αναφέροντας: “Την Τρίτη, η ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ξένο τρομοκρατικό δίκτυο που δρούσε στη χώρα και συνέλαβε δύο αλλοδαπούς (Πακιστάν) υπηκόους.

Σύμφωνα με τη Μοσάντ και το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς εντός της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν εξέδωσε δήλωση το βράδυ της Τρίτης, ευχαριστώντας τις ελληνικές Αρχές για τη συνεργασία τους στην αναχαίτιση του ιρανικού πυρήνα τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι η τρομοκρατία “είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμηση της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”.

“Το καθεστώς του Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρόμο στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο ένα σταθερό χέρι ενάντια στο ιρανικό καθεστώς θα σταματήσει τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες”, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Θα χτυπούσαν εβραϊκό εστιατόριο

Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων με αέριο στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή. Επίσης προέβαιναν σε στρατολογήσεις άλλων ατόμων για ανθρωποκτονίες και ρίψεις εκρηκτικών. Τα χτυπήματα θα γίνονταν για λογαριασμό του Ιράν.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Οι δυο Πακιστανοί που συνελήφθησαν βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Ήταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες. Πριν από 1,5 μήνα προσήχθησαν και τους πήραν κινητά και ψηφιακά στοιχεία, που υπήρχαν οι συνομιλίες με τον ομοεθνή τους, που λένε ότι είναι στο Ιράν. Επίσης υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο που αποτύπωναν το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Οι αμοιβές που τους υποσχόταν ήταν σε δικά τους χρήματα που αντιστοιχούσαν σε 10.000-15.000 ευρώ. Τους έλεγε για την επίθεση να χρησιμοποιήσουν όπλα ή εκρηκτικά. Αν δεν μπορούν, όταν έχει πολύ κόσμο να βάλουν φωτιά με φιάλες υγραερίου προκειμένου να καούν όσοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του. Τους προέτρεπε να στρατολογήσουν και άλλα άτομα προκειμένου να κάνουν δολοφονίες σε πλατείες, στάδια και εμπορικά κέντρα.

Να σκοτώσουμε 2, να σκοτώσουμε 3, όσους περισσότερους μπορούμε” φέρεται να τους έγραφε.

Η Αστυνομία προχώρησε σε ακόμη 15 προσαγωγές πακιστανών που φέρεται να επιχείρησαν να τους στρατολογήσουν αλλά δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

thetoc.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: