Connect with us

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οι 5 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ των εφημερίδων της Κυριακής

Μετά τις δημοσκοπήσεις των ALCO και ΚΑΠΑ Reseasrch, για λογαριασμό των εφημερίδων «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αντίστοιχα, άλλες δύο δημοσκοπήσεις – αυτή της MRB για τη Realnews και της RASS για «Το Παρόν» – επιβεβαιώνουν το “θρίλερ” των Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου καταγράφοντας, ταυτόχρονα, οριακό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έναντι της Ν.Δ., με μία πέμπτη, αυτή της Public Issue, να “επιβεβαιώνει” ακόμη περισσότερο το “θρίλερ”, αφού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. βρίσκονται στην απόλυτη ισοπαλία. 

Αναλυτικά,

MRB για τη Realnews

Οκτακομματική Βουλή και προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά 0,4% έναντι της Ν.Δ. “δείχνει” η δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews:

· ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 25,9%

· Ν.Δ.: 25,5%

· Χ.Α.: 6,1%

· Κ.Κ.Ε. 5,7%

· ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.: 5,3%

· ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,9%

· ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,9%

· ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3,2%

· ΑΝ.ΕΛ.: 2,6%

· ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 14,1%.

RASS για το «Παρόν της Κυριακής»

Στις 0,3 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά μεταξύ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της Ν.Δ. στη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν της Κυριακής», με οκτώ κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή.

· ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,4%

· Ν.Δ.: 27,1%

· Χ.Α.: 6,4%

· Κ.Κ.Ε.: 5,5%

· ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.: 4,8%

· ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 3,8%

· ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,3%

· ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 3%

· ΑΝ.ΕΛ.: 2,3%

· ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 13,1%.

Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής»

Ισοπαλία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην «εκτίμηση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής:

· ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 31%

· Ν Δ.: 31%

· Χ.Α.: 7%

· Κ.Κ.Ε.: 6,5%

· ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.: 8%

· ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4,5%

· ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3%

· ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 4%

· ΑΝ.ΕΛ.: 2%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, προηγείται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες του Προέδρου της Ν.Δ., Ευάγγελου Μεϊμαράκη (40% έναντι 37%) στην «καταλληλότητα για πρωθυπουργός». 

«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ζητά το 11% και «μεγάλο συνασπισμό» ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ν.Δ. το 27%.

.epoli.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αγοράζουν από “δεύτερο χέρι” και κυνηγούν προσφορές οι Έλληνες

Με όλο και δυσκολότερες συνθήκες στην αγορά, οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν πολύ πιο συστηματικά τις καλύτερες ευκαιρίες στα ψώνια και στις αγορές τους.

Σύμφωνα με την YouGov Profiles – έκδοση Απριλίου 2022:

-Οκτώ στους δέκα Έλληνες αξιοποιούν ειδικές προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, ηλεκτρονικούς εκπτωτικούς κωδικούς, με τους τελευταίους να αποτελούν την πιο δημοφιλή μορφή αξιοποίησης των αγοραστικών ευκαιριών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στους καταναλωτές τους.

-Ένας στους δύο Έλληνες έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα είδος από πηγή μεταχειρισμένων ειδών / δεύτερο χέρι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες

-Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πολύ πιο προσεκτικοί με τα οικονομικά τους σε σχέση με παλιότερες εποχές, ενώ

-Αντίστοιχη αναλογία δηλώνουν πως αναζητούν και προτιμούν τα είδη που είναι σε ειδικές προσφορές ή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Continue Reading

ΑΜΥΝΑ

Δημοσκόπηση Mega: Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

7 στους 10 είναι κατά της Ρωσίας

Διαβάστε στην δημοσκόπηση του Mega, τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσοι συμφωνούν με την αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στο Κίεβο

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του Mega από την εταιρεία Metron Analysis, όπου η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,6 μονάδες. Οι ψηφοφόροι απάντησαν σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο ερώτημα για το αν είστε υπέρ ή κατά της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας: υπέρ απάντησε το 13%, κατά το 70%, ούτε υπέρ ούτε κατά το 9%, και 8% ΔΓ/ΔΑ.

Για το ποια θα είναι η έκβαση του πολέμου: το 53% είπε πως «θα περιοριστεί σε τοπική κλίμακα ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία», ενώ το 40% ότι «είναι πιθανό να οδηγηθεί σε παγκόσμια σύρραξη», 7% ΔΓ/ΔΑ.

Είστε υπέρ ή κατά των κυρώσεων κατά της Ρωσίας; Υπέρ 60%, κατά 30%, ούτε υπέρ ούτε κατά 4%, 6% ΔΓ/ΔΑ

Για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: 29% συμφωνώ, 66% διαφωνώ, 2% ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, 3 ΔΓ/ΔΑ.

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός: 52% συμφωνεί, το 40 λέει να μείνει όπως είναι τώρα και 8% ΔΓ/ΔΑ

Continue Reading

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Έρευνα | Όλοι οι ώριμοι Έλληνες είναι πλέον ψηφιακοί πολίτες

Καθώς η χρήση internet έχει πλέον φτάσει στο 94% του ελληνικού πληθυσμού, οι πιο πρόσφατοι «ψηφιακοί πολίτες» είναι οι πιο ώριμοι Έλληνες ενήλικες, που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 55+. 
Ειδικά με τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα και οι παππούδες και οι γιαγιάδες προσήλθαν στον κόσμο του digital με πλειάδα εφαρμογών και χρήσεων!
Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life TIPS από την Focus Bari που «μετρά» την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995:
  • Η χρήση internet στις ηλιακές ομάδες 55-64 και 65-74 χρόνων έχει φτάσει σήμερα στο 90% και 73% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11% και 21% μέσα στην τελευταία διετία!
  • Οι ώριμοι Έλληνες χρήστες internet έχουν πρόσβαση από διαφορετικές συσκευές που χρησιμοποιούν, και …
  • Έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους πλειάδα χρήσεων, όπως ενημέρωση, επικοινωνία, social media networks, ηλεκτρονικές αγορές με σημαντική αύξηση του ποσού που δαπανούν online!

Δείτε τα τελευταία Focus on Tech Life Tips εδώ

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: