Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι σούβλες έφεραν χαμόγελα στους Καβαλίωτες

Μπορεί φέτος να γιορτάζουμε ένα διαφορετικό Πάσχα, ένα όμως ειναι σίγουρο, πως, δεν χάνουμε το κέφι μας. Πολλοί λοιπόν έιναι αυτοί που σουβλίζουν τον οβελία σήμερα, με τις περισσότερες  γειτονιές της Ελλάδας να μοσχοβολάνε ήδη από το πρωί.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Βραβεία Μπότση»: Στην Εύβοια το φετινό βραβείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Η 38η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην ειδική τελετή απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, ο συνάδελφος, μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Άκης Θεοφανίδης, ιδιοκτήτης – εκδότης της εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη», καθώς και ο ιδρυτής της εφημερίδας Ιωάννης Θεοφανίδης, στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο «Δικαία Ζαμπούνη»* που απονέμει από το 2019 η Ένωση μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκ μέρους της Ε.Ι.Ε.Τ., ο Πρόεδρος Αντώνης Μουντάκης (που έκανε και την απονομή) και ο Ταμίας Άγγελος Βασίλαινας.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βραβεύτηκαν ήταν οι:

Γιώργος Λιάνης, Κώστας Χαρδαβέλας, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Μανώλης Κωστίδης, Απόστολος Μαγγηριάδης, Μένιος Σακελλαρόπουλος κ.α.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας, «Αθανασίου Μπότση» Πάνος Καραγιάννης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος τη ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Η φετινή εκδήλωση είχε δύο ιδιαίτερα στοιχεία. Το πρώτο ήταν η απονομή ενός συλλογικού βραβείου στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία καθώς και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το δεύτερο ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Τις πλακέτες για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανώτατο αξιωματικό του στρατού και στον πατέρα του Π. Στεφανίδη.

*Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. το βραβείο της Ε.Ι.Ε.Τ., που θεσμοθετήθηκε από το 2019 στα πλαίσια Βραβείων των Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση», ονομάστηκε «Δικαία Ζαμπούνη», τιμώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη δωρήτρια από την Σάμο, στην οποία οφείλουμε τα ιδιόκτητα γραφεία της Ε.Ι.Ε.Τ. στην Αθήνα (Ακαδημίας 71-73).

Continue Reading

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο Β. Καρακωστάνογλου στο ENA Channel για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για το Κόσοβο

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο το 2024 χαρακτηρίζονται από ένταση και αυξημένες προκλήσεις στην περιοχή, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι. Η κατάσταση κλιμακώθηκε μετά την επιβολή από την κυβέρνηση του Κοσόβου ενός νέου νόμου που απαιτεί από τα οχήματα με σερβικές πινακίδες να τις αντικαταστήσουν με πινακίδες του Κοσόβου. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με τους Σέρβους του βορρά να στήνουν οδοφράγματα και να προχωρούν σε διαμαρτυρίες, πυροβολώντας ακόμη και στον αέρα​.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενόψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο, ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έδωσε συνέντευξη στο ENA Channel όπου εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις και οι αμοιβαίες προκλήσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας υπονομεύουν τις προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενισχυμένη διεθνή διαμεσολάβηση και την επιβολή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη λύση​ (CNN.gr)​.

Ο κ. Καρακωστάνογλου τόνισε επίσης την επιρροή που μπορεί να έχει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στην εξομάλυνση της κατάστασης και την προώθηση ενός διαλόγου που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σταθερών και ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε πως “πιάστηκε κορόιδο” και έχασε την Καλαμίτσα!»

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, την Πέμπτη 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος Καβάλας ομολόγησε δημόσια ότι “πιάστηκε κορόιδο” από την ΕΤΑΔ στο θέμα της παραχώρησης της Καλαμίτσας και είναι πλέον δύσκολο να καταλήξει ο Δήμος Καβάλας σε μία συμφέρουσα συμφωνία για την αξιοποίηση της ακτής.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Καβάλας για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες.

Κατά την προηγούμενη θητεία του, με προσωπικές του αποφάσεις και αγνοώντας τα όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Καβάλας αρχικά, το έτος 2020, συνομολόγησε δικαστικά ότι η ακτή ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ μέχρι τότε η Καλαμίτσα ήταν εγγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας και αργότερα, το έτος 2023 δεν προχώρησε σε έφεση, για να σταματήσει το αρχικό λάθος, που έκανε το 2020.

Υπενθυμίζουμε πως το 2013, όταν ο σημερινός Δήμαρχος ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβαλε πολεοδομικό πρόστιμο €900.000 στην ΕΤΑΔ, το οποίο, μάλιστα, δεν γνωρίζουμε τι απέγινε και αν το έχει εισπράξει τελικά ο Δήμος ή το χαρίσαμε…

Αυτή όμως η υποχωρητικότητα και η οικειοθελής παραίτηση του Δημάρχου για λογαριασμό του Δήμου από τα δικαιώματά του στην Καλαμίτσα, έγιναν άραγε με μόνο στόχο να επιτύχει τελικά συμφωνία με την ΕΤΑΔ, με οποιοδήποτε κόστος και οποιουσδήποτε όρους; Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Δήμαρχος ήθελε “να αποδείξει” πρώτα στον εαυτό του και μετά στους Δημότες ότι κατάφερε να φέρει συμφωνία για την Καλαμίτσα.

Βέβαια, οι προτάσεις συμφωνίας με την ΕΤΑΔ που έφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καβάλας για τη χρήση της ακτής και των εγκαταστάσεων της Καλαμίτσας, ήταν όλες ξεκάθαρα ασύμφορες για τους δημότες:

– η πρώτη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €25.000 για τα πρώτα 3 χρόνια και €50.000 για τα επόμενα. Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης-συντήρησης-λειτουργίας να βαρύνουν τον Δήμο και τα έσοδα να μοιράζονται 50% – 50% με την ΕΤΑΔ. Η διάρκεια της παραχώρησης θα ήταν 20 χρόνια με δικαίωμα επέκτασης + άλλα 10 χρόνια.

– η επόμενη πρόταση ήταν να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €70.000.

– η επόμενη να πληρώνουμε €120.000 (για όλη την έκταση).

– η επόμενη να πληρώνουμε €90.000 ετησίως και πάλι για παραχώρηση 20+10 ετών.

Και μετά από όλα αυτά, έρχεται τώρα ο Δήμαρχος Καβάλας και ομολογεί ότι μας ζητάνε να πληρώνουμε ετήσιο ενοίκιο €90.000, αλλά για παραχώρηση διάρκειας μόνο 5 χρόνων! Και μετά;;;

Προφανώς, διαπιστώνει πλέον ο Δήμαρχος το ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, στο οποίο παρέσυρε τον Δήμο, αποκλειστικά με προσωπικές του μονομερείς ενέργειες και δική του ευθύνη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμείς επιμέναμε συνεχώς ότι ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να διεκδικήσει δικαστικά την ιδιοκτησία της Καλαμίτσας, διότι είχαμε τα νομικά όπλα να το υποστηρίξουμε και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να το έχει ήδη κάνει.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος Καβάλας λειτούργησε με προσωπικά κριτήρια και τώρα μας έχει εγκλωβίσει όλους, Δήμο και δημότες, σε αυτό το ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Δήμαρχε Καβάλας, σε καλούμε να επιλύσεις ΑΜΕΣΑ την εμπλοκή με την ΕΤΑΔ γύρω από την υπόθεση ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ και να φέρεις την οριστική, συμφέρουσα λύση για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες μας!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ!

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en