Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Οδική ασφάλεια | Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ -Τα νέα πρόστιμα

Οι αλλαγές στον ΚΟΚ και στον τρόπο επιβολής των προστίμων στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (30/3) πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, η οποία επικεντρώθηκε στην εκπόνηση Νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030, οι βελτιώσεις του ΚΟΚ, η δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Οδικής Ασφάλειας, το αντίστοιχο εθνικό παρατηρητήριο, αλλά και η νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων για την παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές και πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Λευτέρης Οικονόμου, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, εκ μέρους του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της χώρας μας, αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του, και παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.

Οι προτεραιότητες της Επιτροπής συνοψίζονται στα εξής θέματα:
Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,
Νέος νόμος οδικής ασφάλειας και οι βελτιώσεις του ΚΟΚ,
Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας,
Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,
Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας,
Νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης προστίμων
Ειδικότερα, όσον αφορά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, η διαδικασία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αναπτύσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, με προοπτική τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων, αλλά και των ποδηλατών». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας για τη συλλογή ασφαλών δεδομένων, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένες παρεμβάσεις.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/odiki-asfaleia-allages-kok-nea-prostima”>Οδική ασφάλεια: Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ -Τα νέα πρόστιμα – iefimerida.gr</a></p>

Πηγή: iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Αστεροσκοπείο Αθηνών | Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Η Επιχειρησιακή μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι εκτίμησε την καμένη έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λεύκη Θάσου στις 10 Αυγούστου 2022, σε περίπου 277 εκτάρια ή 2.770 στρέμματα.

Εκτιμάται, με βάση στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus EU, ότι οι καμένες εκτάσεις αφορούν 84% δασική έκταση και 16% συνδυασμό θαμνώδους ή/και ποώδους βλάστησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ενώπιον του ανακριτή ο 65χρονος που κατηγορείτε για εμπρησμό από πρόθεση στην θασο

Στο δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Αυγούστου ο 65χρονος από την Θασο ο οποίος κατηγορείτε για εμπρησμό από πρόθεση.

Σε ερωτήση δημοσιογράφου αν αυτός έβαλε την φωτιά ο 65χρονος απάντησε “ναι εγώ την έβαλα για να γελάω” ενώ στην συνέχεια στην ερώτηση αν θα ομολογήσει την πράξη του απάντησε “θα ομολογήσω για αυτόν που σκότωσα ήμάλλον θα σκοτώσω“.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζώη ο καθηγητής Γιάννης Βαρδαβούλιας

“Εφυγε” από τη ζωή πλήρης ημερών ο καθηγητής Γιάννης Βαρδαβούλιας

Η κηδεία του  θα γίνει την Παρασκευή 18-08-2022 και ώρα 12η μεσημβρινή, στον Ιερο Ναό των Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: