Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ξεκινά το έργο διαπλάτυνσης του διαύλου στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε και ξεκινά το σημαντικό έργο για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα επιτρέπει την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι που σήμερα είναι από δυσχερής ως αδύνατη.

Το έργο υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 20 μήνες. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα το έργο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ ΑΕ με ποσοστό έκπτωση 10,16%. Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 και χρειάστηκαν 9 μήνες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.

Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων ΓΔΣΕ / Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων. Το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.900.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Με την ολοκλήρωση του το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορέσει να ανεβάσει σημαντικά τους ρυθμούς υποδοχής πλοίων αλλά και την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων, ειδικά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι:

Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης που περιλαμβάνουν:

  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης
  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα

Το έργο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας. Η έγκριση της πίστωσης του ποσού για το έργο είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών εδώ και 10 μέρες. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι το δεύτερο λιμενικό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από αυτό του λιμανιού της Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σουφλί | Σε καταστολή ο 56χρονος Συνοριοφύλακας που τον πυροβόλησαν απ’ την τουρκική πλευρά

Σε καταστολή στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται ο 56χρονος Συνοριοφύλακας, που χθες στις 18.20′ το απόγευμα δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά από πυροβολισμούς οι οποίοι προήλθαν απ’ την τουρκική πλευρά.

Ο έμπειρος αστυνομικός που κατάγεται από το Σουφλί και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης της πόλης, υποβλήθηκε επί δυο ώρες σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε το λεπτό έντερο και τον σπλήνα. Απέφυγε τον κίνδυνο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον “ξυπνήσουν” προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν η σύζυγος του (είναι παντρεμένος με δυο γιους, ο ένας μάλιστα είναι αστυνομικός στην Αθήνα), θεωρείται και είναι από τους πιο έμπειρους Συνοριοφύλακες  και σίγουρα στάθηκε τυχερός γιατί η σφαίρα εκτιμάται ότι εξοστρακίστηκε και δεν είχε τόσο μεγάλη δύναμη όταν τον βρήκε κάτω από τον αφαλό στην κοιλιακή χώρα. Το Evros-news.gr χθες βράδυ ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που βρέθηκε εκεί και σας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.,

evros-news.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο | Πυροβόλησαν συνοριοφύλακα από την τουρκική πλευρά

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Έβρου το απόγευμα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα ένας συνοριοφύλακας ο οποίος περιπολούσε στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου τραυματίστηκε από πυροβολισμό ο οποίος προήλθε απ’ την τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

e-evros.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Πυρκαγιά στην είσοδο του Απαλού Αλεξανδρούπολης

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική περιοχή στην είσοδο του Απαλού, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει προκληθεί από πυλώνα ηλεκτρισμού.

Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σώσουν αγρόκτημα που υπάρχει στο σημείο.

e-evros.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en