Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά στη βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το κείμενο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού, με την οποία ζητούν την άμεση κάλυψή τους.

.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου | «Να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου»

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου, το ΔΣ της ΔΟΕ και τους βουλευτές του νομού Λέσβου, απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης» ζητώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου.

Η επιστολή αναφέρει:

«Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν σχολεία στη Λήμνο που λειτουργούν με προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Τμήμα Ένταξης, παρόλο που υπάρχουν παιδιά με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ που χρειάζονται τη βοήθεια του Τμήματος Ένταξης.

Επιπλέον λείπει εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας μετά την άδεια μακράς διάρκειας που πήρε η συνάδελφος της ειδικότητας αυτής. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου του Μούδρου δεν έκαναν Αγγλικά την περσινή χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού, ενώ μένουν σήμερα ακάλυπτες ώρες για την Αγγλική Γλώσσα και στα Δημοτικά Σχολεία Κοντιά και Νέας Κούταλης.

Έλλειψη σε δάσκαλο έχει το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης, επίσης λόγω άδειας μακράς διάρκειας της συναδέλφου που υπηρετούσε στο σχολείο αυτό.

Παράλληλα, παραμένει χωρίς νηπιαγωγό Παράλληλης Στήριξης το Νηπιαγωγείο Ατσικής.

Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή και ζητούμε το διορισμό ενός δασκάλου γενικής αγωγής, ενός δασκάλου ειδικής αγωγής, μιας νηπιαγωγού για Παράλληλη Στήριξη και ενός εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών των σχολείων της Λήμνου».

limnosfm100

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό ερευνητικών φορέων.

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα αποτελεί το έβδομο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας και την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto).

Μέχρι σήμερα στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 1.999.288 διπλώματα οδήγησης, 39.419 κάρτες αναπηρίας, 121.414 κάρτες ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 σήματα δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en