Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά στη βουλή οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το κείμενο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού, με την οποία ζητούν την άμεση κάλυψή τους.

.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου | «Να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου»

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου, το ΔΣ της ΔΟΕ και τους βουλευτές του νομού Λέσβου, απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης» ζητώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου.

Η επιστολή αναφέρει:

«Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν σχολεία στη Λήμνο που λειτουργούν με προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Τμήμα Ένταξης, παρόλο που υπάρχουν παιδιά με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ που χρειάζονται τη βοήθεια του Τμήματος Ένταξης.

Επιπλέον λείπει εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας μετά την άδεια μακράς διάρκειας που πήρε η συνάδελφος της ειδικότητας αυτής. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου του Μούδρου δεν έκαναν Αγγλικά την περσινή χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού, ενώ μένουν σήμερα ακάλυπτες ώρες για την Αγγλική Γλώσσα και στα Δημοτικά Σχολεία Κοντιά και Νέας Κούταλης.

Έλλειψη σε δάσκαλο έχει το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης, επίσης λόγω άδειας μακράς διάρκειας της συναδέλφου που υπηρετούσε στο σχολείο αυτό.

Παράλληλα, παραμένει χωρίς νηπιαγωγό Παράλληλης Στήριξης το Νηπιαγωγείο Ατσικής.

Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή και ζητούμε το διορισμό ενός δασκάλου γενικής αγωγής, ενός δασκάλου ειδικής αγωγής, μιας νηπιαγωγού για Παράλληλη Στήριξη και ενός εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών των σχολείων της Λήμνου».

limnosfm100

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με απόφαση Παναγιωτόπουλου διατηρείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ανακαλείται η απόφαση του πρώην Υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη με την οποία καταργούνταν το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης.

Πάμε να παρακολουθήσουμε τι δήλωσε για το θέμα τόσο ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Μετωπική” Δέμπα-Ζησίμου για το Φεστιβάλ Φαγητού

Δημοσιεύτηκε

στις

“Πόλεμος” δηλώσεων ξεκίνησε κυρίες και κύριοι στο Επιμελητήριο Καβάλας μετά από ανακοίνωση της παράταξης “Ανανέωση Τώρα” με επικεφαλής τον Παύλο Ζησίμου σχετικά με την διεξαγωγή του Park Food Festival στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση της παράταξης προκάλεσε τις αντιδράσεις από πλευράς της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ξεκίνησαν και εντείνονται οι αεροψεκασμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη λόγω και του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα δύο στην Ευρώπη περιστατικά λοίμωξης από τον ιό δηλώθηκαν την περασμένη στη Βόρεια Ελλάδα (στους νομούς Ξάνθης και Πιερίας). Φέτος η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε την εμφάνισή της τρεις βδομάδες αργότερα σε σύγκριση με πέρσι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Προϊσταμενος Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Καβάλας για το Park Food Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

Την δική της άποψη στην έντονη κουβέντα που έγινε στην Καβάλα σε όλα τα επίπεδα για το Park Food Festival που πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως Κυριακή στο πάρκο του Φαλήρου, κατέθεσε με δελτίο τύπου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας. Στο δελτίο αυτό τονίζεται ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έγιναν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της από τους οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της υγειονομικής Νομοθεσίας με δυνητικό κίνδυνο για την δημόσια υγείας ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 180 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ