Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γηροκομείο – Νόσησαν 36 άτομα

Μεγάλη εστία κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Γηροκομείο Ξάνθης, Άγιος Βασίλειος καθώς μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα τροφίμων και 10 κρούσματα εργαζομένων. Από αυτούς μία τρόφιμη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, οι υπόλοιποι είναι στο Γηροκομείο με ήπια συμπτώματα.

Σε σχετική ανακοίνωση η Διοίκηση του Γηροκομείου, σημειώνει:

«Τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας.

Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας. Περάσαμε αλώβητοι όλα τα στάδια των μεταλλάξεων του ιού και μάλιστα και των πιο δύσκολων θανατηφόρων μορφών του.

Εμβολιαστήκαμε τρεις φορές σύσσωμο το προσωπικό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που φιλοξενούμε και είμαστε σε αναμονή από τον μήνα Απρίλιο για την τέταρτη υπενθυμιστική δόση. Ήρθε η ώρα όμως σε μία εποχή που η μετάλλαξη αυτή είναι υπερμεταδοτική δυστυχώς και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία αυτή. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου μετά από πρόσκλησή μας στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ξάνθης, ελέγχθηκε το σύνολο του προσωπικού και των τροφίμων και οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς και επίσημα. Ο κορωνοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε. Ενημερώνουμε λοιπόν και επίσημα αφού ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των αγαπημένων μας ηλικιωμένων ότι ευρέθησαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορωνοϊό με μικρά (πυρετό) ή και καθόλου συμπτώματα, καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του Ιδρύματος.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται για την ώρα μόνο με DEPON και βιταμίνες, ειδική διατροφή, απομόνωση όσο αυτή είναι δυνατή και συνεχείς μετρήσεις θερμοκρασίας και οξυγόνου. Μόνο μία ηλικιωμένη μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου.

Για την ώρα λοιπόν ενημερώνουμε τους φίλους και αγαπημένους μας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας. Αναστέλλονται όμως όλα τα επισκεπτήρια των συγγενών μέχρι νεωτέρας και οι ενημερώσεις ή η επικοινωνία θα γίνονται τηλεφωνικά στο 25410 23114 ή μέσω της βιντεοκλήσης εφαρμογής μέσεντζερ του φέισμπουκ προφίλ Παππούς Γιαγιά.

Σας παρακαλούμε να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δικές μας για την ευτυχή έκβαση και αυτής της περιπέτειας. Είμαστε χρόνια μαθημένοι για τα δύσκολα, έχουμε σφυρηλατηθεί μέσα από τις δυσκολίες. Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον ΕΟΔΥ Ξάνθης για τον επαγγελματισμό του, την ευαισθησία του που επιδεικνύει στους ηλικιωμένους μας, την καθοδήγησή του και την συμπαράστασή του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Ο Πρόεδρος Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης»

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Τον απείλησαν με πιστόλι και χειροβομβίδα για να του αποσπάσουν 50.000 ευρώ

Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου κατάφεραν εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας ΘεσσαλονίκηςΤρεις άνδρες προσπάθησαν να του αποσπάσουν 50.000 ευρώ από υποτιθέμενο χρέος.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και άλλων δύο 48χρονων (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο 48χρονοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου, σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού. Εκεί, μετερχόμενοι απειλές βλάβης της περιουσίας και της επιχείρησής του, καθώς και απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μαχαίρωσε τον αδερφό και τον Ξάδερφο του στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορείται Θάσιος με καταγωγή από την Ποταμιά, που το μεσημέρι της τρίτης 16 Απρίλιου μαχαίρωσε μετά από καυγά των αδερφό του, τον ξάδερφο και ακόμη ένα άτομο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια επίσκεψη σε συγγενικό πρόσωπο. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και οδηγήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου  όπου ο καυγάς έγινε εντονότερος με αποτέλεσμα ο ενας να τραβήξει μαχαίρι και να τραυματίσει τον ξάδερφο του σοβαρότερα, και τον αδερφό του πιο ελαφριά. Στο σημείο βρέθηκε  μεγάλη δύναμη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν το δράστη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίσυρος | Σοκαριστικές αποκαλύψεις για φύλακα μουσείου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο αγόρι

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το «φως» και αφορούν τον 50χρονο φύλακα αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 10χρονο αγόρι. «Τα πράγματα είναι χειρότερα» λέει ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου, Γιάννης Κουλάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος αρχαιοφύλακας ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ φέρεται να του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

Ο 50χρονος υπάλληλος του μουσείου, ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του, η σύζυγος και η κόρη του, διαμένουν στην Αθήνα.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 18/4 στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Γιάννης Κουλάκης έκανε λόγο για μπλεγμένη υπόθεση, το κουβάρι της οποίας μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

«Σήμερα, αισθανόμαστε ότι είναι μια φωτεινή ημέρα από την άποψη ότι αυτά βγήκαν πια στο προσκήνιο. Ο φύλακας δεν είναι από τη Νίσυρο, έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια. Μόνος του είναι στο νησί, η οικογένειά του είναι στην Αθήνα» είπε ο διευθυντής του γυμνασίου – λυκείου του νησιού.

«Με αφορμή αυτό (σ.σ. την καταγγελία), ξεκίνησε μια διαδικασία. Εμείς, αυτό που κάναμε από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες οι θεσμικές. Σήμερα έρχεται κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Χθες κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Πολλά παιδιά πλέον ανοιχτήκανε και μίλησαν. Ενδεχομένως οι προεκτάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες» επεσήμανε.

«Τα πράγματα δυστυχώς, από αυτά που βγαίνουν και θα βγούνε και στην πορεία, είναι πολύ χειρότερα» συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου τονίζοντας πως «είναι ένα κουβάρι που ξετυλίγεται», ενώ υπογράμμισε ότι «σίγουρα είναι πάνω από έξι» τα παιδιά με τα οποία συναναστρεφόταν ο 50χρονος αρχαιοφύλακας.

«Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε ενώ είμαστε θύματα, τους κάνει το θράσος ακόμα μεγαλύτερο. Άρα το να προσπαθώ εγώ στα παιδάκια μας να τους κάνω να ανοιχτούν και να πολεμήσουμε το σκουλήκι που εδρεύει πάνω μας, πρέπει να είμαι συνεπής στην εμπιστοσύνη απέναντί τους και τώρα είμαστε εμείς έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το τέρας» δήλωσε.

«Αυτά που άκουσα εγώ είναι πολύ χειρότερα από την αρχική καταγγελία» είπε κλείνοντας. .

«Ενημερώθηκε εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

«Από την αρχή αυτός ο άνθρωπος πήρε το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Πήγε στο τμήμα στης Νισύρου, τον έστειλαν στην Κω. Στην Κω πήγε περιπολικό και τον πήρε από το καράβι και η Ασφάλεια ασχολήθηκε με το περαστικό, υπάρχει ψυχολόγος στην Κω. Κατόπιν είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει παραβιάσει τους όρους διαμονής και μάλιστα είχε και απαγόρευση εισόδου».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη: «Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, είπε πως πρέπει το παιδί να το δουν ψυχολόγοι και μέχρι τότε δε θα απελαθεί. (…) Καταγγέλλει ότι αυτός ο άνθρωπος εκεί πέρα έδειχνε στο παιδί πορνογραφικό υλικό, δεν είναι απλή πράξη».

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en