Connect with us

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ξάνθη | Ετοιμάζουν ειρηνική πορεία τα μέλη της φερόμενης “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν τα εξής :

Με ιδιαίτερη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απόρριψης της αναιρέσεως μας από τον Άρειο Πάγο. Δεδομένης της επανειλημμένης απόρριψης των διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων μας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την άρνηση της Πολιτείας να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποδεικνύεται η οριστική εκτροπή από τις δημοκρατικές αξίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι, ο σεβασμός στη διαφορά πίστεως, φύλου, εθνική συνείδησης και καταγωγής, του χρώματος στο δέρμα, στη γλώσσα, κ.ο.κ. συνιστά οικουμενική αξία και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που ασκείται είτε ατομικά είτε συλλογικά και προστατεύεται από όλες τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ένα σωματείο η ίδρυση του οποίου αρχικά έγινε δεκτή από την χώρα μας αλλά μεταγενέστερα απαγορεύτηκε η λειτουργία του για ανυπόστατους εθνικούς λόγους, ασκώντας ειρηνικά κάθε δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα, αναζητά τα τελευταία 13 έτη δικαίωση και αναγνώριση δικαιωμάτων που σε άλλες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και του υφηλίου είναι αυτονόητα και έχουν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες.

Καταδικάζουμε, κάθε προσπάθεια αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στοχοποίησης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, της οποίας το μοναδικό “ατόπημα” είναι η διατήρηση τουρκικής συνείδησης. Σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να διχάσουν την Τουρκική Μειονότητα της Θράκης και τον ελληνικό λαό γενικότερα, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ειρηνικά και δημοκρατικά οποιοδήποτε δικαίωμά μας αναγνωρίζει τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες που την δεσμεύουν μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση μας.

Ενόψει των παραπάνω ανακοινώνουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στις 10 Ιουλίου,ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30πμ, θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία η οποία θα ξεκινήσει από την έδρα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και θα κατευθυνθεί προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου και θα λάβει χώρα σύντομη ομιλία και καθιστική διαμαρτυρία. Καλούμε όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματά μας και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή με την οποία ασκούμε το δικαίωμά μας στη δημοκρατική διαμαρτυρία και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έλλειψη δικαιοσύνης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Αθήνα σήμερα το «αντίπαλο δέος» του Ερντογάν Εκρέμ Ιμάμογλου

Διήμερη, επίσημη επίσκεψη ανταποδοτικού χαρακτήρα πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο τελευταίος είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, υπογράφοντας -σε πολύ θερμό κλίμα- μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας με τον κ. Ιμάμογλου στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Αμφότεροι, άλλωστε, είναι φανατικοί υπέρμαχοι της «διπλωματίας των πόλεων», οικοδομώντας «γέφυρες» επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δημοτών τους, ενώ έχουν αναπτύξει καλή χημεία και μεταξύ τους, τέτοια που να επισκεφθούν από κοινού το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, συγκεντρώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ.

«Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε την ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης που είναι γεμάτη με όμορφα αισθήματα» δήλωνε τότε ο κ. Ιμάμογλου, ο οποίος εργάζεται συστηματικά για τις γέφυρες της χώρας του με τη Δύση, προκαλώντας έντονη νευρικότητα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα και ενεργός επί πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου -αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως μάνατζερ- ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με το χρίσμα του CHP παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το σημερινό ηγέτη της Τουρκίας στην πορεία του προς την κορυφή, τόσες που πολλοί διαβλέπουν στο πρόσωπο του Ιμάμογλου τον ιδανικό διάδοχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία, μολονότι απηχούν δύο εντελώς αντίθετες όψεις της γειτονικής χώρας. Ο κοινωνιστής, φιλοευρωπαίος, ανεκτικός προς τις άλλες εθνότητες, αλλά και θρησκευόμενος μουσουλμάνος Ιμάμογλου αποπνέει εκείνη την ατμόσφαιρα κοσμικότητας που διεγείρει αρνητικά τους ορκισμένους οπαδούς του Προέδρου Ερντογάν, σουνίτες, αναλφάβητους σε μεγάλο ποσοστό, θρησκόληπτους, εκπροσώπους των χαμηλών εισοδηματικά και κοινωνικά στρωμάτων της Τουρκίας.

Κυρίως, όμως, η διπλή νίκη του Ιμάμογλου το 2019 στις εκλογές για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης (οι εκλογές διεξήχθησαν δύο φορές λόγω του οριακού αποτελέσματος) στέρησε για πρώτη φορά από το ΑΚΡ ένα από τα παραδοσιακά εκλογικά του προπύργια, γεγονός που φαίνεται ανυπέρβλητο για τον Πρόεδρο Ερντογάν. Κοντά σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η φιλοσοφία της διοίκησης Ιμάμογλου για έναν «κοινωνικό δήμο», σε σημείο που να πολλαπλασιάζει κατακόρυφα φέτος τις μονάδες της δημοτικής επιχείρησης παραγωγής ψωμιού, αφήνοντας «άοπλο» πολιτικά τον Τούρκο Πρόεδρο μπροστά στην πλειοψηφία των πολιτών της Κωνσταντινούπολης, που βιώνει στιγμές έντονης φτώχειας.

Παρότι η εκτόξευση του Ιμάμογλου προς τα πάνω λόγω της λαοφιλίας του ενοχλεί σφόδρα την Άγκυρα, για την ελληνική κυβέρνηση η διήμερη παρουσία του στην Αθήνα συνιστά ανεξάρτητη πρωτοβουλία στη διάσταση των εθιμοτυπικών σχέσεων μεταξύ αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατώντας τη σημερινή συνάντησή του το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου μακριά από το κάδρο των κυβερνητικών χειρισμών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες έχουν «θερμανθεί» τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Στο ενδιάμεσο, η αποστροφή του Προέδρου Ερντογάν -λίγο πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για την 76η Γενική Συνέλευση των ΗΕ στην Νέα Υόρκη- περί επικείμενης «συνάντησής» του με τον κ. Μητσοτάκη δεν έμεινε ασχολίαστη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικόνομου, εξήγησε χθες πως «αν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα και υποβληθεί το σχετικό αίτημα τότε διπλωματικά θα εξεταστεί και θα απαντηθεί και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά». Σε κάθε περίπτωση, «μέχρι ώρας όμως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για την παρουσία των δύο ηγετών στις ΗΠΑ» επανέλαβε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη στις 11.15 π.μ. το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Μπακογιάννη. Ακολούθως, στη μία το μεσημέρι, οι δύο Δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχουν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21.00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ξενάγησης του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, αύριο στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του Δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Στις 16.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει αύριο το βράδυ για την Κωνσταντινούπολη.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέο «εργαλείο» Ερντογάν για το προσφυγικό οι Γερμανοί ψηφοφόροι

Μια νέας μορφής εργαλειοποίηση ενόψει του προσφυγικού ρεύματος από το Αφγανιστάν ξεδιπλώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Άγκυρα, σημειώνοντας εντυπωσιακή στροφή από την αρχική της τακτική.

Μολονότι η πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν είχε προβληματίσει σοβαρά την Τουρκία λόγω των επικείμενων προσφυγικών ροών που θα προκαλούσε, ωθώντας την Άγκυρα στη λύση της στήριξης των όμορων με το Αφγανιστάν χωρών ως σημεία ανάσχεσης των μεταναστών, εντούτοις στην τακτική του «ανατολίτικου παζαριού» επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Υπουργός Άμυνας (και δελφίνος) Χουλουσί Ακάρ, εγείροντας νέες απαιτήσεις προς την Ευρώπη και τη Δύση.

Αφορμή για την νέα εργαλειοποίηση στο προσφυγικό αποτελούν οι περίπου 4 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι στη Γερμανία, οι οποίοι συνιστούν μια ισχυρή εκλογική βάση σε μια αναμέτρηση, όπου το 40% των Γερμανών πολιτών δηλώνει αναποφάσιστο και οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν αναταράξεις -ενδεχομένως και ακυβερνησία- μετά την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Έχοντας γνώση των γερμανικών συσχετισμών, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στο Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στον οποίο τόνισε «η Τουρκία δεν έχει την ικανότητα να χειριστεί ένα νέο μεταναστευτικό βάρος», προσθέτοντας ακόμη πως «κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει μια εμπειρία παρόμοια με το κύμα προσφύγων από τη Συρία του 2015».

Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, βιώνοντας κλυδωνισμούς στην εσωτερική πολιτική της σκηνή, ο Τούρκος Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να δηλώσει αδυναμία διαχείρισης, αλλά και να επαναφέρει με νόημα προς τον κ. Στάινμαγερ τις τρέχουσες διεκδικήσεις της χώρας του στην ευρωτουρκική ατζέντα, δηλαδή: πλήρη εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας της 18ης Μαρτίου 2016, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και βέβαια επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την Ε.Ε., η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τον μοναδικό βραχίονα ανάκαμψης της Τουρκίας, ορατό στον ορίζοντα των επόμενων προεδρικών εκλογών στη γειτονική χώρα.

Επιπλέον, άρση του εμπάργκο του Βερολίνου στα οπλικά συστήματα ζήτησε στο δικό του πεδίο πολιτικής ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ η πίεση προς τη γερμανική πλευρά από την Άγκυρα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, καθώς θα πλησιάζει το άνοιγμα της κάλπης στη Γερμανία.

Η Λέσβος στην ατζέντα

Την ίδια ώρα, με σημαία το προσφυγικό εντείνεται η προεκλογική αντιπαράθεση σε όλα τα προεκλογικά επιτελεία στη Γερμανία, αφού ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άρμιν Λάσετ, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους ενέταξε την ενίσχυση της Frontex στο προεκλογικό του πρόγραμμα, αναφέροντας πως «έχω πάει στη Λέσβο. Στη Λέσβο βλέπετε πρόσφυγες που έχουν έρθει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η βασική μου πεποίθηση είναι η εξής: Δεν μπορούμε να λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην Ελλάδα, είναι σε ελληνικό έδαφος. Σε ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκονται και για αυτό θα πρέπει η Ευρώπη ολόκληρη να επωμιστεί αυτή την ευθύνη. Να βοηθήσει τους Έλληνες στη φιλοξενία των προσφύγων. Να αναπτύξει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής για τις αιτήσεις ασύλου. Και στην ιδανική περίπτωση- δυστυχώς δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη αυτό- να διανέμει τους πρόσφυγες με δίκαια κριτήρια στα κράτη-μέλη».

Επιστροφή στο κοσμικό κράτος

Στο μεταξύ, η ισχυρή πολιτική πίεση της Άγκυρας προς τη Γερμανία για τους πρόσφυγες του Αφγανιστάν, παρά το αρχικό της πλαίσιο να στηριχθούν οι χώρες άμεσης γειτονίας (θέση με την οποία είχε συμφωνήσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο), δεν μοιάζει να πέρασε απαρατήρητη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ζήτησε από την Τουρκία να «μεταβάλλει τη νέο-οθωμανική πολιτική της. Να ενισχύσει τα δείγματα της στροφής που αχνά διαφαίνεται ότι πραγματοποιεί. Να επιστρέψει στην παράδοση του κοσμικού κράτους. Να σεβαστεί τα μνημεία που άλλοι ρωμαλέοι πνευματικοί πολιτισμοί εγκατέστησαν στο έδαφός της. Να επαναπροσεγγίσει τις οικουμενικές αξίες» στη διάρκεια εγκαινίων επετειακής έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τη στιγμή που από το επίσημο πρόγραμμα των διμερών επαφών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη απουσιάζει κάθε μορφής επαφή με τη γειτονική χώρα.

Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση

Την ίδια ώρα, τα γεγονότα στο Αφγανιστάν και ένα νέο, επικείμενο προσφυγικό κύμα δρουν ως επιταχυντές στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς για την ανάγκη «ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης» έκανε λόγο χθες η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2021.

Ευρωπαϊκή «δέσμη μέτρων»

Αναφερόμενη στα γεγονότα στο Αφγανιστάν, η κ. φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «δεν είναι η αιτία αυτής της αλλαγής —είναι ένα από τα συμπτώματα» και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε στο πλευρό του αφγανικού λαού. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών και των παιδιών, των εισαγγελέων, των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Μάλιστα, η ίδια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια «νέα, ευρύτερη δέσμη μέτρων στήριξης για το Αφγανιστάν», την οποία «θα παρουσιάσουμε τις προσεχείς εβδομάδες και στο πλαίσιο της οποίας θα συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας», σημείωσε.

Η επικεφαλής της Κομισιόν σήκωσε ακόμη το γάντι αναφορικά με την ανάγκη συγκρότησης ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας παρέμβασης, ανοίγοντας ακόμη παράθυρο για την περαιτέρω εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ.

«Πολύ απλά, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας και άμυνας για το οποίο η απάντηση είναι λιγότερη συνεργασία. Πρέπει να επενδύσουμε στην κοινή εταιρική σχέση μας και να αξιοποιήσουμε τη μοναδική δύναμη της κάθε πλευράς» περιέγραψε η κ. φον ντερ Λάιεν, ενώ αποκάλυψε πως «αυτός είναι και ο λόγος που συνεργαζόμαστε με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ για μια νέα κοινή δήλωση ΕΕ-ΝΑΤΟ που θα δημοσιευτεί πριν από το τέλος του έτους».

Βαδίζοντας στην κατεύθυνση μετωπικής αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων (και ψηφιακών, όπως κυβερνοεπιθέσεις), η κ. φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε ότι «υπό τη γαλλική Προεδρία, ο πρόεδρος κ. Μακρόν και εγώ θα συγκαλέσουμε σύνοδο κορυφής για την ευρωπαϊκή άμυνα» ανοίγοντας το κεφάλαιο Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, το οποίο είχε στην πραγματικότητα «παγώσει» από την εποχή της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Continue Reading

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αντιστράτηγος ε.α ΕΛ.ΑΣ Τσιριγώτη | Ανησυχία για μεγάλες ροές και στάση της Τουρκίας τέλη Σεπτεμβρίου

Συνέντευξη στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου η Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας και Επίτιμη Γενική Επιθεωρήτρια συντονισμού Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Όπως επισήμανε η κ.α Τσιριγώτη η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο από πλευράς του προσφυγικού ζητήματος ενώ πρόσθεσε ότι τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Γερμανία θα είναι “κλειδί” η στάση της Τουρκίας απέναντι στο μεταναστευτικό.

Δεν απέκλεισε να δούμε για ακόμα μία φορά εικόνες του Μαρτίου του 2020 αν και ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο μέχρι να τελειώσει η πανδημία της covid-19.

Εν κατακλείδι η ίδια δεν βλέπει τόσο μεγάλες ροές όπως το 2015 ωστόσο θα πρέπει σίγουρα η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Η κ.α Τσιριγώτη εξέφρασε τέλος και την ανησυχία της στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα οι ροές οι οποίες υπάρχουν δεν έχουν σταματήσει στον Έβρο και έχουν μάλιστα αυξηθεί στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: