Connect with us

ATYXHMATA

Ξάνθη | Ειδικό συνεργείο προχώρησε στη συγκομιδή (+VIDEO)

Δημοσιεύτηκε

στις

-Οι άνδρες με τα άσπρα απομάκρυναν τον υδράργυρο από την περιοχή 

-Μένει να διερευνηθεί το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες για το συμβάν 
-Καθησυχαστικές οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες
-Επί μια εβδομάδα παρέμενε αποκλεισμένη η περιοχή 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=01h87y6Peb0[/youtube]
Στη συγκομιδή του υδραργύρου που είχε βρεθεί στον πεζόδρομο επί της οδού Μπροκούμη την περασμένη Παρασκευή προχώρησε συνεργείο ειδικών το πρωί της Κυριακής.
Ο υδράργυρος είχε εντοπιστεί στην είσοδο ακριβώς του κτηρίου που στεγάζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσα συναγερμός και να υπάρξει κινητοποίηση των αρχών, με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να αποκλείουν την περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο υδράργυρος βρέθηκε στο έδαφος όταν κατά τη μεταφορά μηχανήματος του ΔΠΘ υπήρξε μια διαρροή. Ωστόσο αρχικά υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης του συμβάντος μιας και δεν ενημερώθηκαν οι αρχές ενώ ένας καθηγητής που βρισκόταν στο σημείο επιχείρησε να μαζέψει μόνος του την ποσότητα υδραργύρου που είχε χυθεί στο έδαφος.
Στη συνέχεια ωστόσο, και μετά από περίπου μια εβδομάδα, ένας άλλος καθηγητής του ΔΠΘ ενημέρωσε την Πυροσβεστική για το περιστατικό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Ο χώρος αποκλείστηκε, ενώ κλήθηκε ειδικό συνεργείο το οποίο προχώρησε σε μετρήσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν καθησυχαστικά. Η περιοχή ωστόσο παρέμεινε αποκλεισμένη για ακόμη μια εβδομάδα. Πάνω στην ποσότητα του υδραργύρου τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή θειάφι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωσή του, ενώ ακολούθως τοποθετήθηκε ένα κομμάτι νάιλον και προστατευτικά κάγκελα.
Το πρωί της Κυριακής ειδικό συνεργείο προχώρησε στη συγκομιδή του υδραργύρου ο οποίος τοποθετήθηκε σε δοχεία και απομακρύνθηκε, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή όπου κατατέθηκε σχετική ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ.
diaroi01
Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διαρροή υδραργύρου στην Ξάνθη
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με το σοβαρό ατύχημα από διαρροή υδραργύρου στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Θέμα: Σοβαρό ατύχημα από διαρροή υδραργύρου στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης
Σοβαρό χημικό ατύχημα σημειώθηκε στην είσοδο οικοδομής, που στεγάζει το ΙΓΜΕ, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες και γραφεία στην πόλη της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, μπροστά στην είσοδο της οικοδομής, υπήρξε, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα, διαρροή μεγάλης ποσότητας υδραργύρου κατά τη διάρκεια μεταφοράς ενός μηχανήματος από τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου, που στεγάζεται στην ίδια οικοδομή.
Παρόλο όμως που το ατύχημα σημειώθηκε αρκετές μέρες πριν και ενώ ο υδράργυρος συνιστά ένα από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία και η διαρροή του συνιστά σοβαρό χημικό ατύχημα, για το οποίο απαιτείται ειδικός χειρισμός, το περιστατικό δηλώθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μόλις την Παρασκευή 24 Γενάρη.
Το ατύχημα αναδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας, λόγω της ακολουθούμενης κρατικής πολιτικής, όλο το προηγούμενο διάστημα. Η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, η προώθηση της πολιτικής ΕΕ – άρχουσας τάξης, η αναγόρευση της “οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των ΑΕΙ” που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα αφού ελαχιστοποιεί τους πόρους για την υγιεινή και ασφάλεια, γενικότερα η υποταγή της επιστήμης και της επιστημονικής έρευνας στις ανάγκες των μονοπωλίων είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι.
Το σοβαρό ατύχημα και άλλα αντίστοιχα που έχουν συμβεί σε χώρους εκπαίδευσης και ειδικότερα Πανεπιστημίων, αναδεικνύει την έλλειψη διαδικασιών και τεχνικών και οργανωτικών μέτρων σε τέτοιους χώρους για την ασφάλεια εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, χειρισμό και αποθήκευση επικίνδυνων υλικών, ασφαλών διαδικασιών κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε χώρους εργαστηρίων, προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και ασφαλούς εκκένωσης των χώρων, γενικότερα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και φοιτητών, καθώς και για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Οι πρόσφατες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων, συχνά εξειδικευμένου προσωπικού, από τα ΑΕΙ οδήγησαν σε ουσιαστική διακοπή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, πολλαπλασίασαν τα προβλήματα αυτά.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για..
Την απομάκρυνση όλης της ποσότητας του υδραργύρου και την πιστοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ότι δεν υφίσταται πλέον κίνδυνος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών που στεγάζονται στη συγκεκριμένη οικοδομή, αλλά και γενικότερα των πολιτών της πόλης της Ξάνθης;
Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της απομάκρυνσης του υδραργύρου και του καθαρισμού της περιοχής με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους που θα εμπλακούν, καθώς και για την ασφαλή απόρριψή του ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Την υποβολή των εργαζομένων, στις υπηρεσίες που στεγάζονται στη συγκεκριμένη οικοδομή, στις ενδεδειγμένες εξετάσεις και ιατρική παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο και ιατρό εργασίας, ώστε να διερευνηθεί η έκθεση σε υδράργυρο και οι τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους και για να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ιατρικές και οι εργαστηριακές εξετάσεις και η τυχόν θεραπεία που θα απαιτηθεί, σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων;
Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και την επαρκή στελέχωση γενικότερα όλων των υπηρεσιών των Πανεπιστημίων με εξειδικευμένο και λοιπό προσωπικό;
Την αντιμετώπιση και πρόληψη των κινδύνων στα Πανεπιστήμια και γενικότερα στους χώρους εκπαίδευσης;
Τι ποσοτικά στοιχεία υπάρχουν για την εφαρμογή νομοθετικών προβλέψεων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας (απασχόληση Τεχνικών Ασφάλειας, Ιατρών εργασίας, καταγραφή επαγγελματικών ασθενειών – εργατικών ατυχημάτων, ύπαρξη γραπτής εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου -μετρήσεων βλαπτικών παραγόντων στο εργασιακό περιβάλλον, ενημέρωση- εκπαίδευση εργαζομένων κλπ.);».
diaroi03
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ATYXHMATA

Λήμνος | Σοβαρό τροχαιο ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο Μύρινας – Θέρμων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα σοβαρό τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του άνω άκρου μιας γυναίκας, σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (12/01) στον επαρχιακό δρόμο Μύρινας – Θέρμων.

Σύμφωνα με το limnosfm.100 το ατύχημα έγινε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το χέρι της.

Τη γυναίκα εντόπισαν υπάλληλοι του Δήμου στο ύψος της στροφής Τσιγιάννη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του limnosfm100.gr η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής :

Σήμερα (12-01-2019) σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λήμνο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 48χρονη ημεδαπή, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε εκτός οδοστρώματος, με συνέπεια τον τραυματισμό της προαναφερόμενης οδηγού.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λήμνου.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ATYXHMATA

Εκτροπή νταλίκας στην Εθνική οδό Καβάλας – Δράμας (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ATYXHMATA

Συγκλονιστικό βίντεο | Βρέφος ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια στη Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μωρό παρέμεινε εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες για 35 ώρες

Οι διασώστες εντόπισαν ένα ζωντανό βρέφος 10 μηνών στα ερείπια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε μερικώς μετά από έκρηξη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το τοπικό κέντρο των υπηρεσιών διάσωσης.

Το βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό, αφού παρέμεινε εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες για 35 ώρες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για αγόρι.

Η έκρηξη εκτιμάται ότι προκλήθηκε χθες από διαρροή αερίου, καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα σε μία πολυκατοικία 10 ορόφων στην βιομηχανική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ των νότιων Ουραλίων.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 36.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ATYXHMATA

Βαρέο όχημα έπεσε πάνω σε διάζωμα στην Εγνατία Οδό

Δημοσιεύτηκε

στις

Nταλίκα με κατεύθυνση την Καβάλα στο ύψος μετά το Παληό ξέφυγε της πορείας του και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους καρφώθηκε στο διαχωριστικό διάζωμα. Στο σημείο υπάρχει ένα όχημα της πυροσβεστικής και ένα αυτοκίνητο της Τροχαίας. Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Καβάλα γινόταν από την μία λωρίδα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ