Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Ένα διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την έρευνα

Επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Καινοτομίας με τίτλο «ΤHINC INNOVATION FORUM – Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Καινοτομίας με τίτλο «ΤHINC INNOVATION FORUM – Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» που διοργάνωσε η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc Thrace Incubator, το διήμερο 4 και 5 Απριλίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Elisso Xenia Hotel στην Ξάνθη.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις της Ελλάδας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, που αποτελούν βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια κάθε κοινωνίας και πρόσθεσε πως αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο συγκεκριμένοι τομείς βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, η Επίτροπος για Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Μαρίγια Γκαμπριέλ με γραπτό μήνυμα, αλλά και ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ.  Εμμανουήλ Τσέπελης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εισήγηση της κας Μαρίας Μιχαλοπούλου, Επιστημονικά Υπεύθυνης της Thinc – Thrace  Incubator, καθηγήτριας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού η οποία παρουσίασε το σύνολο των δράσεων έρευνας και καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με τη σειρά του ο κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας, Project Manager της Thinc Thrace Incubator ανέπτυξε το αντικείμενο και τις δράσεις της Τhinc.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου διεξήχθησαν 7 panel discussions, με κορυφαίους ομιλητές και συντονιστές. Έχοντας στο επίκεντρο τις μελλοντικές εξελίξεις στο οικοσύστημα καινοτομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, μέσα από εστιασμένες θεματικές, στο Forum συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

– Πολιτικές και Εργαλεία χρηματοδοτήσεων που αφορούν την καινοτομία.

– Έργα υποδομών και ενίσχυση της καινοτομίας.

– Οι Ευρωπαϊκοί κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα.

– Καλές πρακτικές οικοσυστημάτων καινοτομίας.

– Δομές υποστήριξης καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

– Οι Υπηρεσίες του #DigiAgriFood EDIH.

– Δυνατότητες χρηματοδότησης των startup στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η πρώτη ημέρα του Thinc Innovation Forum ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των ομάδων της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων ΔΠΘ, Thinc- Thrace Incubator, καθώς και της Εικονικής Επιχείρησης “TONIROME”, του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση”, του Διεθνούς Προγράμματος “Company Program 2023” του Junior Achievement Greece.  

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 5 panel discussions, με ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η έρευνα και ο σημαντικός της ρόλος για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το επιχειρείν και επιτυχημένα μοντέλα startups, καθώς και εμπειρίες γυναικών που ασχολούνται με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Πιο αναλυτικά αναπτύχθηκαν οι θεματικές: 

– Γυναίκες στην καινοτομία. 

– Ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

– Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ.

– Επιτυχημένα μοντέλα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

– Επιχειρείν και καινοτομία στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το Forum ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή Roundtable συμπερασμάτων. Στο Roundtable, οι ανώτατοι εκπρόσωποι της οικονομικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με στόχο την αποτελεσματική συνεργασία, την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τον καθορισμό στόχων και στρατηγικών ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Thinc Innovation Forum – Thrace Incubator

 

Ξάνθη: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την έρευνα [ΦΩΤΟ]
Ξάνθη: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία και την έρευνα [ΦΩΤΟ]
Πηγή: xanthinea.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Στην Ξάνθη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης

Την Ξάνθη θα επισκεφθεί την Τρίτη (06/06) το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του, αρχικά θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σουφλί και Διδυμότειχο.

Ο κ. Λαλούσης θα έχεις συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό και θα επισκεφθεί μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες. Ο Υπουργός έχει προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των Τοπικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

ΤΡΙΤΗ 06/06/2023

9:30 Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

12:00 Εξόδιος Ακολουθία Μιχαήλ Κωσταράκου πρώην Αρχηγού ΓEΕΘΑ

17:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κκ Παντελεήμωνα

18:00 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

19:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνα

20:15 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρ. Μέτιο

21:00 Σύσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/06/2023

9:30 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας

11:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνό

 

12:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Χατζηγιαννόγλου

13:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο)

14:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Σουφλίου κ Παναγιώτη Καλακίκο

17:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών

18:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κκ Άνθιμο

19:15 Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημ. Πέτροβιτς

20:00 Σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

 

Πηγή: xanthinea.gr

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Περίεργη υπόθεση με «εγκατάλειψη» βρέφους στην Ξάνθη

Μια περίεργη υπόθεση με εγκατάλειψη βρέφους κλήθηκε να διαλευκάνει η Αστυνομία στην Ξάνθη, το Σάββατο (03/06).

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας δήλωσε πως βρήκε ένα βρέφος να το έχουν εγκαταλείψει έξω στον δρόμο, στην περιοχή της Γενισέας, στην Ξάνθη.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου εξετάστηκε για να διαπιστωθεί εάν ήταν καλά στην υγεία του ενώ την υπόθεση ανέλαβε άμεσα η Αστυνομία.

Κατά το στάδιο ωστόσο της ανάκρισης οι Αστυνομικοί κατάφεραν να εκμαιεύσουν την αλήθεια, μιας και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για παιδί το οποίο είχε φέρει πρόσφατα στη ζωή συγγενικό πρόσωπο του άνδρα που υποτίθεται πως το είχε εντοπίσει στο δρόμο.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως επιχειρήθηκε με αυτό τον τρόπο η εγκατάλειψη του παιδιού, ενώ πλέον σχηματίζεται δικογραφία και η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρόκειται ωστόσο για μια άκρως ιδιαίτερη υπόθεση, την οποία κατάφερε να διαλευκάνει άμεσα η Αστυνομία της περιοχής.

xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 49χρονης Ανιφέ από την Ξάνθη

Με την εξαφάνιση – μυστήριο της 49χρονης Ανιφέ Κιαζίμογλου ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (02/06) η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη.

Το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή:

Η Ανιφέ Κιαζήμ Ογλού 49 χρόνων, επέστρεφε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Μαΐου στο σπίτι της στο χωριό Κύρνος, όπου μένει με τον σύζυγό της και τον 7χρονο γιο τους.

Συγχωριανές της που ταξίδευαν μαζί της με το λεωφορείο από την Ξάνθη, την είδαν να κατεβαίνει στη στάση του χωριού και να παίρνει το δρόμο για το σπίτι της.

Ο σύζυγός της δηλώνει πως δεν έφτασε ποτέ και υποψιάζεται μήπως κάτι κακό της συνέβη στον Μαχαλά, λίγα μέτρα απόσταση.

Η Ανιφέ σε συγγενείς και φίλους της έλεγε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της, κάτι που ο ίδιος μιλώντας στο «Τούνελ», το αρνείται.

Τρεις ημέρες πριν τα ίχνη της χαθούν, την Παρασκευή 12 Μαΐου, ζαλίστηκε και έπεσε στο δρόμο του χωριού μπροστά στο καφενείο. Διερχόμενο ταξί τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα παρουσιάζοντας θωρακικό άλγος και κρίση απώλειας συνείδησης.

Το πρωί του Σαββάτου πήρε εξιτήριο και επισκέφτηκε την αδελφή και την κόρη της στην Παλιά Χρύσα στην Ξάνθη. Το μεσημέρι της Δευτέρας η κόρη της κάλεσε ταξί που την μετέφερε στα ΚΤΕΛ της περιοχής. Εκεί κάμερα ασφαλείας την κατέγραψε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο. Έφτασε στο χωριό της και εκεί χάθηκε.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: