Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς | Επεκτείνεται η χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, πέρα από τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε:

  • καταστήματα λιανικής
  • ΔΕΚΟ
  • τράπεζες
  • ιατρεία
  • δημοτικά καταστήματα
  • γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • ασανσέρ
  • καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία)
  • κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ όπως είπε, παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και τους ανοικτούς χώρους  όπου δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, σημείωσε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα και πρόσθεσε πως, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, θα εξεταστεί αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο.

Όπως είπε, θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό και στάθηκε στην ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες αυτοπροστασίας.

Εισαγόμενα κρούσματα

Εστιάζοντας στις αφίξεις από το εξωτερικό, τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες, έχει επικεντρωθεί η προσοχή στην Ισπανία, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, και έχουν διπλασιαστεί τα τεστ. Εξήγησε δε ότι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη.

Ανέφερε ακόμη ότι ανέρχονται σε 171.138 οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, σχετικά με τις χώρες από τις οποίες έχουν «εισαχθεί» κρούσματα, στις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας βρίσκονται κράτη των Βαλκανίων.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να φροντίσουμε, είναι ο όγκος των κρουσμάτων να μην γίνει τέτοιος που να μην μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις σωστές ιχνηλατήσεις». Ανέφερε εξάλλου ότι κάθε βδομάδα γίνονται 1.000 στοχευμένα τεστ σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου

17 έργα έχει στην ατζέντα του ο Δήμος Νέστου το τε΄λευταίο χρονικό διάστημα με τα περισσότερα απο αυτά να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Τα λεργα αυτα αφορούν ανακαινήσεις στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, οι πλατείες σε δύο διαφορετικά σημεία, η βιβλιοθήκη, αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού σχολείου αλλα και έργα ασφαλτόστρωσεις σε δίαφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en