Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυχτερινό ρεύμα: Ποιες ώρες ισχύει τον χειμώνα

Ανακοίνωση για την έναρξη του χειμερινού ωραρίου του νυχτερινού ρεύματος εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023, ως εξής:

• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θερινή περίοδο του νυχτερινού τιμολογίου (1η Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου) το ωράριο μειωμένης χρέωσης είναι συνεχές, από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί. Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον Προμηθευτή τους.

Νυχτερινό ρεύμα: Τι ισχύει για το μειωμένο συνεχούς ωραρίου

Για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 έως 07:00. Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη.

Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεκριμένο αίτημα Αλέξη Πολίτη: «Να στηριχθεί ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την εμπειρία του και την προεκλογική προσπάθεια που συνεχίζει. ήταν πολύ συγκεκριμένος

 Ζητά στήριξη του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 

Η δήλωση του αναφέρει: «Πρέπει να υπάρξουν τομές από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να βοηθηθεί ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 

Να τον βοηθήσει να γίνει πιο ευέλικτος και πιο αποτελεσματικός. Χρειάζονται κάποιες μικρές πινελιές, κάποιες διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να γίνουν όπως προανέφερα πιο ευέλικτο. 

Δεν μας λείπει τίποτα στην Περιφέρεια μας που είναι σπουδαίο. Υπάρχουν οι πόροι, υπάρχει η διάθεση, ο τρόπος και ο στόχος αλλά πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγματα. 

Ξεκινώντας από το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει όλες τις υπηρεσίες ανεξαιρέτως σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτό πρέπει να λυθεί κεντρικά. Πρέπει να λυθεί άμεσα».

 Όλη η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας τα νέα της προεκλογικής περιόδου.

 Απ: Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία. Μείνανε λίγες ημέρες, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος για το τι θέλει να γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο στον πρώτο βαθμό όσο και στο δεύτερο βαθμό. Νομίζω ότι αυτή η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά, κύλησε με επιχειρήματα, με χαμηλούς τόνους. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τον λαϊκισμό και την όξυνση του κλίματος. Οπότε πήγαμε σε μια προεκλογική περίοδο χωρίς υπερβολές.

 Ερ: Ο κόσμος έδωσε τον βηματισμό. Ανταποκρίθηκε μέχρι εκεί που αποκρίθηκε και ακολούθησαν οι υποψήφιοι.

 Απ: Έτσι ακριβώς. Είναι κάτι που τιμάει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία. Βλέποντας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα καταλαβαίνω ότι η κατάσταση θα πάει έτσι μέχρι και την Κυριακή. Από εκεί και πέρα ​​όλοι θα κριθούμε και όλοι θα δεχθούμε την κρίση του κόσμου. Ο κόσμος θα αποφασίσει για τους καλύτερους και ποιους θέλει να διοικήσει. 

Ερ: Πριν 4 χρόνια ήσασταν το «πρωτάκι» στις εκλογές. Τώρα είστε ο Αντιπεριφερειάρχης που έχει ήδη 2 χρόνια ασκήσει τα καθήκοντά του από αυτή τη θέση. 

Απ: Είχαμε ξεκινήσει πριν από 4 χρόνια με προεκλογικό σύνθημα: «Η ώρα του πολίτη». Μέχρι τότε δεν είχε έρθει η ώρα της Αλέξη Πολίτη. Τώρα ήρθε η ώρα του Πολίτη. Το αλλάξαμε και το τροποποιήσαμε κάνοντας λογοπαίγνιο με το επίθετο μου. Τα πράγματα πήγαν καλά. Αυτά τα 4,5 χρόνια περίπου μας έδωσαν μεγάλη εμπειρία και γνώση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. 

Από το μέγεθος της σκληρής δουλειάς που επιτέλεσα όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχε προσήλωση, υπήρχε αποτελεσματικότητα. 

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και για αυτό το θέμα και πάλι τον εαυτό μου, στην κρίση του κόσμου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που δείχνει ο κόσμος και από τα μηνύματα που λαμβάνω.  

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Λαϊκή Συσπείρωση”: Λαϊκές αγορές στην υπηρεσία μικροπαραγωγών, μικρέμπορων, καταναλωτών και όχι μεγαλέμπορων και σουπερμάρκετ

Στη Λαϊκή Αγορά πραγματοποίησε περιοδεία το πρωί του Σαββάτου 30/9, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας συνοδευόμενος από δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους

Στις συζητήσεις που έγιναν με μικροπωλητές, παραγωγούς  και κατοίκους κυριάρχησε το πρόβλημα της ακρίβειας που τρώει το κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μειωμένος τζίρος και εισόδημα στους μικρεμπόρους και παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς.

Αναδείχτηκε από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης το γεγονός ότι ο δήμος λειτουργεί συμπληρωματικά στο φοροκυνηγιτό του κράτους που συμπληρώνει με τοπικούς φόρους, χαράτσια και πρόστιμα το χτύπημα στο εισόδημα παραγωγών και εμπόρων.

Επίσης ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στο νόμο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, με τον οποίο περιορίζονται περαιτέρω τα τελευταία ψήγματα προστασίας μικροπαραγωγών και μικροεπαγγελματιών, με σκοπό να παραδοθούν οι λαϊκές αγορές σε μεγαλεμπόρους και σούπερ μάρκετ.

Με τις αλλαγές αυτές του νόμου, σε συνδυασμό με την όξυνση του ανταγωνισμού, θα οδηγηθούν χιλιάδες επαγγελματίες εκτός λαϊκής αγοράς, ενώ θα υπάρχει αντανάκλαση και στις τιμές των προϊόντων, στη λαϊκή κατανάλωση. Στο στόχαστρο δηλαδή μπαίνει και η λαϊκή οικογένεια, η δυνατότητά της να προμηθεύεται φρέσκα προϊόντα και άλλα αγαθά από τις λαϊκές σε προσιτές τιμές, ειδικά σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης διεκδικούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την επιδότηση του κόστους στα μέσα και εφόδια, την κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη που πωλούνται στη λαϊκή αγορά. Να ενισχύονται οι Λαϊκές Αγορές και από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από την εισφορά των επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί.

Κάλεσαν σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι, που αποτελούν τα μάτια, τη φωνή και τα αυτιά του λαού σε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, για να μπουν περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εξειδικεύεται σε Δήμο και Περιφέρεια.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΚΑ: Από τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν χτυπήσει «καμπανάκι» για τα στέγαστρα του Καλατράβα

Αρκετά χρόνια πίσω θα χρειαστεί να πάει η εισαγγελική έρευνα για το ΟΑΚΑ, καθώς όπως αποκαλύφθηκε από το 2019 είχε υπάρξει προειδοποίηση για τη μη συντήρηση στα στέγαστρα τόσο του κεντρικού σταδίου όσο και του ποδηλατοδρομίου.

Μέγα θέμα έχει ξεσπάσει με το ΟΑΚΑ και την ανακοίνωση ότι θα πρέπει να κλείσει τόσο το κεντρικό στάδιο όσο και το ποδηλατοδρόμιο, λόγω προβλημάτων στατικότητας στα στέγαστρα του Καλατράβα. Το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αλλά και πολιτική αντιπαράθεση, ενώ υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Μία έρευνα η οποία θα πάει αρκετά χρόνια πίσω, όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Τουλάχιστον μία πενταετία πριν θα πρέπει να αρχίσει να αναζητά στοιχεία ο εισαγγελέας και οι συνεργάτες του, αφού υπήρχαν προειδοποιήσεις για τα προβλήματα που υπήρχαν στο ΟΑΚΑ και για τη μη συντήρηση των επίμαχων στεγάστρων.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία που ανέλαβε να κατασκευάσει το έργο που φιλοτέχνησε ο Σαντιάγκο Καλατράβα, στις 27 Φεβρουαρίου 2019 έστειλε επιστολή στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Στο κεντρικό δελτίο του Alpha παρουσιάστηκε το έγγραφο, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει παρέλθει μία δεκαετία από τη στιγμή που δεν είχε την ευθύνη της συντήρησης.

Από το 2004 ως το 2009, η κατασκευάστρια εταιρεία είχε τη συντήρηση, ωστόσο, στην επόμενη δεκαετία αυτό δεν ίσχυε. Έτσι, το 2019 έστειλε το έγγραφο στο οποίο υπογράμμιζε ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας επισημάνουμε ότι το έργο αυτό, ειδικότερα οι δύο στέγες του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, λόγω της ιδιαιτερότητας και της πολυπλοκότητας των κατασκευών απαιτεί τακτικούς ελέγχους στο σύνολο των κατασκευών και ειδική συντήρηση των επί μέρους τμημάτων του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έργου».

Για αυτό ο εισαγγελέας θα πάει πέντε χρόνια πίσω, καθώς η εταιρεία έχει «χτυπήσει καμπανάκι» λέγοντας ότι για δέκα χρόνια δεν είχαν συντηρηθεί τα στέγαστρα του Καλατράβα. Το 2021 υπήρξε ένα κονδύλι από το ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 51 εκατ. ευρώ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έγινε δημοπρασία για να βρεθεί γραφείο που θα κάνει τη μελέτη. Η μελέτη άρχισε τον Απρίλιο του 2023 και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, με το ΟΑΚΑ να προχωράει στην επικείμενη ανακοίνωση πριν από ένα 24ωρο.

Η έρευνα, βέβαια, θα στραφεί και στο κατά πόσο κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές από τη χρήση του ΟΑΚΑ καθώς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το αμέσως προηγούμενο διάστημα, έγιναν εκεί συναυλίες και διεθνείς αγώνες με δεκάδες χιλιάδες θεατών.

Αυτοψία στο ΟΑΚΑ και στην στέγη Καλατράβα Up’ο ψηλά και με πολύ zoom.

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για το ΟΑΚΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα σήκωσε και πολιτική αντιπαράθεση καθώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Η παρακμή τελειώνει. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια Σύγχρονη Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, με αιχμές κατά της κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο του ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.

Ο κ. Κασσελάκης αρχικά παρέθεσε στο βίντεο απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού από το 2021 που «ανακοινώνει τη συντήρηση του Στεγάστρου Καλατράβα». Τόνισε ότι όμως «χθες το Ολυμπιακό Στάδιο έκλεισε λόγω στατικής ανεπάρκειας – δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού».

«Στέγαστρο Καλατράβα. Το 2004, σύμβολο μίας χώρας που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2023, σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Ενός Κράτους που αφήνει όλα και όλους στη μοίρα τους», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης και ανέφερε καταληκτικά: «Η παρακμή τελειώνει.Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια Σύγχρονη Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: