Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Κομοτηνής | Έρχεται προκήρυξη για 45 θέσεις εργασίας

Την παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης στη δημόσια Υγεία, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο για ακόμη 12 μήνες, αποφάσισαν οι αρμόδιοι υπουργοί ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας, Έφη Αχτσιόγλου και Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, συναντήθηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2018, με εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσια Τομέα της Υγείας.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων της του δημόσιου συστήματος Υγείας Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και πολυδύναμα) ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Παράταση για 35 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης στη δημόσια Υγεία εργάζονται ήδη έναν χρόνο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής 35 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων. Η παράταση τους αφορά άμεσα και φυσικά την λειτουργία του ίδιου του νοσοκομείου, με τον διοικητή κο Φιλιπππίδη να δηλώνει “αυτό το προσωπικό είναι απολύτως απαραίτητο για το νοσοκομείο και μας δίνει πολύ μεγάλη ανάσα αυτή η παράταση. Αν έφευγαν ξαφνικά 35 άτομα από το νοσοκομείο θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα”. Πρόκειται για 22 νοσηλευτές και εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων, όπως, διοικητικοί υπάλληλοι, φυσικοθεραπευτής, υπάλληλοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια, κοινωνική λειτουργός, τεχνολόγος μηχανικός, τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων, τραυματιοφορείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ, γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

45 προσλήψεις στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη 45 ατόμων στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς λήγουν στο τέλος του έτους.  Η προκήρυξη των 45 θέσεων εργασίας αναμένει την έγκριση από τον ΑΣΕΠ και θα δημοσιευτεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 

139 θέσεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 139 θέσεις που προκηρύχθηκαν για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης. Εκατό από τις θέσεις αυτές αφορούν σε καθαριστές ή καθαρίστριες, δώδεκα σε πλύντες ή πλύντριες, δώδεκα σε τραπεζοκόμους και δέκα πέντε σε ημερήσιους φύλακες και νυχτοφύλακες. Οι συμβάσεις θα είναι διάρκειας έως 24 μηνών, η εργασία θα είναι πενθήμερη και η ημερήσια απασχόληση εξάωρη. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται για τις επόμενες δέκα ημέρες.
 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό | Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Η μητέρα κρίθηκε ενοχή μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

«Η μητέρα είναι αθώα, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, αυτό που έλεγε η 12χρονη ότι η 34χρονη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από την απόφαση. Ήταν άδικη από την αρχή η προφυλάκισή της. Πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε στη φυλακή για 18 μήνες» σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας Απόστολος Λύτρας. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης» είπε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

«Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε συγκινημένοι. Το παιδί το έμαθε, ήταν στο σχολείο και μίλησε με τη μητέρα του» δήλωσε συνήγορος της μητέρας.

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει. 

Πηγή: Newsit.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εξαφάνιση στην Καβάλα | Τι λέει ο πατέρας του 34χρονου αγνοούμενου

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 34χρονο αγνοούμενο. Η εξαφάνιση στην Καβάλα, δηλώθηκε από την σύζυγό του. Ο νεαρός είχε πάει τα δίδυμα κοριτσάκια του, στο σχολείο…

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα για την εξαφάνιση 34χρονου άνδρα. Το πρωί της Τετάρτης 27/03 πήγε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και μετά εξαφανίστηκε. Έχουν περάσει δύο ολόκληρες μέρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του 34χρονου Χρίστου Θώμου και η αγωνία της οικογένειας του μεγαλώνει.

Στις έρευνες των αρχών συμμετέχει και ο πατέρας του, Θωμάς Θώμος, ο οποίος μιλάει στο newsit.gr: «Χθες το απόγευμα ένας κτηνοτρόφος ειδοποίησε ότι είδε τον γιο μου στο βουνό πίσω από τον ΧΥΤΑ Καβάλας και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκομαι εδώ για να ψάξω και εγώ. Να δω τι γίνεται. Ο κτηνοτρόφος είπε πως του είχε ζητήσει νερό ο γιος μου και τον έστειλε σε μια ποτίστρα.

Μετά λέει μπήκε σε κάτι πουρνάρια κοντά σε μια χαράδρα και εξαφανίστηκε  Έρχεται και η ΕΜΑΚ. Είναι τεράστιο το βουνό. Και φαίνεται πως ήταν όντως ο γιος μου γιατί η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα. Το θέμα είναι πως περνούν οι μέρες και ο γιος μου είναι κάπου χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς τίποτα. Ο γιος μου λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή που όμως φαίνεται πως την είχε σταματήσει τους τελευταίους μήνες.Έχει δυο κοριτσάκια 2,5 ετών, είναι δίδυμα, και τα πήγε στον παιδικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης. Πήρε καφέ, γύρισε στο σπίτι και γύρω στις 11:00 το πρωί τον καλούσε στο τηλέφωνο η γυναίκα του και δεν απαντούσε. Όταν η γυναίκα του γύρισε στο σπίτι το μεσημέρι δεν τον βρήκε και ενημέρωσε την αστυνομία. Φαίνεται πως πήρε μαζί του κάποια χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι και ένα μαχαίρι. Δεν πήρε κάτι άλλο».

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του 34χρονου εξέδωσε και το «Χαμόγελο του Παιδιού» και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Χρίστος Θώμος έχει ύψος 1.85 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη φόρμα, μαύρη ζακέτα, χακί αθλητικά παπούτσια και κρατούσε χακί σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε  έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ | Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

Νέα ηλεκτρονικά όπλα ρίχνει η ΑΑΔΕ στη μάχη κατά του λαθρεμπορίουΣτα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων και τα κοντέινερ που εισέρχονται στην Ελλάδα θα τοποθετούνται συστήματα GPS Trackers και η κυκλοφορία τους θα ελέγχεται μέσω δορυφόρου, αλλά και άλλων συστημάτων που θα εγκατασταθούν στη χώρα. Με το σύστημα αυτό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα παρακολουθούν online τη διακίνηση των αγαθών σε όλα τα στάδια.

Το έργο «Σύστημα παρακολούθησης κίνησης οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων» προϋπολογισμού 80,06 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Απριλίου με το χρόνο να πιέζει καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τα τελωνεία εισόδου θα εφοδιαστούν με 10.740 συσκευές GPS Trackers οι οποίες θα τοποθετούνται σε φορτηγά και κοντέινερ κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Με το σύστημα αυτό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα παρακολουθούν την πορεία των φορτηγών και θα ελέγχουν τη διακίνηση αγαθών σε όλα τα στάδια. Κάθε όχημα που θα επιλέγεται από την τελωνειακή υπηρεσία, ανάλογα με την επικινδυνότητα του φορτίου ή το τελωνειακό ή μη παραστατικό, θα εφοδιάζεται με GPS-Tracker, το οποίο θα χρεώνεται ο οδηγός του με κατάθεση εγγύησης και την υποχρέωση της παράδοσής του στον προορισμό, είτε αυτό είναι εσωτερικό τελωνείο είτε τελωνείο εξόδου, για να του επιστραφεί η εγγύηση.

Πέραν του ελέγχου ολοκλήρωσης του δρομολογίου θα ελέγχεται μέσω της Επιχειρησιακής Αίθουσας της ΑΑΔΕ η πορεία του οχήματος, η τυχόν εκτροπή του από τη φυσιολογική διαδρομή κ.λπ., ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται πληροφορίες -μέσω διαλειτουργικότητας- μέσω των σταθμών διοδίων που θα μεταδίδουν επίσης εικόνα διελεύσεων των φορτηγών.

Το νέο σύστημα θα καταγράφει αυτόματα και θα φωτογραφίζει τα διερχόμενα οχήματα, θα αναγνωρίζει ταξιδιωτικά έγγραφα, θα εντοπίζει τη θέση των φορτηγών και των κοντέινερ ενώ θα διενεργεί αναλύσεις επικινδυνότητας των φορτίων.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε 34 συνοριακά σημεία, λιμάνια και αποθήκες διακίνησης, 132 σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και 17 μη ελεγχόμενους μεγάλους κόμβους σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en