Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Κομοτηνής | Έρχεται προκήρυξη για 45 θέσεις εργασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης στη δημόσια Υγεία, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο για ακόμη 12 μήνες, αποφάσισαν οι αρμόδιοι υπουργοί ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας, Έφη Αχτσιόγλου και Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, συναντήθηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2018, με εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσια Τομέα της Υγείας.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων της του δημόσιου συστήματος Υγείας Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και πολυδύναμα) ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Παράταση για 35 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης στη δημόσια Υγεία εργάζονται ήδη έναν χρόνο στο Νοσοκομείο Κομοτηνής 35 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων. Η παράταση τους αφορά άμεσα και φυσικά την λειτουργία του ίδιου του νοσοκομείου, με τον διοικητή κο Φιλιπππίδη να δηλώνει “αυτό το προσωπικό είναι απολύτως απαραίτητο για το νοσοκομείο και μας δίνει πολύ μεγάλη ανάσα αυτή η παράταση. Αν έφευγαν ξαφνικά 35 άτομα από το νοσοκομείο θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα”. Πρόκειται για 22 νοσηλευτές και εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων, όπως, διοικητικοί υπάλληλοι, φυσικοθεραπευτής, υπάλληλοι στα μικροβιολογικά εργαστήρια, κοινωνική λειτουργός, τεχνολόγος μηχανικός, τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων, τραυματιοφορείς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ, γ) για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ, δ) για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

45 προσλήψεις στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη 45 ατόμων στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς λήγουν στο τέλος του έτους.  Η προκήρυξη των 45 θέσεων εργασίας αναμένει την έγκριση από τον ΑΣΕΠ και θα δημοσιευτεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 

139 θέσεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 139 θέσεις που προκηρύχθηκαν για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης. Εκατό από τις θέσεις αυτές αφορούν σε καθαριστές ή καθαρίστριες, δώδεκα σε πλύντες ή πλύντριες, δώδεκα σε τραπεζοκόμους και δέκα πέντε σε ημερήσιους φύλακες και νυχτοφύλακες. Οι συμβάσεις θα είναι διάρκειας έως 24 μηνών, η εργασία θα είναι πενθήμερη και η ημερήσια απασχόληση εξάωρη. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται για τις επόμενες δέκα ημέρες.
 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε 10 ημέρες ολοκληρωνόνται οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς από την ανάδοχο εταιρία οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας. Το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 κατεδαφίστηκε το κιόσκι-αναψυκτήριο, ενώ τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν και καινούρια φωτιστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, το έργο, μετά και τις ελάχιστες εναπομείνασες παρεμβάσεις στο κέντρο της πλατείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ από 3 εώς 9 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ορθιοι… τέλος προς το παρόν στα νυχτερινά μαγαζιά καθώς από σήμερα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια να περιοριστεί ο κορωνοϊός.

Μετά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο, αλλά και τις μαζικές εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και σε μπιτς πάρτι, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα για όλα τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία θα ισχύσουν αρχικά για μία εβδομάδα.

Από σήμερα, ως την Κυριακή 9 Αυγούστου, οι πελάτες των νυχτερινών κέντρων (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ) θα απαγορεύεται να κάθονται όρθιοι, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων εντός των συγκεκριμένων καταστημάτων. Τα νυχτερινά κέντρα με χώρους για όρθιους, θα έχουν την δυνατότητα μετατροπής τους με τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μην μειωθεί και η πελατεία των νυχτερινών μαγαζιών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα κινδύνου από Τσιόδρα | Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε, κατά την επιστροφή του στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων είναι τα περισσότερα τεστ, καθώς και η άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με άνοιγμα του τουρισμού και φαινόμενα συγχρωτισμού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. «Οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά» υπογράμμισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Παράλληλα, εντόπισε τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Προχωρώντας σε περαιτέρω ανάλυση, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα 35 κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε βιομηχανία κρεάτων στην Καβάλα, επτά κρούσματα σε μπαρ στον Βόλο, 45 κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη και άλλα 22 από την Αλεξανδρούπολη.

Αντίθετα, στα καλά νέα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, είναι οι περιορισμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παρατήρησε ωστόσο ότι και οι νέοι μπορούν να νοσήσουν σοβαρά, ενώ επικαλέστηκε έρευνες, που δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες στην καρδιά.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό» επισήμανε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊος και Κουρμπάν – Μπαϊραμ | Πως γιορτάζεται η μουσουλμανική γιορτή

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού γιορτάζεται φέτος του Κουρμπάν – Μπαϊράμ από τους απανταχού μουσουλμάνους και η συνθήκη αυτή δεν «προσπέρασε» την Κομοτηνή, επηρεάζοντας και εδώ την μεγάλη γιορτή της μουσουλμανικής θρησκείας. 

Περήφανος που το ποίμνιο του τηρεί τα υγειονομικά μέτρα, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ επεσήμανε ακόμη ότι «χειροφιλήματα και χειραψίες, τα αποφεύγουμε όπως και οι επισκέψεις σε συγγενείς έχουν αραιώσει και (εν. οι πιστοί) κάνουν επισκέψεις μόνο στους συγγενείς πρώτου βαθμού». 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ