Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Νομοθετική κανονικότητα και το επόμενο βήμα στον τουρισμό

Λίγες ημέρες πριν την επέτειο από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανεβάζει μεταρρυθμιστικές στροφές, ενώ η χώρα ετοιμάζεται την 1η Ιουλίου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της μετάβασης στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού.

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και από τα υπουργεία έχει ζητηθεί να παρουσιάσουν όποια νομοσχέδια έχουν έτοιμα, καθώς στόχος είναι η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου. Η χρήση ΠΝΠ που είχε επιλεγεί το διάστημα της πανδημίας έχει σταματήσει και ήδη από τα τέλη Απριλίου είχε γίνει ο προγραμματισμός για την κατάθεση νομοσχεδίων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει μάχη για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Η τουριστική κίνηση είναι ακόμη χαμηλή, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτό οφείλεται αφενός στο ότι οι Έλληνες συνήθως προγραμματίζουν διακοπές από τα μέσα Ιουλίου και μετά, ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα απελευθερωθούν από Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποδομές καραντίνας και ήδη έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι στα νησιά, όπου θα βρίσκονται υγειονομικά κλιμάκια για τους επόμενους τρεις μήνες. Με ΝΟΤΑΜ έχει ήδη οριστεί ότι όλοι οι επισκέπτες που θα έρχονται αεροπορικά στην Ελλάδα από το εξωτερικό μέχρι και τις 31 Αυγούστου, θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδική φόρμα, ώστε οι αρχές να γνωρίζουν ολόκληρη τη διαδρομή τους. Και αυτό προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα επισκέπτες από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να φτάνουν Ελλάδα μέσω θεωρούμενων ως ασφαλών χωρών.

Τα δειγματοληπτικά τεστ δε θα γίνονται λοιπόν πλέον με μόνο κριτήριο εάν το αεροδρόμιο προέλευσης της πτήσης βρίσκεται σε ασφαλή υγειονομικά περιοχή. Αλλά οι ταξιδιώτες δύο ημέρες πριν πετάξουν για τη χώρα μας θα συμπληρώνουν μέσω υπολογιστή ή κινητού ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα όπως όχι μονο η χώρα προέλευσης, αλλά και ποιες άλλες χώρες επισκέφθηκαν το τελευταίο 15ήμερο. Οι αρχές λοιπόν θα γνωρίζουν ποιες αφίξεις πρέπει να ελεγχθούν και τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Την Δευτέρα συζητούν για την χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας

Το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προσκλήθηκαν να βρίσκονται οι 4 βουλευτές του Ν. Καβάλας, ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Θα συζητήσουν με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα τις λεπτομέρειες του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες καθώς φαίνεται πως δημιουργούνται κάποια ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως η χάραξη που έχει προβλεφθεί θα περνά πάρα πολύ κοντά από το εργοστάσιο Λιπασμάτων και πιο συγκεκριμένα από εγκαταστάσεις που πρέπει να ισχύουν αυστηροί κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα η συγκεκριμένη χάραξη φαίνεται πως θα περνά ακόμα και μέσα από το ΒΙΟ.ΠΑ Καβάλας κάτι που θα επιφέρει ζημίες στην βιομηχανική ζώνη καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω επενδύσεις εκεί.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση φοιτητών στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, παρουσία του υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» (ΠΚΣ) στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως σημειώνουν «αποτελεί πρόκληση για όλους μας να διαλέγουν για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων την Αλεξανδρούπολη για να μας διαφημίσουν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του ΔΠΘ».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η 105η Σύνοδος Πρυτάνεων

Με τη συμμετοχή περίπου 250 συνέδρων ξεκίνησαν την Τρίτη οι τριήμερες εργασίες της 105ης Συνόδου Πρυτάνεων, που φιλοξενεί στην Αλεξανδρούπολη το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σκοπός της συνόδου είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των πανεπιστημίων και η συλλογική εκπροσώπησή της για την επίτευξη μεταξύ άλλων της:

– Διαμόρφωσης θέσεων επί των διαφόρων θεμάτων της εκπαίδευσης και της έρευνας και ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής.
  • Ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική σύνδεση των πανεπιστημίων με τον κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό περίγυρό τους.
  • Παροχής συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

  • Προώθησης με κάθε πρόσφορο μέσο των θέσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ημεδαπή και την αλλοδαπή.

  • Ανάπτυξης συνεργασίας με ανάλογες ενώσεις της αλλοδαπής.

  • Προαγωγής των επιδιώξεων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου χθες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιμέρους συναντήσεις: η 85η των προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. των Ε.Λ.Κ.Ε. των Α.Ε.Ι, η 6η των στελεχών Ε.Α.Δ.Π. των Α.Ε.Ι., η 5η των προέδρων ΠΑ.Κ.Ε.Κ. των Α.Ε.Ι. και η 1η των προέδρων Ε.Η.Δ.Ε. των Α.Ε.Ι.

Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με τη διεξαγωγή συνόδων των αντιπρυτάνεων των Α.Ε.Ι.:

  • Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διά Βίου Εκπαίδευσης.
  • Εξωστρέφειας και Διεθνοποίησης.
  • Έρευνας και Καινοτομίας των Α.Ε.Ι.

  • Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

  • voria.gr

    https://youtu.be/QQOpxnozhR4

    Continue Reading
    Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

    Κατοικία

    a house with a green roof and road signs left and right
    blue circle with steel construction
    arrows as a circle symbol of recycling
    paint cans
    letters AG as logo
    gear and tool as logo pavlidis

    newsletter



    Καιρος

    Πρωτοσέλιδα

    Χρήσιμα

    Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

    Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    espa logo

    espa_logo_en