Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική κανονικότητα και το επόμενο βήμα στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγες ημέρες πριν την επέτειο από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανεβάζει μεταρρυθμιστικές στροφές, ενώ η χώρα ετοιμάζεται την 1η Ιουλίου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της μετάβασης στη νέα κανονικότητα του κορονοϊού.

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και από τα υπουργεία έχει ζητηθεί να παρουσιάσουν όποια νομοσχέδια έχουν έτοιμα, καθώς στόχος είναι η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου. Η χρήση ΠΝΠ που είχε επιλεγεί το διάστημα της πανδημίας έχει σταματήσει και ήδη από τα τέλη Απριλίου είχε γίνει ο προγραμματισμός για την κατάθεση νομοσχεδίων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει μάχη για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Η τουριστική κίνηση είναι ακόμη χαμηλή, ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αυτό οφείλεται αφενός στο ότι οι Έλληνες συνήθως προγραμματίζουν διακοπές από τα μέσα Ιουλίου και μετά, ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα απελευθερωθούν από Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποδομές καραντίνας και ήδη έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι στα νησιά, όπου θα βρίσκονται υγειονομικά κλιμάκια για τους επόμενους τρεις μήνες. Με ΝΟΤΑΜ έχει ήδη οριστεί ότι όλοι οι επισκέπτες που θα έρχονται αεροπορικά στην Ελλάδα από το εξωτερικό μέχρι και τις 31 Αυγούστου, θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδική φόρμα, ώστε οι αρχές να γνωρίζουν ολόκληρη τη διαδρομή τους. Και αυτό προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα επισκέπτες από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να φτάνουν Ελλάδα μέσω θεωρούμενων ως ασφαλών χωρών.

Τα δειγματοληπτικά τεστ δε θα γίνονται λοιπόν πλέον με μόνο κριτήριο εάν το αεροδρόμιο προέλευσης της πτήσης βρίσκεται σε ασφαλή υγειονομικά περιοχή. Αλλά οι ταξιδιώτες δύο ημέρες πριν πετάξουν για τη χώρα μας θα συμπληρώνουν μέσω υπολογιστή ή κινητού ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα όπως όχι μονο η χώρα προέλευσης, αλλά και ποιες άλλες χώρες επισκέφθηκαν το τελευταίο 15ήμερο. Οι αρχές λοιπόν θα γνωρίζουν ποιες αφίξεις πρέπει να ελεγχθούν και τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Προστ. του Πολίτη «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί μία ακόμη υλοποίηση της βασικής δέσμευσης της κυβέρνησης για πρόληψη της βίας και περιφρούρηση των βασικών ατομικών και κοινωνικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών που πολλές φορές θίγονται βάναυσα και ανεπανόρθωτα με αφορμή τις δημόσιες συναθροίσεις.

Παραθέτοντας στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας που αποδεικνύουν το πλήθος των διαδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο και προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών και αποτέλεσαν πολλάκις αφορμή για έκτροπα και έκνομες πράξεις, σημείωσε ότι ενώ το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση και τη διαμαρτυρία ασκείται απρόσκοπτα, η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και η πτώση των τζίρων των εμπορικών καταστημάτων είναι τεράστια, δημιουργώντας σοβαρή διατάραξη στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου.

Εν συνεχεία, προχώρησε σε ανάλυση των επιμέρους άρθρων του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, βάσει του οποίου καθιερώνεται η υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή από τον οργανωτή της και τόνισε τον κομβικό ρόλο τόσο του «οργανωτή» της εκάστοτε συγκέντρωσης, που αποτελεί το πρόσωπο που εκφράζει τις απόψεις των διαδηλωτών, αλλά είναι ταυτόχρονα και αυτός που δέχεται να αναλάβει τυχόν ευθύνες που αναλογούν σε αυτούς έναντι της πολιτείας, αλλά και των τρίτων, όσο και του «διαμεσολαβητή» από την πλευρά της αστυνομίας.

Προχωρώντας ο κ.Πασχαλίδης αναφέρθηκε στα άρθρα 7, 8 και 9 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, τα οποία καθορίζουν τους όρους απαγόρευσης, επιβολής περιοριστικών μέτρων και διάλυσης των συναθροίσεων αντιστοίχως, τηρουμένης απαρέγκλιτα της αρχής της αναλογικότητας.

Ακολούθως, επισημάνθηκε από τον Βουλευτή η καθιέρωση ειδικής ιστοσελίδας, στην οποία θα προσφέρεται εκ των προτέρων αλλά και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση προς τους πολίτες, για τις προγραμματισμένες μέλλουσες ή τρέχουσες εκδηλώσεις, πορείες και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και η σύσταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτοτελούς Υπηρεσίας με τίτλο «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας», υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό, η οποία, συνιστά εφεξής, τον κεντρικό φορέα σχεδιασμού και υλοποίησης της «Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης της Βίας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Πασχαλίδης, τόνισε πως το νέο νομοθετικό πλαίσιο σε καμία περίπτωση δε θίγει την ελευθερία του συνέρχεσθαι των πολιτών και δεν επιβάλλεται κανένα όριο όσον αφορά το σκοπό του, πέρα από το να είναι ειρηνική. Οριοθετείται, ωστόσο, το εν λόγω δικαίωμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται συγχρόνως η άσκηση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με χαοτικές καταστάσεις και έκνομες ενέργειες.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ελλάδα προχώρησε αργά χθες το βράδυ στην ακύρωση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 20-21 Ιουλίου.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ήταν προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ μετά την αναβολή, λόγω κορονοϊού, της μεταξύ τους συνάντησης στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 Χρήστου Μαζανίτη, η ελληνική πλευρά θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην παρούσα φάση.

Λόγω της πανδημίας η αμερικανική κυβέρνηση δεν έδειξε πρόθυμη να προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με υπουργούς της κυβέρνησης Τραμπ και πρότεινε την τηλεδιάσκεψη, κάτι που η Ελλάδα υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει χωρίς να μεταβεί ο Έλληνας υπουργός στις ΗΠΑ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διπλός στόχος Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο για τις πορείες και το deal με το ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στη σημερινή ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τις πορείες και μάλιστα πιθανόν στη συζήτηση στη Βουλή να παρέμβει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο στόχος του πρωθυπουργού με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι διπλός: Αφενός να ικανοποιήσει σε μία λογική «νόμου και τάξης» ένα συντηρητικό (όχι κατ ανάγκην όμως παραδοσιακά δεξιό) ακροατήριο, που κατά τη ΝΔ απαρτίζει το «μέτωπο λογικής» και το οποίο βλέπει εχθρικά διαδηλώσεις και συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, ενώ αξιολογεί ως ιδιαίτερα αρνητικό το κλείσιμο των δρόμων. Αφετέρου να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως απομονωμένο από τη λεγόμενη κεντροαριστερά και ταυτόχρονα να συνεχίσει να διεμβολίζει το χώρο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα υπερψηφίσει επί της αρχής αν και δεν λείπουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του για το deal με τη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης είχε προσωπικά καλέσει πριν από μία εβδομάδα την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής να καταθέσει προτάσεις και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις πορείες, ξεκαθαρίζοντας όμως εκ των προτέρων ότι δεν θα δεχόταν προτάσεις που θα αλλοίωναν την ουσία του νομοσχεδίου ή θα λειτουργούσαν ως αφορμή για αποχώρηση ή αποχή από την ψηφοφορία.

«Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας για το σχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις» είχε πει ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κ.Γεννηματά κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της στην «Ώρα του πρωθυπουργού». Είχε μάλιστα σχολιάσει με νόημα ότι στην αίθουσα βρισκόταν ο βουλευτής πλέον Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για περιορισμό των διαδηλώσεων όταν ήταν δήμαρχος της Αθήνας. Είπε ειδικότερα ότι ο κ.Καμίνης:

«Αναγνώρισε απόλυτα το αυτονόητο, ότι κανένα δικαίωμα δεν είναι δικαίωμα όταν δεν είναι οριοθετημένο μέσα σε ένα πλαίσιο και τα δικαιώματα αυτουνού που διαδηλώνει θα πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα του μαγαζάτορα και του πολίτη, που μονίμως και συστηματικά ταλαιπωρείται από μικρές και μεγάλες πορείες που διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή».

Εν τέλει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προανήγγειλε συναίνεση στο νομοσχέδιο, στο οποίο εν τω μεταξύ είχαν γίνει αλλαγές, όχι όμως σε βαθμό που να αλλάζουν την ουσία του. Ο προερχόμενος από το (εκσυγχρονιστικό) ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φέρεται μάλιστα να είχε σκοπίμως βάλει στο αρχικό σχέδιο νόμου άρθρο για το ιδιώνυμο και την ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση, για να μπορεί να τα αποσύρει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με το ΚΙΝΑΛ, προκειμένου η Χαριλάου Τρικούπη να υπερψηφίσει.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στο άρθρο για την αστική ευθύνη του διοργανωτή, με την οποία διαφωνεί καθώς τη θεωρεί αντισυνταγματική.

Το ΚΙΝΑΛ βεβαίως υποστηρίζει ήδη ότι με τη δική του παρέμβαση δόθηκαν «θεσμικές εγγυήσεις» για τη διασφάλιση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Όμως υπάρχουν διαφωνίες, κυρίως από τους παπανδρεϊκούς και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει σήμερα η στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη.

Για τη ΝΔ πάντως ο διπλός στόχος θα επιτευχθεί, καθώς το νομοσχέδιο, που θα περνούσε φυσικά ούτως ή άλλως με τις ψήφους των γαλάζιων βουλευτών, θα ψηφιστεί από μία πιο διευρυμένη πλειοψηφία. Σημειωτέον ότι το νομοσχέδιο για τις πορείες αναμένεται να ψηφίσει και η Ελληνική Λύση, αν και ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε κριτική εκ δεξιών στην κυβέρνηση για πολύ… χαλαρές διατάξεις.

Προφανώς ο πρωθυπουργός σε μία σημερινή παρέμβαση του θα επαναλάβει το επιχείρημα ότι ένα συνταγματικό δικαίωμα των λίγων δεν μπορεί να εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση των πολλών, αλλά και θα υποστηρίξει ότι το σχέδιο νόμου είναι απολύτως σύμφωνο με το άρθρο 11 του Συντάγματος. Θα επιχειρήσει να εμφανιστεί έτσι για άλλη μία φορά ως εκφραστής και των κεντρώων που βάζουν όμως κάθετη διαχωριστική γραμμή με την αριστερά.

Ένα κοινό που ήδη το είχε προσεγγίσει πριν από ένα χρόνο στις εκλογές, ως αποτέλεσμα μίας στρατηγικής για χτίσιμο πλειοψηφίας πάνω στο 40% του «ναι» του δημοψηφίσματος του 2015. Αυτό το 40% θεωρούν πλέον στη ΝΔ ότι έχει «μπετοναριστεί» ως μία πολιτική πλειοψηφία και πως μάλιστα έχει ακόμη περισσότερο αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με την κυβέρνηση να απολαμβάνει σύμφωνα με τις μετρήσεις μία ευρύτερη αποδοχή ή ανοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία | Σαφείς οι ανησυχίες μας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει καταστήσει απόλυτα σαφές τις θέσεις της στην Άγκυρα. Όπως εξήγησε, οι γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας σε συνδυασμό με την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης με την κυβέρνηση της Τρίπολης αποτελούν αντιπαραγωγικές ενέργειες που δεν συμβάλουν στην σταθερότητα και στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ήμασταν σαφείς για τις προσδοκίες μας στα ιδιωτικά μας μηνύματα και δημόσια, για το πώς θα περιμέναμε όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο να συμπεριφέρονται και να υποστηρίζουν το Διεθνές Δίκαιο και να ενεργούν με τρόπο που να ευνοεί την ασφάλεια. Είμαστε αρκετά σαφείς στις συζητήσεις μας με τους Τούρκους εταίρους μας για τις ανησυχίες μας», σημείωσε ο Μάθιου Πάλμερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Έλληνες ανταποκριτές.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αμερικανός αξιωματούχος επαναβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της. Μάλιστα υπενθύμισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει ότι νησιά όπως η Κρήτη έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές ακτές για τη χάραξη ΑΟΖ.

Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική αντίληψη για το Δίκαιο της Θάλασσας από την Τουρκία

Σχετικά με το πως η τουρκική πλευρά έχει απαντήσει στα μηνύματα που έχουν σταλεί, ο κ. Πάλμερ διευκρίνισε πως δεν θα μιλήσει εκ μέρους της Άγκυρας. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και ως εκ τούτου ερμηνεύει διαφορετικά τα δικαιώματα των νησιωτικών κρατών.

«Είχαμε συνομιλίες με τους Τούρκους εταίρους μας για αυτό. Γνωρίζω όμως ότι η άποψη της Τουρκίας, η αντίληψη της Τουρκίας για το νομικό πλαίσιο είναι διαφορετική από τη δική μας. Είναι διαφορετική από της Κύπρου, διαφορετική από της Ελλάδας και διαφορετική από τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτή είναι μια από τις θεμελιώδεις υποκείμενες προκλήσεις και είναι κάτι που πρέπει να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε με τους φίλους, εταίρους και συμμάχους μας, προσπαθώντας να διαχειριστούμε τις τριβές και τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναβάθμιση της Κύπρου ως «στρατηγικού εταίρου» στο πλαίσιο της νέας μεσογειακής στρατηγικής των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εκτίμησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Προετοιμασίας (IMET) θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου σε βασικούς τομείς όπως η ασφάλεια στη θάλασσα και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Έχουμε δεσμευτεί για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υποστηρικτικός εταίρος σε αυτήν την προσπάθεια. Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Μεσόγειο απαιτεί ενίσχυση των σχέσεων με στρατηγικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη σχέση ασφαλείας μας. Από όταν υπογράψαμε τη Δήλωση Προθέσεων το 2018 για τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου έχουμε πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και η Κυπριακή Δημοκρατία έστειλε τον πρώτο της στρατιωτικό ακόλουθο στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον», είπε ο κ. Πάλμερ.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν για την περαιτέρω αναβάθμιση του στρατηγικού χαρακτήρα της διμερούς σχέσης, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τους υφιστάμενους περιορισμούς στη πώληση αμερικανικών όπλων (ITAR). Όπως εξήγησε, η άρση αυτών των περιορισμών θα συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Θα έλεγα ότι η σημερινή εξέλιξη (IMET) δεν είναι το τέλος μιας ιστορίας, αλλά ο επόμενος σταθμός σε ένα ταξίδι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανατολική Μεσόγειος: Περιοχή αυξημένης στρατηγικής σημασίας

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι στους στόχους του ΙΜΕΤ περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση της κακόβουλης ρωσικής και κινεζικής επιρροής, ο κ. Πάλμερ διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφερόταν ευρύτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

«Ο Μάικ Πομπέο μίλησε για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Όμως επικεντρωνόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο ως περιοχή αυξανόμενης στρατηγικής σημασίας και στρατηγικού ανταγωνισμού. Οι Ρώσοι είναι εκεί. οι Κινέζοι είναι εκεί. Και σε περιφερειακό επίπεδο οι Ιρανοί είναι εκεί. Θέλουμε οι ΗΠΑ να είναι εκεί και να ανταγωνίζονται για θετική επιρροή και πιστεύουμε ότι το όραμά μας για την περιοχή προσφέρει ένα πιο σίγουρο μέλλον με σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία», τόνισε σε χαρακτηριστικά.

Σε τοποθέτηση ότι οι ΗΠΑ εμφανίζουν μειωμένο ενδιαφέρον για τη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Μάθιου Πάλμερ εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στις συνεργασίες της στη περιοχή. Όπως επισήμανε, «αυτή είναι μια περιοχή με σημαντικό στρατηγικό περιεχόμενο για τις ΗΠΑ. Δεσμευόμαστε να εμβαθύνουμε και να ενισχύουμε τις εταιρικές σχέσεις ασφαλείας και τις ευρείες σχέσεις που έχουμε σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και με τους συμμάχους μας, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, και άλλα κράτη στην περιοχή. Έτσι, εστιάζουμε έντονα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ένταξη της Κύπρου στο IMET δεν αλλάζει την θέση των ΗΠΑ για το Κυπριακό

Ο Μάθιου Πάλμερ εξήγησε ότι η ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα της Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Προετοιμασίας δεν σηματοδοτεί κάποια αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ για τη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος.

«Αυτό που μάλλον κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ και του αντιπροσώπου του για να δουν που είμαστε, τον εντοπισμό κοινών σημείων και για την σύνταξη των όρων αναφοράς που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για έναν ανανεωμένο διάλογο. Θα επικεντρωθώ στη θετική φύση της αμερικανικής επιρροής σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή να υποστηρίξουμε τα Ηνωμένα Έθνη, να υποστηρίξουμε τον Γενικό Γραμματέα, να εργαστούμε για να ενθαρρύνουμε την πρόοδο που θα έφερνε τα μέρη στο τραπέζι», ανέφερε ο κ. Πάλμερ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ