Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ | Έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας στις 15/12/2022 στην 31 η συνεδρίαση και την μη έγκριση κατά πλειοψηφία του σώματος του πρακτικού, της 123 η απόφασης της επιτροπής κυκλοφορίας και προσβασιμότητας.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η 407 απόφαση αφορούσε τη ψήφιση της γνωμοδότησης της επιτροπής κυκλοφορίας και προσβασιμότητας, στην οποία εκτός των άλλων υπήρχαν και 13 θέματα που αφορούσαν άτομα με αναπηρία και τις αιτήσεις τους για την χορήγηση προσωπικής θέσης στάθμευσης έξωθεν της οικίας τους για την διευκόλυνση των μετακινήσεών τους.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη εισήγησή πέρασε θετικά από διάφορες επιτροπές του Δήμου όπως την Επιτροπή Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και από την Τοπική Δημοτική Κοινότητα Καβάλας.

Έντονο προβληματισμό μας γεννάει το γεγονός της άρνησης, της αποχής αλλά και της δήλωσης παρών 20 δημοτικών συμβούλων που δεν προχώρησαν για τους δικούς τους προσωπικούς ή παραταξιακούς λόγους στη ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης, δημιουργώντας αναστάτωση και προβληματισμό στα μέλη μας που ανέμεναν με αγωνία την απόφαση.

Επειδή θεωρούμε ότι ούτως ή άλλως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να φτάσουν στο σημείο υλοποίησης των αποφάσεων, θα θέλαμε τα θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑμεΑ να εξετάζονται και να διαχειρίζονται από την υπόλοιπη θεματολογία που κατατίθεται προς ψήφιση.

Ώστε να λαμβάνουν την ανάλογη προτεραιότητα και να ψηφίζονται ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα γενικότερα θέματα προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις στα ήδη κατατεθειμένα αιτήματα των ΑμεΑ που αφορούν συνήθως τις θέσεις ΑμεΑ που τους εξυπηρετούν, καθώς είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα τους για την διευκόλυνσή της καθημερινότητάς τους.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση και επανεξέταση του θέματος με ενσυναίσθηση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν μικροπολιτικές και παραταξιακές αγκυλώσεις, αγκυλώσεις που δεν δίνουν άμεσες και θετικές λύσεις.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοί είναι οι Υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Καβάλας έχει πλέον και επίσημα υποψήφιους-ες για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα για την Καβάλα είναι οι :

Δημήτρης Παπουτσής

Λεωνίδας Παππάς

Γιάννης Πλαφαδέλης

Ευστρατία Χριστοδούλου

Σοφια Μαρτιδου Χατζηβασιλειαδου

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί και ένας ακόμα υποψήφιος ο οποίος θα είναι από το Νέστο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Σύλλογος Καταδρομών “Μέγας Αλέξανδρος” μίλησε για την προστασία των δασών στο Δημοτικό Σχολείο Αμισιανων

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου :

Το πρωί της Παρασκευής ί οι καταδρομείς του συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος’ Παρασκευας Ατζεμιδακης, Πετρικογλου Ευθύμιος και Τουμανιδης Ιωάννης, βρεθήκανε στο δημοτικό σχολείο Αμισιανων, όπου ο υπεύθυνος δασών και πυροσβέστης ( Ατζεμιδάκης Παρασκευάς ) μίλησε στους μαθητές για τα δάση μας, πως κινούμαστε μέσα σε αυτά, τι πρέπει να προσέχουμε και πως να αποφύγουμε διάφορους κινδύνους! Τους δείξαμε εξοπλισμό αναρρίχησης και πως μπορούμε να προστατευσουμε τον εαυτό μας από κεραυνούς!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δυναμικη κινητοποίηση αγροτών στο Ποδοχώρι

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου αγρότες στο δήμο Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για λίγα λεπτά στο Ποδοχώρι.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση ενώ παράλληλα έκαναν γνωστό ότι από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα de minimis δεν αποζημιώθηκαν όλες οι ποικιλίες σταφυλιών.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τανια Ελευθεριαδου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: