Connect with us

SEX

«Νοητικός οργασμός» | Το τρικ για την επίτευξη της απόλυτης σεξουαλικής απόλαυσης

Όταν μυαλό και σωματική διέγερση συνδυάζονται αρμονικά!

Υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί οργασμός μόνο με τη σκέψη; Τη σκέψη ενός συντρόφου, του ίδιου του σεξ ή ό,τι διεγείρει τελικά κάποιον;

Η απάντηση είναι ναι. Ο «νοητικός οργασμός», όπως αποκαλείται συχνά, δεν είναι καινούρια ιστορία. Έχει συζητηθεί στο ινδικό ταντρικό σεξ και στην κινεζική ταοϊστική γιόγκα, τεχνικές που επιστρατεύουν αμφότερες τις βασικές αρχές του οργασμού με το μυαλό.

Τι είναι; Ορίζεται ως η συνεργασία της σωματικής διέγερσης, των ορμονικών επιπέδων και της πνευματικής ετοιμότητας ώστε να επιτευχθεί ένας οργασμός που βιώνεται σωματικά και νοητικά.

Πρόκειται μάλιστα για τεχνική που επιβεβαιώνεται ερευνητικά. Όπως ισχυρίζεται ο ακαδημαϊκός Barry Komisaruk, «τα κέντρα απόλαυσης στον εγκέφαλο που συνδέονται με τον οργασμό φωτίζονται σε γυναίκες που σκέφτονται τον οργασμό με τον ακριβώς ίδιο τρόπο που φωτίζονται σε γυναίκες που φτάνουν σε οργασμό μέσω πιο παραδοσιακών τρόπων».

Η στρατηγική περιλαμβάνει πολύ πειραματισμό και εξερεύνηση των τρόπων ερωτικής διέγερσης και απόλαυσης. Κι εδώ εδράζεται ένα καλό μέρος του «νοητικού οργασμού», η ίδια η πορεία είναι μια ανταμοιβή.

«Πολλές γυναίκες χρειάζονται εσωτερική διέγερση ή μια συγκεκριμένη σεξουαλική στάση για να βιώσουν οργασμό», λέει χαρακτηριστικά η ειδικός στη σεξουαλική λειτουργία Rebecca Engel, εξηγώντας πως ο νοητικός οργασμός δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω διαλογισμού.

Click to comment

Απάντηση

SEX

Ποιοι παράγοντες “σαμποτάρουν” μια καλή στύση

Η επίτευξη μιας καλής στύσης σήμερα γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση με τη στυτική δυσλειτουργία να θερίζει και το πρόβλημα να απλώνεται σε μια σειρά από τομείς που επηρεάζουν κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία του ατόμου.
Καταδεικνύεται επομένως σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να εντοπιστούν οι παράγοντες εκείνοι που μπλοκάρουν τη διαδικασία της στύσης, άρα και της σεξουαλικής επαφής.

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά

Περίπου τέσσερις στους δέκα άνδρες μετά την ηλικία των 45 θέλουν, αλλά δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα «καθήκοντά» τους στην ερωτική αρένα, κάτι που έχει πολλές συνέπειες καταρχάς στον ψυχισμό τους, αλλά και στην ποιότητα της καθημερινής τους ζωής γενικότερα.
Ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD (www.krokkas.gr) αναλύει τους πιο συχνούς παράγοντες, οι οποίοι «σαμποτάρουν» την εύρυθμη στυτική λειτουργία.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Έρευνες, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και η πολυετής κλινική εμπειρία έχουν δείξει ότι η καλή στύση μόνο αυτονόητη δεν είναι προϊόντος του χρόνου. Στα προαπαιτούμενα είναι ένας υγιές lifestyle και η αποφυγή συγκεκριμένων συνηθειών/πραγμάτων, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη στυτική λειτουργία των επίδοξων εραστών».

Οι “εχθροί” της καλής στύσης

Άγχος 
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες, οι οποίοι εργάζονται και ζουν κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης και άγχους, παρουσιάζουν συχνά σημάδια κατάθλιψης, κάτι που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία. Οι ορμόνες που παράγονται, όταν ο οργανισμός βιώνει στρεσογόνες καταστάσεις, προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος, άρα και την επίτευξη σκληρής και δυνατής στύσης.
«Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο λεγόμενο άγχος επίδοσης», υπογραμμίζει ο κύριος Ρόκκας.
«Είναι μια μορφή άγχους, που συσχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της σεξουαλικής πράξης. Θα τα καταφέρω; Θα ικανοποιήσω τη/τον σύντροφό μου; Αυτά αναρωτιούνται πολλοί, συνήθως μετά από κάποια προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα. Αλλά την κρίσιμη στιγμή αυτό το άγχος μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, προκαλώντας αμηχανία στον άνδρα και έντονο αίσθημα ανεπάρκειας».
Κάπνισμα
Σχεδόν σε όλα τα πακέτα τσιγάρων αναγράφεται η προειδοποίηση ότι οι καπνιστές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία και για την πλήρη στύση του πέους.
Ζάχαρη
Τα γλυκά και τα αναψυκτικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η οποία προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνεται περισσότερη ινσουλίνη. Η ινσουλίνη εμποδίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης, γεγονός που δυσκολεύει την επίτευξη στύσης.
Παραπανίσια κιλά
Όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, έχουν από 30% έως 90% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις στύσεις τους. Σύμφωνα με τον χειρουργό ουρολόγο – ανδρολόγο τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης, υπερχοληστεριναιμίας και σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, καταστάσεις που συνδέονται άμεσα με τη σεξουαλική ανικανότητα.
Καθιστική ζωή
Οι πολλές ώρες σε καθιστή στάση στο γραφείο και οι ξάπλες στον καναπέ μπροστά από μια οθόνη μέχρι την… προσγείωση στο κρεβάτι για το νυχτερινό ύπνο φέρνουν πολλά προβλήματα υγείας αργά ή γρήγορα. Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άνδρες, οι οποίοι ασκούνται συστηματικά μέσα στην εβδομάδα, μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου ή ασκούνται αποσπασματικά. Η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσα στο σώμα και κατ’ επέκταση απογειώνει τη στυτική ικανότητα.
Αλάτι και λιπαρά
Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά φράζει τις αρτηρίες -μεταξύ άλλων- και δεν επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Μια υγιεινή διατροφή διατηρεί καθαρά τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας τη διαστολή τους, κάτι που οδηγεί στην επίτευξη της στύσης. Όσο για το αλάτι, ξέρουμε ότι ανεβάζει την αρτηριακή πίεση – η υπέρταση είναι μια πολύ συχνή πάθηση, που συνήθως συνυπάρχει με τη στυτική δυσλειτουργία.
Αλκοόλ
Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατανάλωσή του χωρίς μέτρο «χτυπάνε» κατευθείαν στη στύση, αφήνοντας τον άνδρα «ξεκρέμαστο» και με πεσμένο το… ηθικό του την κρίσιμη ώρα. Η αφυδάτωση, που προκαλεί το αλκοόλ, αυξάνει τη λεγόμενη αγγειοτενσίνη (πρόκειται για μια ορμόνη, που σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία) και εμποδίζει το αίμα να μεταφερθεί επαρκώς στα γεννητικά όργανα. Το πέος, λοιπόν, δεν αιματώνεται σωστά και αδυνατεί να σταθεί στο… ύψος των περιστάσεων.
healthstories

Continue Reading

SEX

Οι πέντε λόγοι που σκοτώνουν την επιθυμία για σεξ σε άνδρες και γυναίκες

Τι μπορεί να φταίει

Η επιθυμία για σεξ δεν είναι δεδομένη σε όλα τα ζευγάρια. Αντιθέτως τα περισσότερα από αυτά περνούν μια φάση που είτε ο ένας είτε ο άλλος είτε και οι δύο. Πού μπορεί να οφείλεται όμως αυτή η άρνηση και τι σκοτώνει την επιθυμία για σεξ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που σκοτώνουν την επιθυμία για σεξ σε άνδρες και γυναίκες. Δείτε πέντε από αυτούς…

1. Έλλειψη ύπνου

Οδηγεί σε κούραση και φυσικά έλλειψη επιθυμίας για σεξουαλική δραστηριότητα.

2. Στρες

Το άγχος στη δουλειά και στο σπίτι αποτελεί έναν από τους πλέον συνηθισμένους λόγους που επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

3. Αλκοόλ

Μπορεί ένα ποτό να σας χαλαρώσει και να αυξήσει την επιθυμία για σεξ. Από την άλλη η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να καταστρέψει τη διάθεση για σεξ.

4. Φάρμακα

Κάποια φάρμακα που παίρνουμε μπορεί να μειώσουν την επιθυμία για σεξ και να είναι ένας λόγος που δεν υποψιαζόμαστε.

5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Αν δεν αποδεχόμαστε το σώμα μας όπως είναι μπορεί να έχουμε μειωμένη λίμπιντο. Επειδή μπορεί να νιώθει και ο σύντροφός σας έτσι, καλό είναι να τον κάνετε να νιώθει σέξι

Continue Reading

SEX

Δείτε ποιοί παράξενοι παράγοντες μπορούν να «σκοτώσουν» την επιθυμία των αντρών για σεξ

Εκτός από το άγχος ή την κούραση και άλλοι παράγοντες μπορούν να βάλουν «φρένο» στην ερωτική διάθεση

Γνωρίζουμε πως η έντονη κόπωση, το στρες ή η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην αντρική ερωτική επιθυμία.

Ωστόσο δεν είναι όμως οι μόνες  καθώς υπάρχουν και άλλοι απρόσμενοι παράγοντες που σκοτώνουν την επιθυμία των αντρών για σεξ περισσότερο κι από την κατάθλιψη ή και τη στυτική δυσλειτουργία!

Σύμφωνα με έρευνες, η λίμπιντο των ανδρών δέχεται μεγάλο πλήγμα όταν το σεξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση αυτή οι άντρες επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία».

Επίσης δύο ακόμη συχνές αιτίες που φάνηκε να επηρεάζουν αρνητικά την αντρική σεξουαλική επιθυμία ήταν η απουσία ερωτικών ερεθισμάτων (π.χ. σκέψεις και φαντασιώσεις) αλλά και ο φόβος ότι δεν θα είναι καλοί στο σεξ.

Μάλιστα, φαίνεται ότι όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία της γυναίκας να αποκτήσει παιδί τόσο λιγότερη όρεξη έχει ο άντρας για σεξ!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: