Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Νεκρό δελφίνι στην παραλία του Μυρωδάτου Ξάνθης

Νεκρό δελφίνι ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία του Μυρωδάτου Ξάνθης. Είναι το δεύτερο κατά σειρά νεκρό δελφίνι μετά απ’ αυτό που βρέθηκε σε παραλία ανατολικά της Καβάλας.

Αυτή τη φορά το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό φέρει μικρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του που σύμφωνα με το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων και ν’ απομακρύνθηκε με μάλλον βίαιο τρόπο. Το νεκρό δελφίνι μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Ταινία μαθητών απέσπασε το 1ο βραβείο του Υπ. Παιδείας

Το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απέσπασε η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν μαθητές από το Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης. 

«Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα : «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου:1922-2022» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχολείο μας συμμετείχε με μία ταινία μικρού μήκους, η οποία δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης. Η ταινία μας απέσπασε τον 1ο Τιμητικό έπαινο» σημειώνει το Σχολείο σε ανακοίνωσή του.

«Το σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά δείχνει πως στο πλαίσιο της συλλογικότητας και της συνεργασίας μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά!» επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Την παραίτησή του κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χρόνου» ο δήμαρχος επικαλέστηκε λόγους υγείας, υποβάλλοντας έγγραφη παραίτηση.

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος δεν ασκούσε τα καθήκοντά του τους τελευταίους μήνες, απουσιάζοντας από το Δημαρχείο, τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ακόμη κι από την πρόσφατη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, προβάλλοντας αστοιχείωτες κατηγορίες δημόσια, ακόμη και περί σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του.

Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.

πηγή: Xronos.gr

Continue Reading

ΞΑΝΘΗ

Ξάνθη | Εντοπίστηκε ζωντανός ο ιερέας που είχε εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ιερέα του Πετροχωρίου, πατέρα Γεώργιου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τη Δευτέρα (27/03).

Ο ιερέας εντοπίστηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και στην οικογένεια του. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (28/03) έγινε η δήλωση εξαφάνισής του στην Αστυνομία και ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

Αρχικά, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, ένα λευκό αγροτικό φορτηγάκι, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, με πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές να «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την ορεινή ζώνη.

Η πρώτη ημέρα ερευνών ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ εντοπίστηκαν μόνο προσωπικά αντικείμενα του ιερέα και το κινητό του τηλέφωνο. Οι έρευνες σταμάτησαν αργά το βράδυ και επρόκειτο να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, την Τετάρτη το πρωί.

Ωστόσο ο ιερέας βρέθηκε και έτσι η περιπέτεια της εξαφάνισής του είχε αίσιο τέλος.

 

Πηγή: xanthinea.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: