Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νίκος Παππάς | Του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή – Δύο χρόνια με αναστολή

O Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, την ανώτερη που προβλέπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καταδίκασε ομόφωνα τον Νίκο Παππά το Ειδικό Δικαστήριο. Σε χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων – το ύψος θα αποφασιστεί σε λίγο – καταδίκασαν οι δικαστές τον Χρήστο Καλογρίτσα ενώ απέρριψαν την χορήγηση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε και την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης και της κατάθεσης της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμάντη στην Eισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

 Η εισαγγελική πρόταση

ΗΥπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4/2022 βούλευμα καταλογίστηκε ποινική ευθύνη και των δύο κατηγορουμένων για την οργάνωση και τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και περί εικονικής συμφωνίας του με την εταιρία CCC.

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή δεν είχε εντοπίσει καμία παρέμβαση του Νίκου Παππά και είχε προτείνει την αθώωση του κατά την αγόρευση της. «Καμία επέμβαση που θα δημιουργούσε θέμα μεροληψίας προς τον Καλογρίτσα δεν έγινε από τον υπουργό. Δεν έγινε καμία νομοθετική παρέμβαση. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης» ανάφερε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε πως ο τότε υπουργός δεν όφειλε να μεριμνήσει για τον έλεγχο της εταιρίας Καλογρίτσα.

Σχετικά με τον Χρήστο Καλογρίτσα, η εισαγγελική λειτουργός είχε σημειώσει ότι «το συμφέρον του κατηγορουμένου επιχειρηματία ήταν να ανατρέψει με οποιονδήποτε νομικό και δικαστικό τρόπο την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για την καταβολή των 3 εκ. ευρώ στην CCC. Όμως, δεν υπάρχει κανένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο η έγγραφο που να συνδέει Καλογρίτσα, Παππά και CCC». Αναφορά έκανε και στη γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, λέγοντας πως «δεν φαίνονται αληθοφανή όσα κατέθεσε η και έπεσε σε αντιφάσεις στα περί ροής χρημάτων».

 

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποκαλυπτήρια τη Δευτέρα για το όνομα της ΚΟ των «11» | Πού θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144), σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα ανακοινωθεί επίσημα η δημουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των έντεκα βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο πολιτικό εγχείρημα αναμένεται να γίνουν γνωστές την Κυριακή.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το ΚΚΕ Καβάλας για τον θάνατο 65χρονου στην Ελευθερούπολη

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Ο θάνατος 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καβάλα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε χωριό του Δήμου Παγγαίου, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αγωνίες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων που χθες και σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.  

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει απαιτήσει την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα για τις διακομιδές των ασθενών και των επειγόντων περιστατικών έχουμε αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για την απαράδεκτη  κατάσταση. Για το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Δήμο Παγγαίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αλλά και η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται μόνο με ένα ασθενοφόρο!

Σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που καταθέσαμε στον υπουργό υγείας, το Νοέμβρη του 2021 υπογραμμίζαμε ότι «Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης στην ΠΕ Καβάλας εξυπηρετεί ασθενείς του Δήμου Παγγαίου με πληθυσμό περίπου 32.000 που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης … η περιοχή εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος Παγγαίου εκτείνεται σε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ορεινές και πεδινές περιοχές. Η μεταφορά για κάποιο επείγον περιστατικό μπορεί να απαιτεί ακόμα και περισσότερο από 1 ώρα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας! Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν το δρόμο για να μπει φρένο στον κατήφορο, για να μην καταρρεύσει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, για να απαιτήσουμε να αυξηθούν οι δαπάνες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Βουλή τίμησε με ενός λεπτού σιγή τη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 89 ετών.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε τόσο στο εμβληματικό συγγραφικό του έργο, όπως το χαρακτήρισε, όσο και στην πολιτική του δράση, τονίζοντας ότι ο εκλιπών αφήνει πίσω του μία ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία και μια πολύτιμη παρακαταθήκη στη μνήμη όλων των ελλήνων για την πίστη και τη δράση του στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: