Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ωράριο κυκλοφορίας και εστίαση μετά μουσικής | Όλα τα μέτρα που αλλάζουν με ημερομηνίες

Αλλάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό από το Σάββατο 12 Ιουνίου, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Έπειτα από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση, η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο θα αλλάξει ώρα. Έτσι, λοιπόν, το ωράριο μετατίθεται για μία ώρα και θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου, αρκεί να το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέο ωράριο κυκλοφορίας και εστίαση μετά μουσικής: Οι περιορισμοί στον… ήχο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία λειτουργούσαν με κλειστά ηχεία λόγω των μέτρων.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η μουσική επιστρέφει στην εστίαση, ωστόσο θα επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενούνται οι πελάτες καθήμενοι.

Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας.

Παράλληλα, από το Σάββατο ανοίγουν και τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Τι θα ισχύει με τις δεξιώσεις

Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επιπλέον χαλάρωση σε περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Επανέναρξη από 14 Ιουνίου της πλήρης λειτουργίας των φροντιστηρίων για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid-test ή self-test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές)
  • Το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Για τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
  • Στις 11 Ιουνίου η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, θα είναι ως εξής: Ένα (1) άτομο ανά 10 τμ. και επιτρέπεται ένας (1) καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης
  • Εγκρίθηκε η λειτουργία εκθέσεων ανοιχτών χώρων σύμφωνα με τους κανόνες των λαϊκών αγορών
  • Επίσης εγκρίθηκε πραγματοποίηση ειδικής έκθεσης Defea από 13–15 Ιουλίου στο Metropolitan Expo, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας εκθέσεων

Ανοίγουν 420.000 ραντεβού για τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson

Εκτός από την άρση των περιορισμών, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως ανοίγουν επιπλέον 420.000 ραντεβού για τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson & Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Επίσης στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καταργείται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές

Καταργείται, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, η υποχρέωση της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές και η απόσταση θα είναι στο ένα μέτρο ενώ υποχρεωτικό παραμένει το self test για την παρουσία στις αγορές.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται:
«Έπειτα από τη συνάντηση γνωριμίας που είχαν σήμερα το ΔΣ της ΠΟΣΠΛΑ με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ανακοινώνουμε την κατάργηση του μέτρου της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, και την εφαρμογή του μέτρου της απόστασης του ενός μέτρου, που διευκολύνει την εργασία όλων των συναδέλφων μας. Ενημερώνουμε, επίσης, ότι είναι υποχρεωτικό το self test για την παρουσία στις αγορές. Για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν με τον ΓΓ θα ενημερώσουμε τα μέλη μας με επόμενη ανακοίνωσή μας».

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ανατροπές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Το δρόμο για την Ολομέλεια παίρνει το εργασιακό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κομμάτων και συνδικάτων. Το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή και τη Δευτέρα εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να ξεκαθαρίσει τη στάση του επί των άρθρων στην Ολομέλεια. Επιφύλαξη εξέφρασε και το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση μέτρων | Επανέρχεται η μουσική στην εστίαση

Περεταίρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα καθώς επιτρέπεται ξανά στα καταστήματα εστίασης να λειτουργούν με μουσική, ενώ παράλληλα διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας. Μετά από ένα διάστημα που μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια λειτουργούσαν με τα ηχεία στο mute, η μουσική στα καταστήματα εστίασης επιστρέφει, αλλά μόνο στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι. Παράλληλα,  η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 01:30 έως τις 05:00 ενώ από την 1η Ιουλίου καταργείται το εν λόγω μέτρο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: