Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Νέο Ασφαλιστικό | Τι αλλάζει για τις γυναίκες εργαζόμενες

Δημοσιεύτηκε

στις

Γυναίκες εργαζόμενες σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ειδικά Ταμεία, ΔΕΚΟ και Τράπεζες θα έχουν πολλές ανατροπές στο Aσφαλιστικό τους, με αύξηση ορίων ηλικίας, σύμφωνα με τη δικηγόρο, κα. Όλια Νικολοπούλου, που παρουσιάζει, σήμερα, το epoli.

Αναλυτικά,

ΔΗΜΟΣΙΟ

1. Γυναίκες με 25 έτη ασφάλισης το 2010. Τώρα στα 55 λαμβάνουν μειωμένη. Μετά την ψήφιση του νόμου φεύγει στα 55 και 6 μήνες. Αν συμπληρώσει το όριο το 2016, φεύγει στο 56ο έτος.

2. Γυναίκες με 25 έτη το 2010. Πλήρη σύνταξη στα 60 έτη. Μετά τις αλλαγές θα βγουν με 60 έτη συν 6 μήνες Το όριο το 2016 πάει στο 61ο έτος και αυξάνεται 6 μήνες κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ

1. Γυναίκες το 2010 που είχαν ανηλικότητα τέκνου και 25ετία αποχωρούν στο 50o έτος. Πλέον το όριο αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο.

2. Γονείς που το 2012 είχαν ανήλικο και 25ετία βγαίνουν στα 55. Πλέον το όριο θα αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο.

ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

1. Γυναίκες με 35ετία μέχρι το 2010 βγαίνουν στο 58ο έτος. Αν έχουν το όριο μετά την ψήφιση του νόμου έχουν συν 6 μήνες.

2. Γυναίκες με 35ετία το 2011, βγαίνουν στο 58ο έτος με 36 έτη. Το όριο αυτό αυξάνεται πλέον κατά 6 μήνες κάθε χρόνο.

3. Γυναίκες με 35ετία το 2012. Τώρα βγαίνουν στο 59ο έτος με 37 έτη. Πλέον θα αποχωρούν σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών, συν 6 μήνες κατ’ έτος.

4. Γυναίκες με 21,5 έως 25 έτη ασφάλισης μέχρι το 2010, λαμβάνουν στο 60ό έτος. Και αυτές θα έχουν συν 6 μήνες κατ’ έτος.

ΙΚΑ

1. Γυναίκες με 10.000 ένσημα το 2010. Μειωμένη σύνταξη στο 55ο έτος και πλήρη στο 57ο. Πλέον το όριο αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο.

2. Γυναίκες με 10.000 ένσημα το 2011. Μειωμένη στο 56ο έτος και πλήρη στο 58ο με 10.400 ημέρες. Πλέον πάμε σε αύξηση 6 μήνες τον χρόνο.

3. Γυναίκες με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2012, τώρα μειωμένη στα 56 και 6 μήνες και πλήρη στα 58 ετών και 6 μήνες με 10.800 ημέρες. Πλέον η πλήρης θα δίνεται στο 59ο έτος και μειωμένη στο 57ο.

ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΙΚΑ

1. ΙΚΑ και Ειδικά Tαμεία οι οποίες είχαν το 2010 είχαν 5.500 ένσημα και ανήλικο τέκνο παίρνουν μειωμένη στο 50o έτος και πλήρη στο 55ο. Πλέον έχουν αύξηση κατά 6 μήνες τον χρόνο.

2. ΙΚΑ και Ειδικά Ταμεία που το 2011 είχαν 5.500 ένσημα και ανήλικο βγαίνουν στα 52, με μειωμένη και πλήρη στα 57. Στο εξής θα έχουν αύξηση κατά 6 μήνες κάθε χρόνο.

3. ΙΚΑ και Ειδικά Ταμεία με 5.500 ένσημα το 2012 και ανήλικο τέκνο, παίρνουν μειωμένη στο 55ο έτος και πλήρη στο 60o. Πλέον το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο.

ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

1. Με 25 έτη το 2010 και ανήλικο τέκνο, τώρα παίρνουν πλήρη σύνταξη στο 50ο έτος. Στο εξής θα αποχωρούν σε ηλικία 50 ετών και 6 μηνών.

2. Με 25 έτη το 2011 και ανήλικο, σύνταξη σε ηλικία 50 ετών μειωμένη και 52 ετών πλήρη. Πλέον το όριο αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο.

3. Με 25ετία το 2012 συν ανήλικο, σύνταξη σε ηλικία 52 ετών μειωμένη και σε ηλικία 55 ετών πλήρη. Με τα νέα μέτρα αυξάνεται κατά 6 μήνες τον χρόνο το όριο ηλικίας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιορτή της Μητέρας 2019 | Γιατί έχει σύμβολο το λευκό γαρύφαλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέραςκαθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αναφέρει το sansimera.gr.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου το 2019).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης. Tο άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συχνά τυχαίνει να έχουμε αγοράσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε ή χρειαζόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν δε θέλουμε να αφήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά να σαπίζουν στον πάγκο της κουζίνας ή το ψυγείο και ως μοναδική λύση φαίνεται η κατάψυξη; Μπορούν να αποθηκευτούν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά εκεί;

Στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλα να φυλαχθούν εκεί γιατί είτε θα χαλάσουν είτε θα χάσουν βιταμίνες τους εντελώς. Δείτε όμως ποια μπορείτε να φυλάξετε άφοβα.

Ιδανικά για την κατάψυξη είναι: Πράσινες πιπεριές, φασολάκια, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σέλερι και σέλινο, αγγούρια, κρεμμύδια, μελιτζάνα, μανιτάρια, φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα πιο ώριμα φρούτα και λαχανικά και για την κατάψυξη. Προτού τα καταψύξετε, φροντίστε να τα ζεματίσετε για να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να τα στεγνώσετε με προσοχή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι συμβαίνει με τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Μεγάλη Σαρακοστή για πολλούς ανθρώπους είναι συνυφασμένη με μία μακρά περίοδο αποχής από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Ένα γεγονός που οδηγεί σε μείωση της πρόσληψης ορισμένων πολύτιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αν και η αποφυγή των εν λόγω προϊόντων σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υγιή ενήλικα, δε θα λέγαμε ότι ισχύει το ίδιο για πιο «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι διατροφικές συνήθειες της μέλλουσας μητέρας καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη φυσιολογική έκβαση της κύησης. Μπορεί, όμως αυτό να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός νηστίσιμου διαιτολογίου;

Ο βασικότερος προβληματισμός της επιστημονικής κοινότητας αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου και ασβεστίου, αφού οι πλουσιότερες πηγές τους δεν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νηστείας. Βέβαια, ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει κατάλληλους συνδυασμούς φυτικών πηγών πρωτεϊνών και επαρκή κατανάλωση φυτικών πηγών σιδήρου και ασβεστίου, όπως τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά, θα μπορούσε θεωρητικά να καλύψει τις ανάγκες μιας εγκύου.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι προτιμότερο οι γυναίκες να ακολουθούν ένα πλήρες και ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν με την κατάλληλη καθοδήγηση να τηρήσουν τη νηστεία μόνο κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα ανεπαρκούς πρόσληψης πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια λαχανικών

Δημοσιεύτηκε

στις

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

3-4 μέτρια καρότα βρασμένα

2 κολοκυθάκια βρασμένα

1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο

1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα

λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο

1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.

Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.

Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: