Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα, τρίτη παράταση στα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας

Σε “γιοφύρι της Άρτας» τείνει να εξελιχτεί το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας, καθώς με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ (η οποία συνεδρίασε στις 8 Ιανουαρίου) εγκρίθηκε το αίτημα της αναδόχου εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΣ Α.Τ.Ε. για χορήγηση 3ης παράτασης στην προθεσμία εκτέλεσης του έργου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η νέα προθεσμία μετατίθεται για τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτος, δίνοντας στην ανάδοχο εταιρεία ένα περιθώριο 243 ημερολογιακών ημερών για την περάτωση του έργου.

Από το φάκελο του έργου προκύπτουν τα παρακάτω:

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 21-12-2010 με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 30-09-2011 για το ποσό των Ευρώ: 1.863.357,65 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και με αρχική προθεσμία περαίωσης του έργου τις 25-10-2012.

Με την αριθ. 12/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Α.Μ.Θ., χορηγήθηκε παράταση μέχρι τις 30-06-2013, ενώ με την αριθ. 715/2013 της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Α.Μ.Θ., χορηγήθηκε παράταση μέχρι τις 31-12-2013.

Κατά την παρούσα φάση έχουν ολοκληρωθεί οι τσιμεντοστρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου έγινε διαχωρισμός της αίθουσας δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας Καβάλας σε τέσσερα (4) αυτοτελή τμήματα με σκοπό κάθε τμήμα στο οποίο θα ολοκληρώνονται οι προβλεπόμενες εργασίες να δίδεται σε χρήση. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στο 1ο αυτοτελές τμήμα οι εξής εργασίες:

  • καθαιρέσεις και ενισχύσεις των υποστυλωμάτων
  • καθαιρέσεις επιχρισμάτων, πλακιδίων και κουφωμάτων
  • επιστρώσεις με αντιολισθηρά πλακίδια στην αίθουσα δημοπρασιών
  • σκυροδετήσεις τοιχίων που καθαιρέθηκαν προκειμένου να γίνουν οι ενισχύσεις
  • αποκατάσταση των τμημάτων της τοιχοποιίας, συμβατής ή διακοσμητικής, που είχαν καθαιρεθεί προκειμένου να γίνουν οι ενισχύσεις
  • επιχρίσματα, επιστρώσεις και επενδύσεις πλακιδίων στους χώρους υγιεινής
  • αποξήλωση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στους χώρους των γραφείων
  • αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στους χώρους των WC
  • αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων αποχέτευσης ομβρίων
  • αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων πυρόσβεσης σε όλο το κτίριο

Οι εργασίες που απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είναι η αποπεράτωση των προβλεπόμενων εργασιών στην αίθουσα δημοπρασιών (ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο 1ο τμήμα (επιχρίσματα στα γραφεία, τοποθέτηση κουφωμάτων, χρωματισμοί, εγκατάσταση νέων ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), καθαιρέσεις και ενίσχυση όλων των υποστυλωμάτων με μανδύες σκυροδέματος στα τρία επόμενα τμήματα, αντικατάσταση και
τοποθέτηση πλακιδίων, κουφώματα, χρωματισμοί, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ.), η κατασκευή των μονώσεων στους προβόλους (δώματα) και της επικάλυψης στην πτυχωτή πλάκα, η τοποθέτηση πλακιδίων στη ράμπα μεταφόρτωσης, η ολοκλήρωση της αντικατάστασης του φθαρμένου δικτύου πυρόσβεσης, η τοποθέτηση νέων μονάδων παγοποιείου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en