Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα, τρίτη παράταση στα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας

Σε “γιοφύρι της Άρτας» τείνει να εξελιχτεί το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας, καθώς με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ (η οποία συνεδρίασε στις 8 Ιανουαρίου) εγκρίθηκε το αίτημα της αναδόχου εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΣ Α.Τ.Ε. για χορήγηση 3ης παράτασης στην προθεσμία εκτέλεσης του έργου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση η νέα προθεσμία μετατίθεται για τις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτος, δίνοντας στην ανάδοχο εταιρεία ένα περιθώριο 243 ημερολογιακών ημερών για την περάτωση του έργου.

Από το φάκελο του έργου προκύπτουν τα παρακάτω:

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 21-12-2010 με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 30-09-2011 για το ποσό των Ευρώ: 1.863.357,65 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και με αρχική προθεσμία περαίωσης του έργου τις 25-10-2012.

Με την αριθ. 12/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Α.Μ.Θ., χορηγήθηκε παράταση μέχρι τις 30-06-2013, ενώ με την αριθ. 715/2013 της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Α.Μ.Θ., χορηγήθηκε παράταση μέχρι τις 31-12-2013.

Κατά την παρούσα φάση έχουν ολοκληρωθεί οι τσιμεντοστρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου έγινε διαχωρισμός της αίθουσας δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας Καβάλας σε τέσσερα (4) αυτοτελή τμήματα με σκοπό κάθε τμήμα στο οποίο θα ολοκληρώνονται οι προβλεπόμενες εργασίες να δίδεται σε χρήση. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στο 1ο αυτοτελές τμήμα οι εξής εργασίες:

  • καθαιρέσεις και ενισχύσεις των υποστυλωμάτων
  • καθαιρέσεις επιχρισμάτων, πλακιδίων και κουφωμάτων
  • επιστρώσεις με αντιολισθηρά πλακίδια στην αίθουσα δημοπρασιών
  • σκυροδετήσεις τοιχίων που καθαιρέθηκαν προκειμένου να γίνουν οι ενισχύσεις
  • αποκατάσταση των τμημάτων της τοιχοποιίας, συμβατής ή διακοσμητικής, που είχαν καθαιρεθεί προκειμένου να γίνουν οι ενισχύσεις
  • επιχρίσματα, επιστρώσεις και επενδύσεις πλακιδίων στους χώρους υγιεινής
  • αποξήλωση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στους χώρους των γραφείων
  • αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στους χώρους των WC
  • αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων αποχέτευσης ομβρίων
  • αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων πυρόσβεσης σε όλο το κτίριο

Οι εργασίες που απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είναι η αποπεράτωση των προβλεπόμενων εργασιών στην αίθουσα δημοπρασιών (ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο 1ο τμήμα (επιχρίσματα στα γραφεία, τοποθέτηση κουφωμάτων, χρωματισμοί, εγκατάσταση νέων ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), καθαιρέσεις και ενίσχυση όλων των υποστυλωμάτων με μανδύες σκυροδέματος στα τρία επόμενα τμήματα, αντικατάσταση και
τοποθέτηση πλακιδίων, κουφώματα, χρωματισμοί, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων καθώς και δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ.), η κατασκευή των μονώσεων στους προβόλους (δώματα) και της επικάλυψης στην πτυχωτή πλάκα, η τοποθέτηση πλακιδίων στη ράμπα μεταφόρτωσης, η ολοκλήρωση της αντικατάστασης του φθαρμένου δικτύου πυρόσβεσης, η τοποθέτηση νέων μονάδων παγοποιείου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό»

Με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Συγκοινωνιολόγου και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκου Ηλιού, καταρτίσαμε ένα πρώτο, ρεαλιστικό σχέδιο για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό

– Συνολικό μήκος της Περιμετρικής: 5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο δρόμος εντάσσεται μέσα στο Σχέδιο Πόλης και θα διασυνδέεται με το οδικό δίκτυο του οικισμού.

– Πλάτος οδοστρώματος: 8 μέτρα.

– Πλάτος πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού: 2,30 μέτρα μαζί με τα ρείθρα (καθαρό κυκλοφορούμενο πεζοδρόμιο 1,90 μέτρα).

– Τρεις (3) κυκλικοί κόμβοι, από τους οποίους ο ένας θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον ξεχασμένο κόμβο του Παληού στην Εγνατία οδό.

– Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός του έργου: 5 εκατομμύρια ευρώ.

– Χρηματοδότηση: Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιμετρική θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία τόσο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Παληό όσο και για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Εκτροπή οχήματος επι της Ερυθρού

Άγιοι είχαν οι επιβαίνοντες του ΙΧ αυτοκινήτου που σήμερα τα ξημερώματα εξετράπη της πορείας του επί της Ερυθρού καβάλησε τη νησίδα και προσέκρουσε στα κάγκελα σε μία κολώνα φωτισμού.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ματαίωση Επίσκεψης Νίκου Ανδρουλάκη

Έκτακτος λόγος που ανέκυψε χθες, ματαιώνει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στο Ν. Καβάλας . Κι όμως όλα ήταν έτοιμα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα συναντήσεων σε Παγγαίο και Καβάλα.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: