Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα σύσκεψη για το νερό της Νικήσιανης, αλλά το πρόβλημα…παραμένει

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο αντιπεριφέρειας Καβάλας για το χρονίζον θέμα του νερού της Νικήσιανης, με την συμμετοχή της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας και της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε και πάλι διαφορά μεταξύ των μετρήσεων της περιεκτικότητας του νερού σε αρσενικό που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας και των αντίστοιχων μετρήσεων της ΔΕΥΑ Παγγαίου, με τις πρώτες να δείχνουν ότι η περιεκτικότητα αυτή ξεπερνάει τα 10 μg/κυβικό μέτρο και τις δεύτερες να δείχνουν το ακριβώς αντίθετο -αν και όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος η “ψαλίδα» ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με άλλες φορές .

Ο κ. Παπαδόπουλος, συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι “στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τις τοποθετήσεις των νέων φίλτρων που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑ Παγγαίου και για τις “παρακάμψεις” που εντοπίζονται διαρκώς. Όταν λέμε “παρακάμψεις” εννοούμε τις μη νόμιμες γεωτρήσεις από τις οποίες μερίδα κατοίκων υδροδοτείται, και οι οποίες επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την λειτουργία των φίλτρων, σε σημείο αυτά να μην λειτουργούν επαρκώς.

Από εκεί και πέρα, εμείς εξηγήσαμε στην ΔΕΥΑ Παγγαίου ότι ακόμα και αν εντοπίσουμε συγκεντρώσεις αρσενικού εντός των ορίων δεν πρόκειται να άρουμε την απαγόρευση παρά μόνο αν ο εντοπισμός αυτός γίνει σε συνεχή και σταθερή βάση. Ελπίζουμε ότι με τα επιπλέον μέτρα που επιδιώκουν να λάβουν θα λυθεί έγκαιρα το πρόβλημα -η ΔΕΥΑΠ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα τοποθετηθούν και τα τελευταία φίλτρα. Προς το παρόν, πάντως, η απαγόρευση χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή φαγητού ισχύει κανονικά.»

ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει για τους ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής»

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διεξάγεται στην Ελευσίνα παρέστη ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο περιθώριο των εργασιών, συναντήθηκε με μέλη της Οργάνωσης Παραγωγών Αλιέων Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, με τους οποίους διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, έχοντας κατά καιρούς συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους.

Ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους αλιείς τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου, όπως άλλωστε τις έχουν διατυπώσει και οι ίδιοι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους έχει επισκεφθεί δύο φορές, στο πλαίσιο περιοδειών του στην Καβάλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επέλεξα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθώ εδώ, στην ιστορική Ελευσίνα, στο 1ο  συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας.

Αλλά πρωτίστως επέλεξα να είμαι εδώ, δίπλα στους φίλους μου, ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου.

Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί την τελευταία πενταετία έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σημαντικά πράγματα τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη και των ιδίων και του τόπου μας». 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en