Connect with us

ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέα συνεργασία ΟΑΕΔ-Cisco για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα συνεργασία ΟΑΕΔ-Cisco για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού – EU Code Week (10-25 Οκτωβρίου 2020), ο ΟΑΕΔ και η Cisco Hellas, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Συγκεκριμένα, η νέα συμμαχία θα προωθήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων κατάρτισης ανέργων και επαγγελματικής εκπαίδευσης μαθητών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας και σπουδαστών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ, μέσω του Cisco Networking Academy, ένα διεθνές πρόγραμμα με προσανατολισμό στις τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT).

Παγκοσμίως λειτουργούν 12.500 Ακαδημίες σε 180 χώρες με περίπου 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, για να ανταπεξέλθουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας. Παράλληλα, οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση στην κοινότητα του Cisco Networking Academy, όπου έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με το μάθημα, με σπουδαστές και στελέχη της αγοράς από άλλες χώρες.

Η  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week), είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων στα κράτη – μέλη της ΕΕ για να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πότε ξεκινά το πρόγραμμα – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Κατατέθηκε τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Αθλητισμού με την οποία θεσπίζεται ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προβλέπεται ότι οι νέες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους επιχείρηση-εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, μετά την υποβολή από την επιχείρηση-εργοδότη της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ).

Σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος, με μετακύλιση του ασφαλιστικού κόστους στους εργοδότες-επιχειρήσεις.

Επίσης, ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις που εντάσσουν τους εργαζομένους τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας δεν μπορούν να τοποθετήσουν τους ίδιους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ούτε να αναστείλουν τις σχετικές συμβάσεις εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας, καθώς και οι κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν στις επιχειρήσεις-εργοδότες που, κατόπιν διασταυρώσεων, προκύψει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

newsbeast

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Συντάξεις | Ερχονται αυξήσεις έως και 960 ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Θα δοθούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις που έχουν βγει από τις 13/5/2016 και μετά

Διπλό θα είναι το κέρδος για χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ιδίως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η νέα προσωρινή σύνταξη αυξάνεται στο 80% ενώ έρχονται και αναδρομικά.

Θα δοθούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυξήσεις και αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.912 ευρώ σε όλες τις προσωρινές συντάξεις που έχουν βγει από τις 13/5/2016 και μετά.

Οι αυξήσεις, κατά την εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας, θα είναι έως 285 ευρώ τον μήνα στις προσωρινές συν αναδρομικά από 1.150 ευρώ έως 6.910 ευρώ από τον Οκτώβριο για χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που κατέθεσαν αίτηση από 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική τους σύνταξη. Η προσωρινή στα Ταμεία μισθωτών αυξάνεται στο 80% του μέσου μισθού του τελευταίου έτους, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/5/2016. Στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους και τους αγρότες αυξάνεται στο 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος του τελευταίου 12μήνου, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/5/2016.

Στις συντάξεις χηρείας η προσωρινή αυξάνεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και ουσιαστικά θα λαμβάνεται εξαρχής η οριστική σύνταξη, καθώς αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του θανόντος. Στις αναπηρικές θα καταβάλλονται, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, ως εξής: α) προσωρινή 75% με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% και β) προσωρινή 50% με αναπηρία έως 66,99%. Επίσης, έρχονται αναδρομικά όπου έχει υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016 και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Η αύξηση προσωρινής σύνταξης ισχύει για όσους υπέβαλαν τις αιτήσεις τους σε έντυπη μορφή και όχι ηλεκτρονικά.

Η κατώτατη σύνταξη

Το κατώτατο ποσό της προσωρινής σύνταξης μένει στα 384 ευρώ (όσο η εθνική σύνταξη για 20 έτη), όπως και πριν, για όλες τις κατηγορίες. Το ανώτατο ποσό της προσωρινής σύνταξης για τους συνταξιούχους από Ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων δεν θα είναι πάνω από τις δυόμισι εθνικές συντάξεις, δηλαδή 384+384+192=960, αντί των 768 ευρώ που είναι τώρα. Στους συνταξιούχους από Ταμεία μισθωτών και ΟΓΑ το πλαφόν θα είναι 768 ευρώ {384+384 ευρώ). Επιπλέον, θα δίδεται μειωμένη κατά 30% προσωρινή σύνταξη για συνταξιούχους που συνεχίζουν την εργασία τους και δεν έχουν πάρει οριστική σύνταξη. Η ίδια θα δίδεται και σε όσους αναλάβουν στο εξής εργασία, μετά την αίτηση συνταξιοδότησης. Η μείωση 30% θα υπολογιστεί στα νέα ποσά των προσωρινών συντάξεων. Αν υφίσταται αίτηση για μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, το ποσό της προσωρινής σύνταξης μειώνεται κατά 0,5% για κάθε μήνα (ή 6% για κάθε έτος) που υπολείπεται από τη συμπλήρωση του εκάστοτε ορίου ηλικίας για την πλήρη σύνταξη.

Οι προσωρινές θα δίδονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και νόμιμους κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία. Δεν θα έχουν αύξηση στο ποσό της προσωρινής οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με αίτηση από 13/5/2016 και μετά, αφού λαμβάνουν το 50% των μέσων μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών τους του τελευταίου 12μήνου πριν από την αίτηση, χωρίς να ισχύει κανένα πλαφόν Δηλαδή, συνταξιούχος του Δημοσίου με μέσο μισθό 2.000 ευρώ έχει προσωρινή σύνταξη 1.000 ευρώ, ενώ συνταξιούχος Ταμείου ιδιωτικού τομέα με μισθό 2.000 ευρώ έχει προσωρινή σύνταξη 768 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται χορήγηση προσωρινής επικουρικής σύνταξης. Στην περίπτωση που η οριστική σύνταξη βγει μικρότερη της προσωρινής, τότε ο συνταξιούχος θα επιστρέψει τη διαφορά με παρακράτηση της διαφοράς από την οριστική σύνταξη με 25% ή 40 δόσεις. Ταυτόχρονα με την εξέλιξη αυτή, εγκαινιάστηκε η ψηφιακή σύνταξη, με πλήρως ηλεκτρονική και αυτοματοποιημένη διαδικασία απονομής συντάξεων σε δύο κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως τονίζει στα «Π» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αρχικά, στους αγρότες του πρώην ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση και τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας από μεταβίβαση, λόγω θανάτου συνταξιούχου. Ακολουθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις από 1ης/1/2017 συντάξεων γήρατος ΟΓΑ και χηρείας λόγω θανάτου συνταξιούχου. Ο δικαιούχος χρειαζόταν να προσκομίζει μέχρι και 9 διαφορετικά δικαιολογητικά, ενώ πλέον δεν θα χρειάζεται να προσκομίσει κανένα έγγραφο, λέει ο υπουργός. Ακολουθούν έως το τέλος του 2020 οι συντάξεις αναπηρίας και οι συντάξεις γήρατος των υγειονομικών (τ. ΤΣΑΥ). Τον Απρίλιο του 2021 οι συντάξεις γήρατος μισθωτών (τ. ΙΚΑ), Δημοσίου και μηχανικών (τ. ΤΣΜΕΔΕ). Τον Ιούλιο του 2021 οι συντάξεις γήρατος των ελεύθερων επαγγελματιών (τ. ΟΑΕΕ), των νομικών (τ. ΤΑΝ) και των δημοσιογράφων (τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ). Σε ό,τι αφορά τις παλαιές, εκκρεμούν 160.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 100.000 για επικουρική.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ | Αυτά είναι τα 5 προγράμματα με 29.500 νέες θέσεις εργασίας που «τρέχουν»

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυξήμενο το ενδιαφέρον των εργοδοτών για τις νέες θέσεις εργασίας – Η επιδότηση της εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό. 

Από τα μέσα Ιουλίου, ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει πέντε προγράμματα, με συνολικά 29.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων και στοχευμένων δράσεων για την ανάσχεση της ανεργίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και την κοινωνία, τα προγράμματα παρέχουν ενισχυμένα κίνητρα, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά προς τους εργοδότες, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας | Η κοροϊδία σε βάρος μας συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε

στις

Με Ανανακοίνωση στα ΜΜΕ το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» καταγγέλει την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεων της αναφέροντας χαρακτηριστικά…

“Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το παραμύθι της κυβέρνησης ότι θα διορθώσει τις αδικίες που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση σε βάρος όλων των συνταξιούχων αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα.

Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του για δικαίωση των συνταξιούχων για απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς εξαιρέσεις.

Αντί γι αυτό, με βάση τις δηλώσεις του, με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Όσο γι αυτούς που θα πάρουν, θα το πάρουν πετσοκομμένα, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα μέρος αυτών που δικαιούνται.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η απάντηση σε βάρος μας αποκαλύφθηκε.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει μόνο 1,4 δις ευρώ από τα 3,9 δις ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Επιβάλει δηλ. με το έτσι θέλω κούρεμα 65%. Μάλιστα με την κυβερνητική απόφαση να αποδοθούν αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις και όχι για τις κατηργημένες 13η και 14η σύνταξη και τις άλλες περικοπές, 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ.

Επιπλέον, η απαράδεκτη τροπολογία προβλέπει ότι με την καταβολή αυτού του πετσοκομμένου ποσού διαγράφονται οι άλλες αξιώσεις των συνταξιούχων για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα. Καταγγέλουμε τον πρωθυπουργό που με προκλητική επιχειρηματολογία ισχυρίστηκε από το βήμα της βουλής ότι αν η κυβέρνηση επέστρεφε στους συνταξιούχους έστω αυτό το κλάσμα από τις τεράστιες περικοπές, θα έπρεπε να τα κόψει από τους εργαζομένους.

Η κυβέρνηση αποσιωπά το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι ζητάνε πίσω τα χρήματα που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, όπως κλέβουν τους εργαζομένους και όλο το λαό για να χρηματοδοτήσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Όσο για τον κ. Τσίπρα, τον προηγούμενο πρωθυπουργό με το όψιμο ενδιαφέρον, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Αντί να υλοποιήσει την απόφαση το ΣτΕ του Μάη του 15  στα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του ψήφισε το ν 4387/16(Ν. Κατρούγκαλου) με αποτέλεσμα να βάλει ταφόπλακα στη δίκαιη απαίτηση των συνταξιούχων, βγάζοντας λάδι τους αντισυνταγματικούς νόμους του κ. Βρούτση.

Συνάδελφοι,

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στους προκατόχους της , ότι δεν θεωρούμε «περασμένα ξεχασμένα» τις τεράστιες περικοπές αλλά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα και παστρικά πως θα συνεχίσετε να μας βλέπετε στους δρόμους των αγώνων, όπως εμείς ξέρουμε με την εμπειρία δεκαετιών.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα σωματεία τους για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί για τις παλιές και νέες περικοπές που θα κριθούν στο δρόμο του αγώνα.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ