Connect with us

ΤΑΞΙΔΙ

Νέα δρομολόγια συνδέουν την Ελλάδα με μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ανταπόκριση των αεροπορικών εταιρειών στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς είναι άμεση γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από την σχεδιαζόμενη επανέναρξη των ήδη υπαρχουσών δρομολογίων από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και από την ένταξη νέων στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, Volotea και Wizz Air ανακοίνωσαν νέες αεροπορικές συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Πιο αναλυτικά, η Volotea ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

 • Μύκονο – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Μύκονο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα – Αθήνα (4 φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου και 7 φορές την εβδομάδα για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο)

Η Volotea συνεχίζει και φέτος τα ήδη καθιερωμένα δρομολόγια:

 • Σαντορίνη – Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα)
 • Μύκονο  – Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα)
 • Ρόδο – Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα)

Η Wizz Air ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

 • Κέρκυρα – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Κέρκυρα – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Τίρανα (2 φορές την εβδομάδα)
 • Ζάκυνθο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ζάκυνθο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )

Επίσης, συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην χώρα μας με τα δρομολόγια:

 • Θεσσαλονίκη- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Κίεβο (3 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Κουτάϊσι (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Λούτον (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Βιέννη (4 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα- Βαρσοβία (1 φορά την εβδομάδα)
 • Ρόδο – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Ζάκυνθο – Βουδαπέστη (1 φορά την εβδομάδα)

Διεθνείς πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν 15 Ιουνίου. Διεθνείς πτήσεις από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δήλωσε:

«Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τουριστική αγορά και  στα αεροδρόμιά μας τόσο με τη συνέχιση των ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων όσο και με την ενίσχυση της παρουσίας τους με την προσθήκη πτήσεων σε νέους προορισμούς.

Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές εταιρίες, τις κρατικές αρχές και τους τοπικούς φορείς με στόχο  μαζί να απογειώσουμε και πάλι τον τουρισμό στη χώρα μας».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΤΑΞΙΔΙ

Η Παναγία Θαλασσινή που προστατεύει τους ναυτικούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο λιμάνι της Χώρας της Άνδρου, στην περιοχή της Πλακούρας, αυτό που τραβά το βλέμμα του ταξιδιώτη, είναι το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας της Θαλασσινής που δεσπόζει, πάνω σε έναν βράχο. Άλλωστε, μαζί με τον φάρο του Τουρλίτη, που βρίσκεται πίσω της αποτελούν τα δύο πολυφωτογραφημένα και υπέροχα σημεία του νησιού.

Η Παναγία Θαλασσινή – μαζί με τον Άγιο Νικόλαο – προστατεύει τους ταξιδιώτες στη θάλασσα.

Επίσης, στην εικόνα της Θαλασσινής συναντάται ένα πρωτότυπο στοιχείο στην αγιογραφία που όμως, δεν είναι και τόσο τυχαίο. Η Παναγία εικονίζεται πάντα φορώντας κόκκινο χιτώνα, όμως, σε αυτή την εικόνα φοράει μπλε, θέλοντας να δείξουν τη σχέση της με τη θάλασσα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑΞΙΔΙ

SOS για τη χρήση μάσκας στα καράβια | Στήριξη από την κυβέρνηση στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο του τουρισμού επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από το briefing την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα για τη χρήση μάσκας, ιδίως στα πλοία.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Μόλις μια εβδομάδα πριν από το δεύτερο – και πιο σημαντικό – βήμα για το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, δηλαδή την απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, η κυβέρνηση συνεχίζει τη προετοιμασία για τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών, τόνισε ο κ.Πέτσας.

«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο.Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων.

Φαινόμενα χαλάρωσης δεν επιτρέπεται να παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ενδεχόμενα “εισαγόμενα κρούσματα” και να αδιαφορούμε για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδίως για τη σωστή χρήση μάσκας, σε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, όπως για παράδειγμα στο καράβι που μας πάει στο αγαπημένο μας νησί».

Έστειλε λοιπόν το μήνυμα: «Ας πούμε ναι στην τήρηση των μέτρων που μας συστήνουν οι ειδικοί. Ας πούμε όχι στον εφησυχασμό που μπορεί να τινάξει γρήγορα στον αέρα όσα με τόσο κόπο κερδίσαμε.Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε!»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται, στο μεταβατικό αυτό διάστημα, στις πύλες εισόδου και παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών, αλλά και τα βήματα επανεκκίνησης των επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός μιλά στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «σε μια τουριστική χρονιά που δεν είναι ίδια με την περσινή. Είναι αλλιώς. Και στην οποία, η Ελλάδα διεκδικεί ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μια σαφώς μικρότερη πίτα».

Ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι: «Είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε αυτό, προτάσσοντας όχι μόνο τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, αλλά και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού».

Τόνισε πως: «Η κυβέρνηση, μαζί με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να περιοριστούν οι απώλειες αφίξεων και εισπράξεων από το εξωτερικό. Και ταυτόχρονα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου, σε κατάλυμα και εστίαση, με μειώσεις φόρων, όπως του ΦΠΑ και με παροχή ρευστότητας, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει σε κίνηση. Έτσι ώστε να διατηρηθεί στη θέση του ο παραγωγικός ιστός του τουρισμού μας για να επωφεληθεί από μια δυναμική ανάκαμψη την επόμενη σεζόν».

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση παραμένει έτοιμη να παράσχει περαιτέρω στήριξη. Είτε με διεύρυνση, είτε με επέκταση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

«Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όλα όσα μπορούμε, για να στηρίξουμε την οικονομία μας, χωρίς να ξεπεράσουμε τις αντοχές της» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη δυστοκία της ΕΕ για το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων την 1η Ιουλίου, ο κ.Πέτσας επισήμανε ότι η Αθήνα παρακολουθεί από πολύ κοντά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σε όλες τις χώρες που μας αφορούν και σημείωσε ότι υπάρχει υτυχώς μία σύγκλιση των επιδημιολογικών δεδομένων σε πολλές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε γειτονικές χώρες, ενώ υπάρχουν κάποιες που εμφανίζουν έξαρση και τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Σένγκεν. «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, είμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το παρόν μένουμε στο βασικό μας σχεδιασμό».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μετατεθεί το άνοιγμα των συνόρων για τις 15 Ιουλίου όπως ζητούν βόρειες χώρες όπως η Δανία, οι οποίες δεν έχουν σημαντική τουριστική βιομηχανία, ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι το σχέδιο επικαιροποιείται συνεχώς σε συνεργασία με τους εταίρους, ότι ιδίως το θέμα των ΗΠΑ είναι θέμα συνολικά της ΕΕ και πως όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις χερσαίες ή με τις αερομεταφορές εξετάζονται καθημερινά και αν χρειάζεται κάποια επικαιροποίηση του σχεδίου μας θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Η συζήτηση στην Ευρώπη αφορά τις αφίξεις από τρίτες χώρες και εάν εκεί δεν υπάρξει γενικότερος συντονισμός, ενδέχεται κάθε κράτος- μέλος να εφαρμόσει τη δική του λίστα. Εάν όμως για παράδειγμα η Ελλάδα υποδέχεται επισκέπτες από ευρύτερη λίστα σε σχέση με άλλα κράτη- μέλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτά τα κρατη- μέλη να επιβάλλουν περιορισμούς σε σχέση με τα εσωτερικά ταξίδια στην ΕΕ από και προς την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας ζητά μία συντονισμένη ευρωπαϊκή λύση, όπως ζητούσε από την πρώτη στιγμή και επί του παρόντος ο σχεδιασμός δεν αλλάζει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη Swissport | Τσουνάμι με πάνω από 4.550 απολύσεις εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών Swissport πρόκειται να μειώσει κατά 53% το ανθρώπινο δυναμικό της–4.556 θέσεις εργασίας– στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, ο Τζέισον Χολτ, η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις για να επιβιώσει.

Η Swissport δραστηριοποιείται σε αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένων του Χίθροου και του Γκάτγουικ, που συγκαταλέγονται σε εκείνα που έχουν πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Τα αεροπορικά ταξίδια σε όλον τον κόσμο διακόπηκαν όταν οι κυβερνήσεις επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη διάρκεια της καραντίνας.

Παρότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δρομολόγια σε κάποιες χώρες, καθώς αίρονται οι περιορισμοί, η Swissport έχει ανακοινώσει ότι τα έσοδά της αναμένεται να είναι κατά σχεδόν 50% χαμηλότερα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της κρίσης.

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο Χόλτ ανέφερε: «Θα πρέπει να το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την συνέχιση της χρηματοδότησης από πιστωτές και επενδυτές ώστε να προστατεύσουμε όσο περισσότερες θέσεις εργασίας μπροούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε βιώσει δύσκολες περιόδους και στο παρελθόν -η ηφαιστειακή σκόνη, η 11η Σεπτεμβρίου, η χρηματοπιστωτική κρίση – και τις έχουμε ξεπεράσει.

Αλλά αυτή την φορά είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας κάτι σαν τον κορονοϊό. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και μείωσης των πτήσεων μαζί με σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι και που διακινούνται τα αγαθά ανά τον κόσμο.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τώρα η βιομηχανία είναι μικρότερη από ό,τι ήταν και θα παραμείνει έτσι για κάποιο ακόμη διάστημα».

Η Swissport, η οποία είναι ιδιοκτησίας του κινεζικού ομίλου HNA και ο μεγαλύτερος πάροχος επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών λειτουργώντας σε 300 αεροδρόμια 47 χωρών, απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους στα αεροδρόμια.

Παράλληλα, ο βρετανικός οργανισμός των αεροδρομίων AOA ανακοίνωσε ότι έως και 20.000 θέσεις εργασίας πιθανόν να χαθούν στα βρετανικά αεροδρόμια και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα ώστε να βοηθήσει την πληγείσα από την υγειονομική κρίση βιομηχανία.

Η AOA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 50 αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών που θα μετακινούνται μελλοντικά στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερος και ότι η ανάλυση που έχουν κάνει τα μέλη της καταλήγει ότι κινδυνεύουν να χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας.

Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Virgin Atlantic και easyJet, που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν σχεδόν 20.000 χαμένες θέσεις εργασίας συνδυαστικά.

Το μεγαλύτερο μάλιστα αεροδρόμιο της χώρας, το Χίθροου, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑΞΙΔΙ

H easyJet ξανάρχισε σήμερα τις πτήσεις της

Δημοσιεύτηκε

στις

Η easyJet ξανάρχισε σήμερα τις πτήσεις της, για πρώτη φορά από τις 30 Μαρτίου. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί έναν μικρό αριθμό πτήσεων, κυρίως εσωτερικών, μετά από εβδομάδες καραντίνας.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Johan Lundgren δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «εξαιρετικά ενθουσιασμένη» με την επανέναρξη των πτήσεων. Όπως είπε, τα μέτρα για την προστασία των επιβατών έχουν συμφωνηθεί με τις ρυθμιστικές Αρχές. «Είναι απόλυτα ασφαλές να πετάς», πρόσθεσε.

Η easyJet, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξεκινά με μία ελάχιστη παροχή υπηρεσιών, πραγματοποιώντας κυρίως πτήσεις εντός της Βρετανίας.

Ξαναρχίζει, επίσης, κάποιες εγχώριες και διεθνείς πτήσεις από τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Ενώ τα σύνορα στην Ευρώπη ανοίγουν, η επιθυμητή ανάκαμψη στην εγχώρια βρετανική αγορά της easyJet διατρέχει κίνδυνο από τον κανονισμό 14ήμερης καραντίνας για τις αφίξεις.

Η eayJet, μαζί με τη British Airways και τη Ryanair ξεκίνησαν την Παρασκευή νομική δράση κατά της πολιτικής για την καραντίνας με στόχο να την ανατρέψουν. Ο Lundgren δήλωσε ότι η Βρετανία επέβαλε την καραντίνα όταν η υπόλοιπη Ευρώπη αίρει τους περιορισμούς.

«Δεν θεωρούμε ότι έχει κάποια λογική από την άποψη της δημόσιας υγείας», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι έχει «πολύ περιοριστική επίπτωση» στις νέες κρατήσεις στη Βρετανία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις υπηρεσίες της στην πορεία του καλοκαιριού και δήλωσε ότι τον Αύγουστο θα πετά περίπου στα τρία τέταρτα των διαδρομών αλλά με πολύ μικρότερη συχνότητα από πέρυσι και ότι η δυναμικότητά της θα ανέρχεται περίπου στο 30% της συνήθους στην περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Η Ryanair σχεδιάζει να πετά με το 40% της δυναμικότητάς της τον Ιούλιο.

Ο Lundgren είπε ότι υπάρχει περιθώριο για αύξηση τόσο του αριθμού των προορισμών και της συχνότητας των πτήσεων καθώς προχωρά το καλοκαίρι, αλλά σημαντικός παράγοντας θα είναι το αν θα διατηρηθεί η καραντίνα.

«Οι αερομεταφορές αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση τους», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εκτιμά πως τα επίπεδα του 2019 δεν θα επανέλθουν έως το 2023. Η easyJet ανακοίνωσε τον Μάιο ότι σχεδιάζει την περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας ή του 30% του προσωπικού της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ