Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα διαμαρτυρία υγειονομικών σε αναστολή στο Νοσοκομείο Καβάλας

Σε νέα διαμαρτυρία προχώρησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί σε αναστολή στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα 30 υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εδώ και περίπου 1 χρόνο διαμαρτυρήθηκαν έντονα διεκδικώντας την επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους από την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο πλέον για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες :

   

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | Η Energean δωρίζει Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Στη δωρεά Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο προχώρησε η Energean, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, η οποία τιμάται διεθνώς στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η ειδική αυτή Συσκευή βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει τη συχνότητα των πιέσεων σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, ενώ ενισχύει σημαντικά τη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Είναι δυνατό, δε, να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Με αφορμή την δωρεά, η επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Energean κ. Ίλια Ρήγα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να αποδεχθούμε την πρόταση του Κέντρου Υγείας Θάσου για τη δωρεά της συγκεκριμένης Συσκευής. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, καθώς περίπου 19 εκατ. συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο από αυτά. Και εύκολα γίνεται αντιληπτή η σημασία της λειτουργίας μιας τέτοιας Συσκευής στην Θάσο, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Επιλέξαμε, δε, την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς για την υλοποίηση της δωρεάς προκειμένου να συμβάλουμε στην ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην προστασία της καρδιάς, η οποία πρέπει να έχει ως βάση τόσο τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής όσο και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Η δράση μας αυτή είναι στην δική μας «καρδιά» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean και εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων».

Την Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων παρέδωσε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου κ. Θωμά Αγγελόπουλο η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα κ. Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Εταιρικών Υποθέσεων της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη, η οποία και δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή μας προσφορά στην κοινωνία της Θάσου, η οποία αποτελεί εδώ και 15 χρόνια έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους της Energean και θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική και την 

παρουσία, σήμερα μαζί μας, του Δημάρχου Θάσου κ. Λευτέρη Κυριακίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η εταιρεία μας για τα επόμενα χρόνια στον Κόλπο της Καβάλας, αρχής γενομένης από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, είναι βέβαιο ότι αυτή η σχέση θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ευχόμαστε στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Αγγελόπουλο η Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων να είναι …αχρείαστη! Και, βεβαίως, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στους συμπολίτες μας που τυχόν χρειαστούν στο μέλλον μια επείγουσα μεταφορά από την Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως άλλωστε συνέβη και πολύ πρόσφατα με μια ακόμη δύσκολη αποστολή μεταφοράς δύο σοβαρών περιστατικών που έφεραν σε πέρας οι εργαζόμενοί μας στην Καβάλα και το πλοίο μας “Energean Wave”».

Τόσο ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Θωμάς Αγγελόπουλος ευχαρίστησαν την Energean για τη νέα αυτή δωρεά προς το Κέντρο.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τ. Ελευθεριάδου | Επιτακτική η ανάγκη διάσωσης των καπναποθηκών της Καβάλας

Την επιτακτική ανάγκη διάσωσης των Καπναποθηκών της Καβάλας γνωστοποιούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση, η βουλεύτρια Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σία Αναγνωστοπούλου, στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως τονίζουν, η κατάσταση των περισσότερων ιδιόκτητων καπναποθηκών είναι χείριστη, και οι επεμβάσεις πρέπει να είναι άμεσες. Συγκεκριμένα, πρέπει άμεσα να ελεγχθούν όλες οι καπναποθήκες και να απομακρυνθούν εναπομείναντα καπνά, σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά, να τοποθετηθούν τζάμια ώστε, αφενός να αντικατασταθούν τα επικίνδυνα σπασμένα πλαίσια και αφετέρου να προστατευθεί το εσωτερικό των καπναποθηκών και κυρίως του ξύλινου σκελετού από τη διάβρωση, αντικατάσταση σπασμένων κεραμιδιών, έλεγχος τοιχοποιίας και της στέγης, για αποφυγή τραυματισμού διερχομένων, σφράγισμα όλων των εισόδων των κτιρίων, στατικός έλεγχος κτλ..

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ.2 του ν.4858/2021, και όπως ομοίως αναφερόταν στον ν.3028/2002, σχετικά με τις υποχρεώσεις κυρίων, νομέων ή κατόχων ακινήτων μνημείων, «αν η Υπηρεσία κρίνει ότι καθυστερεί η εκτέλεση των εργασιών συντήρησης ή στερέωσης για οποιονδήποτε λόγο ή ότι αυτές είναι ανεπαρκείς, μπορεί να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, διατηρώντας τη δυνατότητα να καταλογίζει το σύνολο ή μέρος της σχετικής δαπάνης σε βάρος των υποχρέων κατά τις σχετικές περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων διατάξεις», όπου Υπηρεσία νοείται η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έργο της οποίας είναι η προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη των νεότερων μνημείων (μεταγενέστερων του 1830) και η προστασία των ιστορικών τόπων.

Συμπληρώνουν ότι η αξιοποίηση καπναποθηκών, θα έδινε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Καβάλας, προσφέροντας φθηνή στέγη, ενώ θα αύξανε και τον αριθμό των κλινών για τους επισκέπτες της περιοχής, σε περίπτωση που αξιοποιούνταν κάποιες από αυτές ως τουριστικά καταλύματα, υπενθυμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ν. 4067/2012, αρ.6, παρ.2β, «Διατηρητέα κτίρια τα οποία έχουν κατεδαφιστεί από γεγονότα που οφείλονται σε ανωτέρα βία, όπως σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα ή κρίνονται κατεδαφιστέα με πρωτόκολλα επικινδύνως ετοιμορρόπου οικοδομής, επανακατασκευάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. της 15.4.1988 (Δ΄ 317)».

Οι βουλεύτριες ρωτούν την Υπουργό Πολιτισμού:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η αρμόδια Υπηρεσία για την συντήρηση, την αναφορά των παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να διασωθούν οι Καπναποθήκες της Καβάλας;

Για ποιο λόγο δεν προβλέφθηκε η πτώση της στέγης της Σ.Ε.Κ.Ε., όταν ήταν εμφανής η κάκιστη κατάστασή της;

Προτίθεστε, σε περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες, να δώσετε εντολή ώστε άμεσα να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε αφενός να διασωθούν οι κτιριακές υποδομές, αφετέρου να προστατευτούν οι διαβάτες, οι οποίοι καθημερινά περνούν κάτω από τα ογκώδη, κακοσυντηρημένα κτίρια;

Υπάρχει, ή έστω καταρτίζεται, κάποιο συνολικό σχέδιο συντήρησης και αξιοποίησης του κτιριακού πλούτου της πόλης;

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μητρόπολη ΦΝΘ | Μουσικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού

Παραδοσιακοί Σκοποί Και Τραγούδια

Με μια μεγάλη μουσική συνάντηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Έκθεση ιερών Εικόνων και Κειμηλίων από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου στο Ναό του αγίου Νικολάου Καβάλας και την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας όλες αυτές τις ημέρες.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα στις αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμού, το οποίο τελεί υπό την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού αγίου Νικολάου Καβάλας (είσοδος δωρεάν).

Συμμετέχουν:

  • η κ. ΣΟΦΙΑ ΝΕΟΧΩΡΙΤΟΥ, στο τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδιών,
  • ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: «Μικρασιάτες» Νομού Ξάνθης, «Ρωμανός ο Μελωδός» Καβάλας και «Θρακιώτες» Νέστου,

  • ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ: Νέας Καρβάλης, Μεσορόπης και Πλατανότοπου Καβάλας,

  • ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: κ. Ιωάννης Κατσούλης στο ούτι & το τραγούδι, κ. Γεώργιος Ψάλτης στο βιολί, κ. Αθανάσιος Κουλεντιανός στο κανονάκι, κ. Δημήτριος Μυλωνάς στο λαούτο και κ. Σωτήριος Μπέης στα κρουστά,

– ΑΦΗΓΗΣΗ: κ. Μαρία Μακέδου & κ. Δημήτριος Ματζίρης.

Η προσέλευσή μας στην μουσική αυτή συνάντηση ας είναι μια μαρτυρία τιμής και ιερής μνήμης για το Γένος μας, τους πρόσφυγες προγόνους μας, αλλά και την πόλη της Καβάλας που άνοιξε την αγκαλιά της και περιέβαλε με στοργή τους ξεριζωμένους Έλληνες από την Μικρά Ασία, την Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: