Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νάσος Ηλιόπουλος : «Οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που επίκειται σύντομα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΡΤ1», στον απόηχο του τρίτου συνεδρίου του κόμματος που έκλεισε χθες τις εργασίες του.

Κάνοντας λόγο για «το πιο μαζικό συνέδριο που έχει κάνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ότι «βγαίνουμε από το συνέδριο με 5+1 ξεκάθαρους προγραμματικούς άξονες για την προοδευτική κυβέρνηση της επόμενης μέρας, προτάσεις που ταυτόχρονα απευθύνονται, ως βάση διαλόγου, σε κάθε προοδευτική δημοκρατική δύναμη».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι «είμαστε εδώ και καιρό σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο –και από την κοινωνία πια- ότι έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής». «Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής γιατί ο μήνας δεν βγαίνει, γιατί η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, είναι δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αυξήσεων στο ρεύμα, γιατί στην ΕΕ ο μέσος όρος αυξήσεων στα τρόφιμα είναι στο 5% και στη χώρα μας ξεπερνά το 15%», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση, 3 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνουν 3 δισ. περικοπές στις συντάξεις».

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχε το 2010, ενώ το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης με δύο εξαιρέσεις –η Ελλάδα είναι η μία- το 2020 και το 2021 αύξησαν τον κατώτατο μισθό». «Με βάση τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, όσοι είναι στον βασικό μισθό, μόνο το Γενάρη έχασαν το 14% της αγοραστικής τους δύναμης. Άρα όταν εμείς προτείνουμε την αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, είναι πρώτα απ’ όλα γιατί αποτελεί βασικό μέσο για τους πολίτες για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι «όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο κατά 27% για τους κάτω των 25 ετών και 11% συνολικά, και τα δημόσια έσοδα βελτιώθηκαν και η κατανάλωση ενισχύθηκε».

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η σημερινή κρίση ακρίβειας προκλήθηκε από τις διεθνείς εξελίξεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε: «τα πραγματικά αποτελέσματα του πολέμου μέχρι στιγμής δεν τα έχει ζήσει η ελληνική οικονομία». «Ωστόσο, οι τιμές στα λιπάσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί ήδη από τον Οκτώβρη, πολύ πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη από τον Αύγουστο η Ελλάδα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή στο ρεύμα», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπογραμμίζοντας τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν, ανέφερε: «πρέπει άμεσα να φορολογηθούν τα “ουρανοκατέβατα” κέρδη στην αγορά ενέργειας, όπως κάνει ήδη η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία». «Αν κάποιος συγκρίνει την τιμή χονδρικής με την τιμή παραγωγής, θα διαπιστώσει ότι τους τελευταίους εφτά μήνες οι εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα, έχουν υπερκέρδη που φτάνουν το 1,5 δισ. Δεν γίνεται τόσον καιρό η ΡΑΕ να μη δίνει τα στοιχεία, δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να παίζει κρυφτό με τα υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δεν γίνεται να μην μπαίνει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής». «Υπάρχουν λοιπόν ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης για όλα αυτά και οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου –ο λογαριασμός αυτός δεν θα έχει δόσεις, θα είναι μία κι έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε ότι «η πολιτική απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα και οι κεντρικές καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, να εκλέγεται η ΚΕ και ο Πρόεδρος του κόμματος από το σύνολο των μελών, εγκρίθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία». «Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η διάταξη για 50/50 εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών σε όλα τα όργανα του κόμματος», πρόσθεσε. «Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει να έχει δημοκρατικό ζωντανό διάλογο και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα το περιφρουρήσουμε. Δεν είμαστε κόμμα της μοναδικής αλήθειας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση να απαντήσει «στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, με βάση καταγγελίες και ρεπορτάζ, ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, παρακολουθούσε το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, έναν άνθρωπο που συνεργάζεται με διεθνή μέσα και κάνει ερευνητικό ρεπορτάζ». «Περιμένουμε να απαντηθεί από την κυβέρνηση για ποιο λόγο παρακολουθούσαν ένα δημοσιογράφο, εάν παρακολουθούσαν και άλλους, θέλουμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα σαν να είναι ο Πούτιν –και να είναι σίγουροι ότι θα απολογηθούν γι’ αυτό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πατριωτική Ένωση | Ο Σωτήρης Καραμαγκιώλης υποψήφιος στην Βοιωτία

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Σωτήρη Καραμαγκιώλη, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Βοιωτίας.
Ο κ. Σωτήρης Καραμαγκιιώλης είναι οικονομολόγος,εμπειρογνώμων επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου τομέα.Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Μεγάλη Βρετανία.Έχει συνεργαστεί με μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και έχει διατελέσει σύμβουλος σε Δήμους και Νομαρχίες.Έχει συντάξει μελέτες οργάνωσης, οικονομικής βιωσιμότητας, περιφερειακής ανάπτυξης κι επιχειρηματικά σχέδια.Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Τ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατ. Στερεάς Ελλάδος και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.
Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλειάδα υποψηφίων ανακοίνωσε η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

Ο Σπύρος Νικολάτος υποψήφιος στην Αχαϊα

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Σπύρου Νικολάτου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα.
Ο Σπύρος Νικολατος γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε φυσικοθεραπεία και εργάστηκε σε κέντρα αποκατάστασης με ειδικότητα στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και μυοσκελετικά προβλήματα.Έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αθλητικά σωματεία όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Δραστηριοποιείται στο χώρο της φυσικοθεραπείας τόσο στην Αχαΐα όσο και στον νομό Αργολίδας, στην περιοχή της Ερμιονίδας.Από νέος είχε αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, βοηθώντας εθελοντικά με τις υπηρεσίες του και με ευαισθησία όπου απαιτούνταν. Με γνώμονα τον άνθρωπο και την πατρίδα, πιστεύει ότι ήρθε ο καιρός να ενεργοποιηθεί ακόμα πιο δυναμικά,εντάσσοντας τον εαυτό του στο πατριωτικό κίνημα του Προδρόμου Εμφιετζογλου.
Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.


Ο Ηλίας Ιωσηφίδης υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Ηλία Ιωσηφίδη, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ιωσηφίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι Πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Είναι άριστος μηχανογράφος, με 3000 χιλιάδες ώρες σεμιναρίων και μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει 25ετη εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι προϊστάμενος τμήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής, ως αρχαιότερος τμηματάρχης, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 


Ο Γιώργος Ηλιόπουλος υποψήφιος στην Φλώρινα

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Γιώργου Ηλιόπουλου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της περιφέρειας Φλώρινας.
Ο κ. Ηλιόπουλος γεννήθηκε και κατοικεί στη Φλώρινα, είναι συνταξιούχος αστυνομικός, ιδρυτής της εταιρείας κατασκευών αθλητικών αεροπλάνων G- Aerosports και πρόεδρος της αερολέσχης Φλώρινας. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Ηλιοπούλου και έχει 3 τέκνα και 4 εγγόνια!
Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 


Η Νικολέτα Νταπούλια υποψήφια στα Γρεβενά

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η ένταξη της κ. Νικολέτας Νταπούλια στην Πατριωτική Ένωση και τη συμμετοχή της στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής Γρεβενών.
Η Νικολέτα Νταπούλια γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1999 και έχει απώτερη καταγωγή από το Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών.Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.Είναι ενεργή στην παροχή βοήθειας προς άτομα με ειδικές ανάγκες και στον εκπαιδευτικό τομέα.

 

 

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος του Χρήστου υποψήφιος στο Νομό Αργολίδος.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η ένταξη του Νικολάου Παπαδόπουλου του Χρήστου στις πολιτικές επάλξεις της Πατριωτικής Ενώσεως και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό μας ως υποψηφίου βουλευτή στην τριεδρική περιφέρεια του νομού Αργολίδος.
Ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος είναι επιχειρηματίας νωπών φρούτων και λαχανικών με ιδιόκτητες και μισθωμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Άργος, στη Νάουσα, στο Ζερβοχώρι Ημαθίας και στη λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1964, είναι έγγαμος με δύο παιδιά και ένα εγγόνι.
Η Πατριωτική Ένωση του εύχεται τα θερμότερα επ΄ αγαθώ των πολιτών του Άργους, του Ναυπλίου, των Μυκηνών και όλης της Αργολίδας

 

Ο Δημήτριος Νταπούλιας υποψήφιος στην Περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Δημητρίου Νταπούλια, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο Δημήτριος Νταπούλιας γεννήθηκε στα Γρεβενά και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι Αστυνομικός ε.α.. Υπηρέτησε σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, στην Τρίπολη της Λιβύης και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Σπούδασε στην Αστυνομική Ακαδημία, καθώς και Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός. ΉτανΠρόεδρος επί σειρά ετών στην αθλητική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν υπήρξε πολιτευτής και επικεφαλής Μακεδονίας-Θράκης του πολιτικού κόμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παύλου Μελά, ενώ θήτευσε και ως Πρόεδρος επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Γρεβενών.
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πάτρα | Ο εισαγγελέας κάλεσε την Ρούλα Πισπιρίγκου να καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας – Ιριδας

Με την ιδιότητα της υπόπτου καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας.

Αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών.

Αναλυτικότερα οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση , που διαπιστώνει ως αιτία θανάτου των παιδιών την ασφυξία, περιλαμβάνονται και πάνω από πενήντα καταθέσεις γιατρών , νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν το πόρισμά τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου . Έτσι, απέκλεισαν το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί . Σε ό,τι αφορά την 6,5 μηνών Ίριδα οι ιατροδικαστές είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο.

Μετά τις εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιοποινη πραξη σε βαρος των παιδιών της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης ις βάρος της

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την Τζωρτζινα

Την ίδια ώρα η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ολοκλήρωσε εντοπς μόλις σε 2,5 μηνών την ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έτσι τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο με με βούλευμά του θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Πηγή : in.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: