Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Μπαταλογιάννης | Τα έργα υποδομής στους οικισμούς του Παγγαίου, θέλουν υπευθυνότητα όχι πασαλείμματα

Τα έργα υποδομής στους οικισμούς του Δήμου Παγγαίου, θέλουν συντήρηση και υπευθυνότητα όχι πασαλείμματα», λέει με αφορμή την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης.

Όσα λέει ο κ. Μπαταλογιάννης:

«Χαιρετίζουμε την ένταξη των έργων, προϋπολογισμού 5,5 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Παγγαίου σε συγκεκριμένους οικισμούς του Δήμου μας.

Παράλληλα διατηρούμε επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης των υποδομών σε πολλά σημεία του Δήμου Παγγαίου που υφίστανται ζημιές από καιρικά και άλλα φαινόμενα, λόγω αστοχιών στην κατασκευή τους.

Η συντήρηση των υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, οι οποίες έχουν καταστραφεί από φαινόμενα κακοκαιρίας στη Νέα Πέραμο και την Παραλία Οφρυνίου είναι πλημμελείς.

Έχουμε δει να υποχωρούν τμήματα του παραλιακού μετώπου στον οικισμό της Νέας Περάμου, εφόσον πλέον έχει εξαφανιστεί στα συγκεκριμένα σημεία η αμμουδιά, που σε συνδυασμό με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνα να καταρρεύσουν ενώ εγκυμονούν κινδύνους για τους Δημότες μας και τους επισκέπτες, ενός κατ’ εξοχήν τουριστικού οικισμού μας.

Πέρασαν 25 μήνες από την 7η Δεκεμβρίου 2019, όταν οι φοίνικες και τα βάθρα στα οποία ήταν τοποθετημένοι βρέθηκαν στη θάλασσα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της «πεπειραμένης» υποτίθεται Δημοτικής Αρχής του κυρίου Φίλιππου Αναστασιάδη!

Τα έργα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Παραλία Οφρυνίου επίσης εμφανίζουν μια απαράδεκτη εικόνα για έναν οικισμό υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας, αλλά και για τους ίδιους τους μόνιμους κατοίκους της.

Τέλη Ιουνίου 2018 και η Παραλία Οφρυνίου υφίσταται στο παραλιακό της μέτωπο απίστευτες ζημιές με αποτέλεσμα η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρεμβάσεις έγιναν αλλά δεν κράτησαν…

Τον περασμένο Νοέμβριο, πλημμύρισαν καταστήματα στην περιοχή, ενώ σε πολλά σημεία οι κατασκευές παρουσιάζουν …εικόνα Καμπούλ!

Άρα σημασία δεν έχει να «κερδίζεις» νέα έργα τα οποία ξανατονίζουμε είναι καλοδεχούμενα, αλλά να συντηρείς και τις υπάρχουσες υποδομές.

Μια ματιά σε έργα με απ’ ευθείας αναθέσεις από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παγγαίου και που αφορούν συντηρήσεις και επισκευές υποδομών, είναι τρανή απόδειξη ότι η σημερινή διοίκηση των «επτά αστέρων» του Φίλιππου Αναστασιάδη απλά αρκείται σε …πασαλείμματα».

Ο επικεφαλής της παράταξης

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον Δήμο Παγγαίου

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

(δελτίο Τύπου)

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγγαίο | Έργο προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Έργο προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ που αφορά παρεμβάσεις Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Παγγαίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις :

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Προβλέπεται η ενοποίηση του υπάρχοντος παραλιακού πεζοδρόμου της Ν. Ηρακλείτσας από το νότιο άκρο της “Αλάνας” της Ν. Ηρακλείτσας έως και το βόρειο άκρο προς το “Παλαιό Τσιφλίκι” (γνωστό ως “Παληό”). Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρόμου, όμοιας αρχιτεκτονικής, αισθητικής και λειτουργικότητας με τον υπάρχοντα πεζόδρομο και κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθ’ όλο το εύρος της παρέμβασης, η οποία αναπτύσσεται σε ένα μήκος 1.500 περίπου μέτρων.

Στο λιμάνι της Ν. Ηρακλείτσας, θα γίνουν παρεμβάσεις στην χερσαία ζώνη που θα αφορούν σε ολοκλήρωση με σύγχρονες μεθόδους των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ελλιμενισμένων σκαφών και σε έργα ανάπλασης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προβλέπεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων ευρύτερου πλάτους, σε αντικατάσταση των υφισταμένων στενών πεζοδρομίων, για την ευχερέστερη κίνηση των πεζών και τοποθέτηση περιμετρικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Ελευθερούπολης η οποία αποτελεί σημαντική περιοχή του κέντρου της πόλης. Η παρέμβαση αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων με σχεδιασμό προσβασιμότητας για τους ΑΜΕΑ.

Προβλέπεται η ανακατασκευή της οδού που οδηγεί από την ανατολική είσοδο της πόλης στο κτίριο του παλιού ΙΚΑ και έως το ΚΑΠΗ.

Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου 5×5 στον οικισμό Εξοχής.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού χαμηλής κατανάλωσης, μεταξύ των οικισμών της παραλίας Ορφανού.

Κατά μήκος του κεντρικού άξονα της ανάπλασης και σε διάφορες θέσεις, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών. Επίσης θα κατασκευασθούν σημεία στάσης ανάπαυσης των χρηστών του χώρου όπως παγκάκια κλπ.

Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου 5×5 στην παραλία Οφρυνίου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των περιοχών και των υποδομών του Δήμου Παγγαίου προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων. Θα εγκατασταθεί σύστημα διπλών κάδων σε έξι θέσεις, τρεις στην περιοχή παρέμβασης της παραλίας Οφρυνίου και τρεις στην Ελευθερούπολη, συνολικά δώδεκα κάδοι.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφεριάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος για την αποδοχή της πρότασης μας και την υποβολή του συγκεκριμένου έργου καθώς επίσης και την Διεύθυνση Προγραμματισμού και Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας για την άψογη συνεργασία»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγγαίο | Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο Χ. Μποσμπότης – Ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Δια ζώσης συνεδρίασε μετά από καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έχουν ως εξής :

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε αθλητικά θέματα : Χρήστος Μποσμπότης

Νέοι Αντιδήμαρχοι : 

Δ.Ε Ελευθερούπολης : Κώστας Τσάκαλος, Ζωή Απαζίδου

Δ.Ε Ελευθερών : Χρήστος Πριονίδης

Δ.Ε Παγγαίου : Βαγγέλης Σαραντούδης

Δ.Ε Πιερέων : Κώστας Γάκης

Δ.Ε Ορφανού : Όλγα Αμπατζιά

Νομικού Προσώπου : Ανδρέας Καλλινικίδης

ΔΕΥΑ Παγγαίου : Πάρης Γρηγοριάδης

Πρόεδρος Κοινωφελούς : Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Φωτογραφία Πρωϊνή

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου | 1ο Santa Run από τους “Eleftheroupoli Runners”

Ο πιο διασκεδαστικός χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου της χώρας, το Santa Run, πραγματοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη  από τους  Eleftheroupoli Runners υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου. Το 1ο Santa Run, πραγματοποιήθηκε με αφετηρία-τερματισμό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελευθερούπολη, προσφέροντας στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους. Σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα τηρώντας με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτοκόλλα μοιράστηκαν σκουφάκια του Αγ. Βασίλη ενώ στον τερματισμό δόθηκαν χυμοί για τα παιδιά.

Το Santa Run έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας κοινωνικός θεσμός σε ολη την χώρα, με παράλληλο στόχο την ενίσχυση αξιόλογων κοινωφελών σκοπών που υλοποιούν ουσιαστικό έργο. Τα έσοδα  όπως ανέφερε η Προέδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παγγαίου Μυρσίνη Χρυσαφούδη θα διατεθούν στον σύλλογο, «Το χαμόγελο του παιδιού».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: