Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μουσική εκδήλωση στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά, με στόχο την πολιτιστική προβολή και ανάπτυξη της Θάσου, θα πραγματοποιηθεί η Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση του Δήμου Θάσου στο ειδυλλιακό περιβάλλον του  Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σε τούτες τις ημέρες, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, τα μέλη των Χορωδιών με το έργο τους, κρατούν ζωντανή την αισιοδοξία, ώστε οι αξίες της ζωής να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, αποτελούν αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, και προσφέρουν πλουσιοπάροχα ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ενώνει τόπους και ανθρώπους, ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Οργάνωση, υποστήριξη, ΔΗ.Κ.ΕΘ.

Συμμετέχουν η Παιδική, Νεανική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου.

Επιμέλεια προγράμματος και υπέροχες μελωδίες στο πιάνο, από την καθηγήτρια των Χορωδιών του Δήμου Θάσου,  Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τις χορωδίες διευθύνει εθελοντικά η Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Γλυκιά ζωή,
Μπροστά μας μια καινούργια αρχή,
Στους ουρανούς, στη γη παντού μαζί,
Η αγάπη πάντα θα μας οδηγεί!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τα νομοθετημένα μέτρα προστασίας:

  • Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
  • Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους.
  • Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ευρωκατασκήνωση Θάσου | Να μην φοβηθούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά διακοπές

Η ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΘΑΣΟΥ λειτουργεί από το 1980 στην ιδανικότερη τοποθεσία, στο 3ο χλμ Λιμένα – Παναγίας, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων, μέσα σε κάθε λογής πράσινο, μακρυά από δρόμους, κινδύνους και πειρασμούς. Είναι η πρώτη κατασκήνωση που λειτούργησε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αποτελεί μια οικογένεια που θέλει να λειτουργεί με τέτοιον αριθμό κατασκηνωτών, ώστε όλοι να είναι φίλοι μεταξύ τους και να γνωρίζονται με το μικρό τους όνομα.

 

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Δεν μπορούν να πάρουν άδεια τουριστικά καταλύματα κάτω των 4 αστέρων!

Ένα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες Δόμησης στην Πολεοδομία της Καβάλας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης υπάρχει σοβαρό νομοθετικό θέμα με το χωραταξικό πλαίσιο το οποίο από ότι φαίνεται δεν προβλέπει σε τουριστικά καταλύματα κάτω των 4 αστέρων να ανεγερθούν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα και να μένουν πολλές αιτήσεις για άδειες στην… ουρά!

Ακούστε τα όσα μετέφερε σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Παυλίδης 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τις απευθείας αναθέσεις έργων

 Μετα τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στο Νησί μας και την κατάργηση σε σώμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Θάσου είχαμε εκφράσει σαν Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης τις αντιδράσεις μας, τις αντιρρήσεις μας και τις επιφυλάξεις μας σε οτι αφορά την Διαφάνεια στην διαχείριση των χρημάτων που ξοδεύονται και δίνονται για τα διάφορα έργα που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Θάσου και από τις δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου.

Ειδικά έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την διαφωνία μας σε οτι αφορά τις απευθείας αναθέσεις έργων και τον τρόπο που αυτές γίνονται. Κατά την πρώτη περίοδο ανάληψης των καθηκόντων μας και μετα από τις καταστροφικές πλημύρες που έπληξαν το νησί μας, θεωρήσαμε και μετα από ενημέρωση που μας έγινε από την Δημοτική Αρχή οτι θα πρέπει να βοηθήσουμε με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνουν γρήγορα βήματα για τις αποκαταστάσεις των ζημιών (Εκτατές Χρηματοδοτήσεις) για τον λογο οτι αν πηγαίναμε σε ανοιχτούς διαγωνισμούς θα καθυστερούσε κατά πολύ η χρηματοδότηση και οι εργασίες θα έπαιρναν πολύ περισσότερο χρόνο.

Με αυτή την λογική και επειδή ερχόταν και η καλοκαιρινή περίοδος δώσαμε την θετική ψήφο μας για  αρκετά έργα με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (Κατα Παράβαση της Λογικής της Παρατάξεως μας). Οι εργασίες αυτές αφορούσαν τις αποκαταστάσεις στα Δίκτυα Ύδρευσης, Άρδευσης και αποχέτευσης και το οδικο Δίκτυο του Νησιού οπού είχαν σημειωθεί αξιοσημείωτες καταστροφές. Βλέπουμε όμως τώρα, οτι η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις συνεχίζουν την λογική αυτή των απευθείας αναθέσεων και τείνουν να την  κάνουν θεσμό σε οτι αφορά αρκετά έργα που γίνονται στο νησί. Κατά την άποψη μας και (χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε την λογική του Νομού που διέπει τις Απευθείας Αναθέσεις) θεωρούμε και θέλουμε να το κάνουμε γνωστό σε ολους τους κάτοικους του νησιού  οτι κατ εμάς, εράσμιες οι οποίες είναι, προβλέψιμες , μόνιμες και γίνονται κάθε χρόνο οπως π.χ καθαρισμοί, συντηρήσεις, προμήθειες υλικών κ.λ.π. και μπορούν να μπουν στο οργανόγραμμα εργασιών των υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, θα πρέπει να γίνονται με ανοιχτούς οικονομικούς Διαγωνισμούς (Δημοπρασιες).

Κατά την άποψη μας οι ανοιχτοί οικονομικοί διαγωνισμοί  προσφέρουν από την μια την οσο το δυνατόν είναι εφικτή απαραίτητη διαφάνεια στο οικονομικο κομμάτι της υπόθεσης το οποίο πιστεύουμε οτι είναι και το σοβαρότερο ζήτημα που πρέπει να δώσουμε ώστε να εμπεδώσουν οι πολίτες του νησιού μας, και δεύτερον πιστεύουμε οτι με την ανοιχτή διαδικασία ίσως επιτευχθούν καλύτερες τιμές για τις υπηρεσίες του Δήμου Θάσου. Παρακολουθώντας και την πρόσφατη ψήφιση του Κυβερνητικού Νομοσχεδίου το οπαίο απέναντι σε κάθε λογική οικονομίας των χρημάτων που μας λένε οτι – δεν υπάρχουν –  αυξάνει τα ποσά των χρημάτων που διέπουν τις απευθείας αναθέσεις θεωρούμαι οτι παρόλο που το Νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί και είναι νομική κάθε ενέργεια προς αυτό… Το Ηθικο στοιχειο θα πρέπει να υπερισχύσει της οποίας νομικής δικαιοσύνης ειδικά για τον Τοπο μας οπου…Ολοι γνωριζόμαστε…Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια , πρέπει να φαίνεται και τίμια.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: