Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα Τοπαλούδη για Μητροπολίτη Δωδώνης | «Το όχι η Ελένη το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή»

Η απάντηση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου


Στον απόηχο των βαθιά σεξιστικών δηλώσεων του Μητροπολίτη Δωδώνης περί βιασμών οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης και Κούλα Αρμουτίδου κάνουν λόγο για απόψεις ταυτόσημες με εποχή μεσαίωνα και σκοταδισμού.

«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, όσο για τη συγγνώμη του Μητροπολίτη Δωδώνης θέλω να του πω να ζητήσει καλύτερα συγνώμη και συγχώρεση από το Θεό», λένε στο Grtimes οι γονείς της.

«Μετά από όλα αυτά, το κύμα αντίδρασης όλου του κόσμου στις απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις του, ζητά συγνώμη. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Ήταν επί της ουσίας σαν να έλεγε ότι η κάθε γυναίκα θύμα βιασμού, πάει γυρεύοντας. Αν ίσχυε αυτό το παιδί μου, η Ελένη μου θα ήταν ζωντανή και όχι σκοτωμένη από τους βιαστές της. Το όχι, η Ελένη το πλήρωσε, με την ίδια της τη ζωή», λέει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, προσβλητικές, χλευαστικές, απάνθρωπες, χυδαίες και μισογύνικες.

«Φυσικά και οι δηλώσεις του έχουν εξοργίσει αφάνταστα τη δική μας οικογένεια αλλά και τις οικογένειες όλων των θυμάτων. Δεν μπορεί άνθρωποι της Ιεραρχίας που κατέχουν ανώτερα αξιώματα να έχουν τόσο ακραίες θέσεις στην ελληνική κοινωνία. Ενσπείρουν με το λόγο τους και επηρεάζουν, όσους επηρεάζουν. Ενσπείρουν τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, την κακία», λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Αντί να δίνουν μηνύματα αγάπης, συμπόνοιας, ενσυναίσθησης, ανθρωπιάς και να είναι παραδείγματα προς μίμηση, να είναι τα φωτεινά διαμάντια που θα φωτίζουν ζωές αθώων θυμάτων, τι κακό προκαλούν ας το σκεφτούν. Και όσο για τη συγγνώμη του, εγώ προσωπικά ως μάνα της Ελένης δεν τη δέχομαι. Συγνώμη να ζητήσει από το Θεό μόνο. Αυτό που θέλω να του πω, είναι να σταθεί ενώπιον των οικογενειών των θυμάτων, να κοιτάξει κατάματα τους γονείς τους και αν έχει το θάρρος να ξαναπεί τα ίδια, τότε τι να πω. Νομίζω πάντως ότι αν είχε δικά του παιδιά, αν είχε φυσική οικογένεια, θα το σκεφτόταν καλύτερα αυτό που είπε. Η Ιερά Σύνοδος έκανε πολύ καλά και αντέδρασε άμεσα αλλά θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική στην τήρηση των αποφάσεών της από τους ιεράρχες», είπε από την πλευρά της η μητέρα της άτυχης Ελένης.

 

Πηγή: lifo.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8 μήνες φυλακή με αναστολή στη διοίκηση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Ποινές φυλάκισης οκτώ [8] μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, καταδικάζοντάς τους για το αδίκημα της παράνομης βίας.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα μέλη του ΔΣ ήταν υπεύθυνα για τον αποκλεισμό της διοίκησης της Energean από τις εγκαταστάσεις από τις αρχές Αυγούστου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021, οπότε και η κατάληψη των εγκαταστάσεων έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη!

Επιπλέον, με ποινές που φθάνουν έως και τους 14 μήνες (με αναστολή ή μετατρέψιμες) καταδικάστηκαν 4 ακόμη πρώην εργαζόμενοι για σειρά ποινικών δικαιωμάτων. Οι υπόλοιποι 141 πρώην εργαζόμενοι αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά στο γυάλινο κτίριο, δίπλα από το Παλιό Νοσοκομείο Καβάλας

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου στο γυάλινο κτίριο πλησίον του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε άμεσα από την Π.Υ Καβάλας που βρέθηκε στο σημείο άμεσα με ένα όχημα.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en