Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Με πράσινο αποτύπωμα Θάσος – Σαμοθράκη – Λήμνος

Μετά 1,5 σχεδόν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας το πρώτο ελεύθερο από περιορισμούς τριήμερο είναι πραγματικότητα. Με τους εμβολιασμούς να έχουν προχωρήσει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους περιορισμούς στο ελάχιστο εκτιμάται ότι θα υπάρξει η πρώτη μαζική έξοδος. Παραλληλα εντείνεται η εκστρατεία εμβολιασμού στους τουριστικούς προορισμούς του βορειου Αιγαιου ελπίζοντας σε εισροή τουριστών, ωστε γινει  συνδέσει του ελληνικου καλοκαιριου  με το χτίσιμο του «τείχους ανοσίας».

Αξιζει να σημειωθεί πως η ζήτηση σε Σαμοθράκη, Θάσο, και Λήμνο είναι τεράστια, και οι πληρότητες αγγίζουν το 100%. Παραλληλα, αυξημένες κρατήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες για τον Ιούνιο και τους καλοκαιρινούς μήνες και από διεθνή τουριστικά γραφεία και tour operator του τουρισμού, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία για ένα καλό σενάριο για το φετινό καλοκαίρι που ίσως ξεπεράσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Σε ακυρώσεις τουριστικών πακέτων τα οποία είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου προχώρησε η εταιρεία κρατήσεων TUI εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την «πράσινη λίστα» τουριστικών προορισμών της βρετανικής Κυβέρνησης. Η απόφαση ελήφθη αφότου η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις της έως και την 1η Ιουλίου και ενώ η Easyjet «επανεξετάζει» το πρόγραμμα δρομολογίων της. Η απόφαση της TUI Μπορει ναι μεν να επηρεαζει την χωρα μας,  δεν αγγίζει απο την αλλη πλευρά την Θάσο και την Σαμοθράκη καθως στήριγμα της τουριστικής αγοράς των δυο νησιών αποτελεί ο οδικός τουρισμός.

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Η τελευταία χρονιά που είχε βραβευτεί η Χρυσή Αμμουδιά με “Γαλάζια Σημαία” ήταν το 2017!

Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης σχετικά δήλωσε:

«Η τελευταία χρόνια που είχε βραβευτεί η ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping” με “Γαλάζια Σημαία” ήταν το 2017!

Με στενή συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες προσπαθούμε έγκαιρα και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους να εκπληρώνουμε τις αυστηρές προϋποθέσεις για την βράβευση με “Γαλάζια Σημαία” όλο και περισσότερων ακτών της Θάσου.

Πέρυσι καταφέραμε την βράβευση της ακτής “Λιμανάκι Θάσου” για πρώτη φορά από το 2014. Φέτος προσθέσαμε στις βραβευμένες ακτές με “Γαλάζια Σημαία” την ακτή “Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping”, η οποία την τελευταία φορά που είχε βραβευτεί ήταν το 2017 και ο αριθμός των βραβευμένων ακτών (5) είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία 5ετία.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία και τα προβλήματα, η προσπάθεια συνεχίζεται με μοναδικό στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών και πιστοποιημένων υπηρεσιών στους λουόμενους που χρησιμοποιούν τις ακτές του τόπου μας».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Την Καβάλα και την Θάσο επισκέφτηκε ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον εναλλακτικό τουρισμό

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: