Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ… σε σχολεία της Ξάνθης!!

Δημοσιεύτηκε

στις

-20 σχολικά προγράμματα για το ποδήλατο, υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες…

Δίκαια κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την φετινή χρονιά αφιερωμένη στο ποδήλατο, καθώς όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένας οργασμός από δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στο δημοφιλή δίτροχο.

Την αρχή έκαναν τα σχολεία της Ξάνθης, καθώς περισσότερες από 20 σχολικές μονάδες (!) συμμετέχουν με ομάδες δράσης και τμήματα σε υλοποίηση σχ. προγραμμάτων αφιερωμένα στο ποδήλατο και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Α΄/θμιας (Ε. Χαμαλίδου) και Β΄/θμιας (Κ. Κλούρη) Εκπ/σης, σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ξάνθης (Δ. Γκαγκαλίδης) και τον Ποδηλατικό σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ, κατάφεραν να στρέψουν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στο να ασχοληθούν με το ποδήλατο και την κυκλοφοριακή αγωγή στην πόλη.

Ήδη  «τρέχουν» από τον Ιανουάριο σχ. προγράμματα όπως :

«Το ποδήλατο σώζει ζωές»

«Ασφαλώς κυκλοφορώ»

«Παρέα με τον Τάκη, το μικρό ποδηλατάκι»

«Ποδήλατο στην Ξάνθη»  κα

Όλα τα σχ. προγράμματα υλοποιούνται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και προγραμματισμένο υλικό προς χρήση, για κάθε μήνα δραστηριοτήτων και μέχρι τον Μάιο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην φετινή χρονιά «εμπλέκονται» μεταξύ άλλων και τα Νηπιαγωγεία (10ο, 13ο ), γεγονός που δίνει νέες διαστάσεις στο μέλλον που διαγράφεται προς χάρη του ποδήλατου στην Ξάνθη.  Πρέπει να επισημανθεί ότι η όλη προσπάθεια αγκαλιάζεται τόσο από τους τοπικούς φορείς που συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στις δράσεις των μαθητών (Τροχαία, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, ΚΕΘΕΑ, Κοινωνικό κέντρο Σ. Χαλιορής, κα), ενώ στο «παιχνίδι» προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους και όλα τα ποδηλατικά καταστήματα της πόλης, που συμμετέχουν σε επιλεγμένες δράσεις (πχ ΚΤΕΟ Ποδηλάτων, σχολικές επισκέψεις κα).

Οι δράσεις των σχολικών ομάδων επεκτείνονται όμως και στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, με «αιχμή του δόρατος» την εκμετάλλευση του ΠΚΑ στον Ν. Ζυγό από τον ΠΗΓΑΣΟ και τον προγραμματισμό για λειτουργία «εκπαιδευτικού πακέτου»  δράσεων προς τους μαθητές και τα σχολεία (σχολή εκμάθησης, αξιολόγηση, επίδοση διπλωμάτων οδήγησης κα).  Η θεσμοθετημένη ενημερωτική εβδομάδα της Τροχαίας Ξάνθης με θέμα την «Πρόληψη ατυχημάτων» δεσπόζει στον παραπάνω τομέα, όπως και οι τακτικές επισκέψεις στις αίθουσες θεωρητικής κατάρτισης τωνσχολών οδήγησης, όπου οι μαθητικές ομάδες ενημερώνονται σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται όλες οι παραπάνω δράσεις να παρουσιαστούν από τα σχολεία, στην μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ που προβλέπεται να γίνει στο υπαίθριο αμφιθέατρο του πεζόδρομου στην οδό Μ. Βόγδου (ΟΤΕ),ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν για την καθιέρωση στην Ξάνθη, ενός φεστιβάλ ( BIKE FESTIVAL  Xanthi) στον χώρο του Λιμνίου, με ποικίλες δράσεις από το χώρο του ποδήλατου (εκθέσεις, δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, κα).

Με αυτά και άλλα γίνεται πραγματικότητα το φετινό σλόγκαν του Αστικού-Παιδικού ποδηλατικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ, σύμφωνα με το οποίο: «ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ… είναι της μόδας»!!, που αναμένεται να ηχήσει ως κυρίαρχο μήνυμα στις ποδηλατοδράσεις του Ξανθιώτικου συλλόγου.

123

e-thrakinews.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα έδωσαν την αίσθηση πως προωθήθηκαν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο κύβος ερρίφθη για τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα που από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του ανέδειξε προκλητικές παθογένειες και δημιούργησε στους πολίτες την αίσθηση πως οι «ύποπτες» διατάξεις προωθήθηκαν με στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Από τα πλέον επίσημα χείλη της κυβέρνησης τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοινώθηκαν άμεσες αλλαγές για τις προβληματικές ρυθμίσεις που ήρθαν να επιφέρουν ένα ακόμη χτύπημα στην ήδη λαβωμένη αξιοπιστία του ευαίσθητου χώρου της δικαιοσύνης.

Οι αποκαλούμενες «διατάξεις – πλυντήριο» οι οποίες οδηγούν σε ξαφνικό θάνατο υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, διαφθοράς βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών που ετοιμάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας κόντρα στο κλίμα καχυποψίας το οποίο κυριάρχησε όταν ο νέος Ποινικός Κώδικας… μπήκε στα δικαστήρια και υποχρέωσε τους ίδιους τους δικαστές να αναζητούν νομική φόρμουλα για να εμποδίσουν ανατροπές.

Στα ψιλά γράμματα οι αλλαγές που μετέτρεψαν τα κακουργήματα σε πλημμελήματα

 

 

Η ψήφιση των νέων Κωδίκων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με διαδικασίες εξπρές, εμπόδισε το γόνιμο διάλογο και άφησε ελεύθερο πεδίο σε εκείνους που ενδεχομένως επιθυμούσαν να περάσουν στα ψηλά γράμματα αλλαγές, όπως αυτές της μετατροπής πολλών κακουργημάτων σε πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της δωροδοκίας – δωροληψίας τα οποία θεωρούνται συνώνυμα με τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Τα στόματα παρέμειναν ερμητικά κλειστά και τηρήθηκε μια ιδιότυπη ομερτά όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή, όπως και το newsbeast.gr έκαναν λόγο για ρυθμίσεις που αφήνουν στο απυρόβλητο πρωταγωνιστές υποθέσεων διαφθοράς.

Ο κώδωνας του κινδύνου που έκρουσαν οι εισαγγελείς δεν εισακούστηκε ενώ ακολούθησαν αντιδράσεις και διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, η Greco αλλά και η Διεθνής Διαφάνεια που εξέφρασαν έντονο προβληματισμό και επιφυλάξεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς στη χώρα μας λόγω των νέων ευνοϊκότερων ρυθμίσεων. Κρίσιμο για την κυβέρνηση, που εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των διατάξεων που έχουν δεχθεί επικρίσεις το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι να διαχειριστεί τις συνέπειες που επιφέρει η εφαρμογή των νέων διατάξεων. Και αυτό γιατί είναι σαφές πως ο ευνοϊκότερος νόμος επιφέρει συνέπειες ακόμη και αν ίσχυσε για λίγες μόνο ημέρες, επηρεάζοντας καθοριστικά υποθέσεις καθώς πολλά αδικήματα από κακουργήματα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούνται σε παραγραφή.

Το παράθυρο, όμως, έχει ανοίξει…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει άμεσα στη φορολογία των επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2020 όπως ανέφερε στην εναρκτήρια συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων εκτός από την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων αφορούν και μια σειρά φοροελαφρύνσεων.

Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

 

 

Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στον προϋπολογισμό για το 2020 δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει μέσα στην επόμενη χρονιά την μείωση των πλεονασμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πλήρωσε και κατάφερε να κάνει την ταβέρνα του μοναδική | Η ιδιαιτερότητα που κάνει τη διαφορά

Δημοσιεύτηκε

στις

 

 

 

.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Η πρόταση του νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για την ανακούφιση πληγέντων από την θεομηνία

Δημοσιεύτηκε

στις

Την πρόταση της νέας δημοτικής αρχής που εξέλεξαν πανηγυρικά οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, της παράταξης του “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”, κατέθεσε για τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

Με ανακοίνωση του συγκεκριμένα αναφέρει:

“Πρόσφατα γίναμε θεατές της μεγάλης  θεομηνίας που έπληξε την βόρεια Ελλάδα  και το Δήμο μας.

Οι καταστροφές των καλλιεργειών που υπέστη ο αγροτικός πληθυσμός του Δήμου αλλά και πολλοί επαγγελματίες στην περιοχή Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας είναι ανυπολόγιστες και ανεπανόρθωτες.

Όλοι οι φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε και να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας που “χτυπήθηκαν” απο τα απρόσμενα καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του ασκώντας πίεση  προς κάθε αρμόδια αρχή (Περιφέρεια, υπουργείο Εσωτερικών κ.α.) για την εξασφάλιση  και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων, και ο κρατικός μηχανισμός να ενεργοποιηθεί άμεσα   για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Προτείνουμε στην δημοτική αρχή να λάβει κάποια μέτρα προσωρινής έστω ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης από την ΔΕΥΑΑ και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το υπόλοιπο του 2019
  2. Αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στην ΑΑΔΕ για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  για  παράταση  της καταβολής των εισφορών στον ΕΦΚΑ από τους αγρότες και τους επαγγελματίες που επλήγησαν πιστοποιημένα από την θεομηνία.

Γιάννης Ζαμπούκης

Επικεφαλής παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ

evros-news

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ