Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ… σε σχολεία της Ξάνθης!!

Δημοσιεύτηκε

στις

-20 σχολικά προγράμματα για το ποδήλατο, υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες…

Δίκαια κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την φετινή χρονιά αφιερωμένη στο ποδήλατο, καθώς όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένας οργασμός από δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στο δημοφιλή δίτροχο.

Την αρχή έκαναν τα σχολεία της Ξάνθης, καθώς περισσότερες από 20 σχολικές μονάδες (!) συμμετέχουν με ομάδες δράσης και τμήματα σε υλοποίηση σχ. προγραμμάτων αφιερωμένα στο ποδήλατο και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Α΄/θμιας (Ε. Χαμαλίδου) και Β΄/θμιας (Κ. Κλούρη) Εκπ/σης, σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ξάνθης (Δ. Γκαγκαλίδης) και τον Ποδηλατικό σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ, κατάφεραν να στρέψουν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στο να ασχοληθούν με το ποδήλατο και την κυκλοφοριακή αγωγή στην πόλη.

Ήδη  «τρέχουν» από τον Ιανουάριο σχ. προγράμματα όπως :

«Το ποδήλατο σώζει ζωές»

«Ασφαλώς κυκλοφορώ»

«Παρέα με τον Τάκη, το μικρό ποδηλατάκι»

«Ποδήλατο στην Ξάνθη»  κα

Όλα τα σχ. προγράμματα υλοποιούνται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και προγραμματισμένο υλικό προς χρήση, για κάθε μήνα δραστηριοτήτων και μέχρι τον Μάιο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην φετινή χρονιά «εμπλέκονται» μεταξύ άλλων και τα Νηπιαγωγεία (10ο, 13ο ), γεγονός που δίνει νέες διαστάσεις στο μέλλον που διαγράφεται προς χάρη του ποδήλατου στην Ξάνθη.  Πρέπει να επισημανθεί ότι η όλη προσπάθεια αγκαλιάζεται τόσο από τους τοπικούς φορείς που συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο στις δράσεις των μαθητών (Τροχαία, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, ΚΕΘΕΑ, Κοινωνικό κέντρο Σ. Χαλιορής, κα), ενώ στο «παιχνίδι» προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους και όλα τα ποδηλατικά καταστήματα της πόλης, που συμμετέχουν σε επιλεγμένες δράσεις (πχ ΚΤΕΟ Ποδηλάτων, σχολικές επισκέψεις κα).

Οι δράσεις των σχολικών ομάδων επεκτείνονται όμως και στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, με «αιχμή του δόρατος» την εκμετάλλευση του ΠΚΑ στον Ν. Ζυγό από τον ΠΗΓΑΣΟ και τον προγραμματισμό για λειτουργία «εκπαιδευτικού πακέτου»  δράσεων προς τους μαθητές και τα σχολεία (σχολή εκμάθησης, αξιολόγηση, επίδοση διπλωμάτων οδήγησης κα).  Η θεσμοθετημένη ενημερωτική εβδομάδα της Τροχαίας Ξάνθης με θέμα την «Πρόληψη ατυχημάτων» δεσπόζει στον παραπάνω τομέα, όπως και οι τακτικές επισκέψεις στις αίθουσες θεωρητικής κατάρτισης τωνσχολών οδήγησης, όπου οι μαθητικές ομάδες ενημερώνονται σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται όλες οι παραπάνω δράσεις να παρουσιαστούν από τα σχολεία, στην μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ που προβλέπεται να γίνει στο υπαίθριο αμφιθέατρο του πεζόδρομου στην οδό Μ. Βόγδου (ΟΤΕ),ενώ οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν για την καθιέρωση στην Ξάνθη, ενός φεστιβάλ ( BIKE FESTIVAL  Xanthi) στον χώρο του Λιμνίου, με ποικίλες δράσεις από το χώρο του ποδήλατου (εκθέσεις, δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, κα).

Με αυτά και άλλα γίνεται πραγματικότητα το φετινό σλόγκαν του Αστικού-Παιδικού ποδηλατικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ, σύμφωνα με το οποίο: «ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ… είναι της μόδας»!!, που αναμένεται να ηχήσει ως κυρίαρχο μήνυμα στις ποδηλατοδράσεις του Ξανθιώτικου συλλόγου.

123

e-thrakinews.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΔΕΥΑ Καβάλας | Επικαιροποίηση των στοιχείων σας ή διακοπή υδροδότησης

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρόνια τώρα, το Μητρώο των πελατών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας παρέμενε ανενημέρωτο, με ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν φύγει από τη ζωή, με ιδιοκτησίες να έχουν «αλλάξει» χέρια και με τα συμβόλαια πολλών καταναλωτών με την επιχείρηση να είναι «στον αέρα».

Η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε -επιτέλους- να προχωρήσει σε ενημέρωση του Μητρώου της και να υπογράψει εκ νέου συμβόλαια με τους «πραγματικούς» πελάτες της, τόσο για λόγους νομιμότητας όσο και για λόγους πρακτικότητας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επικαιροποίηση στοιχείων καταναλωτών
Με σκοπό την επικαιροποίηση του μητρώου καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει τα πλήρη και ακριβή στοιχεία τους στη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να το κάνουν μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020. Τα απαραίτητα στοιχεία είναι τα εξής:

Ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη ή χρήστη του υδροδοτούμενου ακινήτου
Όνομα πατέρα
Διεύθυνση ακινήτου
Α.Φ.Μ. και Α.Δ.Τ.
Τηλέφωνο και email (αν υπάρχει) για επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΚ.
Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δηλωθούν με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Ιδιοκτήτες των υδροδοτούμενων ακινήτων
Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού
Αντίγραφο του εντύπου Ε9
Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
Ενοικιαστές (χρήστες) των υδροδοτούμενων ακινήτων
Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού
Αντίγραφο του ενοικιαστηρίου (από το TAXIS) ή αποδεικτικό δωρεάν παραχώρησης
Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
συνοδευόμενα και στις δύο περιπτώσεις με τα στοιχεία επικοινωνίας.

Ο καταναλωτής μπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά αυτά με τους εξής τρόπους:

Ο ίδιος ή εκπρόσωπός του στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στη Δημοτική Αγορά, στο Περιγιάλι – Αγ. Τρύφωνα 14 ή στο γραφείο των Κρηνίδων.
Με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση mitroo@deyakav.gr
Επισημαίνεται ότι καταναλωτές που δεν έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα την προβλεπόμενη εγγύηση έναντι κατανάλωσης, θα κληθούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεών τους να την καταβάλουν. Η εγγύηση για τους καταναλωτές αυτούς και για το διάστημα μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020 και μόνο, θα είναι μειωμένη κατά 70% από την ισχύουσα, δηλαδή 30€.

Οι καταναλωτές που δεν θα υποβάλουν τα παραπάνω δικαιολογητικά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020, κινδυνεύουν με διακοπή της υδροδότησης, αφού δεν θα υπάρχει πλέον συμβόλαιο υδροληψίας σε ισχύ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

“Νύχτα Τρόμου” για 58χρονο στη Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Άγνωστοι διέρρηξαν τη μονοκατοικία όπου διαμένει 58χρονος στην Ξάνθη και υπό την απειλή μαχαιριού, τον χτύπησαν και τον έδεσαν.

Αφού αναστάτωσαν το σπίτι, άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τραπεζικά έγγραφα, ενώ, φεύγοντας φίμωσαν το θύμα τους και το εγκατέλειψαν.

Ο 58χρονος κατάφερε να λυθεί μόνος του και ειδοποίησε αμέσως τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Έρευνες για τους δράστες διεξάγει το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τρόμος στην Ροδόπη | Μετανάστης μαχαίρωσε αστυνομικό!

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετανάστης μαχαίρωσε 25χρονο αστυνομικό που του ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο στην Εγνατία Οδό μεταξύ Πολυάνθου και Σώστη, στη Ροδόπη.

Ο αστυνομικός φέρει δύο μαχαιριές στην παλάμη του, μία στον αριστερό ώμο του και δύο στο πίσω μέρος τους κεφαλιού του.

Δύο αστυνομικοί ζήτησαν από τον δράστη, που ήταν 20-25 ετών και εκινείτο πεζή, να σταματήσει για έλεγχο.

Τράπηκε σε φυγή
Αυτός, απώθησε τον νεαρό αστυνομικό και άρχισε να τρέχει. Οταν ο αστυνομικός τον πρόλαβε και τον ακινητοποίησε, ο αλλοδαπός έβγαλε το μαχαίρι και άρχισε να του καταφέρει επανειλημμένα χτυπήματα

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ τον τραυματισμένο αστυνομικό μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» ο συνάδελφός του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι βρήκε η Αστυνομία στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, σε διαμέρισμα της οδού Στουρνάρη 4, όπου χθες συνελήφθησαν δύο άτομα.

Η αστυνομία έχει βρει φωτοβολίδες, πέτρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Στον χώρο είχαν βρεθεί χθες «πολεμοφόδια» που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα και η περιοχή ήταν αποκλεισμένη, μέχρι την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων πριν λίγο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ