Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Με δύο παθολόγους ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Mε δύο γιατρούς παθολόγους ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κατόπιν συνεννοήσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαρισμό στο Facebook ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
“Με δύο ιατρούς παθολόγους ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επισπευτεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των δύο ιατρών, μετά την προκήρυξη του περασμένου Φεβρουαρίου.
Η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας τη συγκεκριμένη περίοδο είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δεδομένης της μεγάλης υγειονομικής μάχης που δίνουν καθημερινά τόσο οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όσο και το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19.
Στο πλαίσιο της στενής επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει καμία χρονοκαθυστέρηση και η τοποθέτησή τους να γίνει άμεσα.
Ήδη έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι σχετικοί διορισμοί και οι δύο ιατροί πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία τις αμέσως επόμενες μέρες.”

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ν. Καβάλας | Έντονες βροχοπτώσεις με πτώση θερμοκρασίας και χιόνι

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ οι χιονοπτώσεις μέχρι τις 22:00 θα πέσουν προοδευτικά μέχρι τα 600-800 μέτρα κατά μέσο όρο.
Εν συνεχεία η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση με τα φαινόμενα να συνεχίζουν να έχουν αξιόλογες εντάσεις και τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν έως τα μεσάνυχτα μέχρι και τα 300-400 μέτρα περίπου, τοπικά χαμηλότερα στο βόρειο-βορειοδυτικό κομμάτι του Νομού.
Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από δυτικά προς ανατολικά όμως οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμα χαμηλότερα, τοπικά ακόμα και σε πεδινές ημιπεδινές περιοχές ενώ πρόσκαιρα ακόμη και σε παράκτια τμήματα με την πόλη της Καβάλας προς το ξημέρωμα να δέχεται πιθανότατα ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις.
Προοδευτικά τα φαινόμενα μέχρι το ξημέρωμα θα έχουν αποκτήσει ασθενή και τοπικό χαρακτήρα (κυρίως στα νοτιότερα τμήματα).
Τέλος, υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στο νότιο-δυτικό κομμάτι του Νομού (γύρω από το Παγγαίο).

ΠΗΓΗ | meteokav.gr

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜ-Θ | Ζητάνε οικονομική στήριξη

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων έστειλαν οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με θέμα την πρόταση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών. Οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ζητάνε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων , λόγω των επιπτώσεων του COVID- 19 στη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, αλλά και την πρωτοβουλία του Υπουργού, για να τεθεί προς συζήτηση στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της ΕΕ και να αποφασιστεί από κοινού, η οικονομική στήριξη όλων των ευρωπαϊκών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Αναλυτικά η επιστολή

Κύριε υπουργέ,
Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών και με βασική αιτία την αφόρητη οικονομική κατάσταση που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη στην κτηνοτροφία.

Το κόστος των ζωοτροφών, αποτελεί περισσότερο από το 60% του συνολικού κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Αυτό σημαίνει ότι μία αύξηση της τάξης του 20 – 30% στα σιτηρά, στις πρωτεϊνούχες, αλλά και στις χονδροειδείς ζωοτροφές, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο, τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, όταν αυτή δεν
συνοδεύεται από την ανάλογη αύξηση στην τιμή πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων από τον παραγωγό .

Να επισημάνουμε ότι και στην περίοδο της πανδημίας, όπου υπήρχαν αυξήσεις στις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων, που βλέπει ο καταναλωτής στο ράφι, δεν αντικατοπτρίζουν σχεδόν ποτέ, μια ανάλογη αύξηση στην τιμή παραγωγού. Αντίθετα είδαμε την περίοδο αυτή, μειώσεις στην τιμή παραγωγού στα περισσότερα είδη κρεάτων. Η αύξηση στο αιγοπρόβειο γάλα, μετά από πενταετή κρίση χαμηλών τιμών, δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών.

Βλέπουμε τις επιπτώσεις του COVID-19 στην αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, μέσω των στρεβλώσεων στην παγκόσμια αγορά, από τον πανικό που δημιουργούν οι ανάγκες για τροφή και ο αχαρτογράφητος δρόμος εξόδου από την κρίση της πανδημίας. Ταυτόχρονα έχουμε, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά όλων των ειδών ζωοτροφών, αφού οι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, κάθε εναλλακτικό τρόπο διατροφής των ζώων, που αναζητούν οι κτηνοτρόφοι.

Ο υποσιτισμός των ζώων θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την παραγωγή όλων των ειδών των αγροτικών ζώων.
Με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής μας οικονομίας, αλλά και της ελληνικής κτηνοτροφίας, που έχουν άμεση εξάρτηση από τη διατήρηση του ζωικού κεφαλαίου, και την κτηνοτροφική παραγωγή, προτείνουμε :

 Την άμεση παρέμβαση σας για την οικονομική στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας, λόγω των επιπτώσεων του COVID- 19 στη μεγάλη και παρατεταμένη αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών.
 Την πρωτοβουλία σας, για να τεθεί προς συζήτηση στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της ΕΕ και να αποφασιστεί από κοινού, η οικονομική στήριξη όλων των ευρωπαϊκών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών. Επίσης προτείνουμε με πρωτοβουλία σας να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ελέγχου και στήριξης της
κτηνοτροφίας στην ΕΕ, όταν υπάρχουν ακραίες και παρατεταμένες ανατιμήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466
• ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6906899820
• ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6973305775
Πίνακας αποδεκτών

Υπουργός ΑΑΤ κ. Σ.Λιβανό
Υφυπουργός κ. Φ.Αραμπατζή
Υφυπουργός κ. Ι.Οικονόμου
Βουλευτές Α.Μ.Θ
Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χ.Μέτιος
Αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Οικον. και Κτην. κ. Γ.Ζιμπίδης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαμαρτυρία σωματείων στην Δ.Ε.Η.

Τα σωματεία εμποροϋπαλληλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας και το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων στον επισιτισμό – τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα συμμετέχουν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στην διαμαρτηρία που πραγματοποιεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», απαιτώντας η εταιρεία «να μην κόβει το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, γιατί έμεινε άνεργος, απλήρωτος, του μειώθηκε δραστικά ο μισθός και η σύνταξη».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τα Σωματεία μας θα είναι μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας αύριο (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)  Τετάρτη 27 Γενάρη  στις 9:00 το  πρωί στη ΔΕΗ, για να απαιτήσει να μην κόβει το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό, σε κανέναν άνεργο, απλήρωτο, σε κανέναν που του μειώθηκε δραστικά ο μισθός ή η σύνταξη.

Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Νομίζει ότι με νόμους και με διατάξεις θα σταματήσει τις κινητοποιήσεις και την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της, που στο όνομα της πανδημίας πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επενδυτές. Αν ήθελε να πάρει μέτρα για την πανδημία να έκανε προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία και να έκανε ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για τα μέτρα κατά της διασποράς του Κορωνοϊού.

Κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενος, επαγγελματίας, φτωχός αγρότης δεν είναι μόνος. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε τα σχέδια, δε σκύβουμε το κεφάλι και απαιτούμε τώρα μέτρα για την προστασία της ζωής μας.”

 

Continue Reading

Κατοικία

Καιρος

newsletterΑρέσει σε %d bloggers: