Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μετά την ΑΝΕΘ και η ΝΕΚ σταματάει την δωρεάν μεταφορά σκουπιδιών από την Θάσο – Ζητάει προπληρωμή των δρομολογίων – Προσφυγή στον εισαγγελέα

Ένα νέο μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στις σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της Θάσου (και της δημοτικής αρχής) και των ναυτιλιακών εταιρειών, πέραν αυτού των δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας και Κεραμωτής-Λιμένα.

Πριν από 2 χρόνια η ΑΝΕΘ είχε διακηρύξει ότι θα σταματούσε την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων της Θάσου στο χερσαίο τμήμα του νησιού -παρά την ύπαρξη του σχετικού Περιφερειακού Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, με τον πρόεδρο της ΑΝΕΘ Γιάννη Τσούπρα να τις χαρακτηρίζει (μιλώντας στην εφημερίδα ΘΑΣΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ – φύλλο 20/11/2012) “υπερβολικές».

Πλέον, όμως, στο “κόλπο» μπαίνει και η ΝΕΚ, καθώς όπως ανέφερε στο KavalaPress ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ,

στις 27 Δεκεμβρίου η ΑΝΕΘ υπέγραψε ένα “τελεσίγραφο» με το οποίο διακήρυξε ότι από την έναρξη του νέου έτους δεν θα μεταφέρει σκουπίδια δωρεάν, αλλά μόνο μετά την προκαταβολή των απαιτούμενων ναύλων (εισιτήριο για τον οδηγό και τον τράκτορα)! Κάτι που δυστυχώς έγινε πράξη!

Η κατάσταση φαίνεται, πλέον, να ξεφεύγει από τα όρια, καθώς πέρα από τους κινδύνους για την δημόσια υγεία που επιφυλλάσει η μη μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς και πέρα από την δημιουργία αυτοσχέδιων χωματερών (όπως αυτή στην Βάλτα Πρίνου), το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών φαίνεται να εντάσσεται στον γενικότερο “πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με τις ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο κ. Χατζηεμμανουήλ:

Εμείς αυτό που ζητούμε είναι απλά να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους ΟΤΑ, σύμφωνα με τις οποίες η οποιαδήποτε πληρωμή θα πρέπει να γίνεται μετά την διακομιδή των σκουπιδιών. Όμως θεωρώ ότι η στάση των ναυτιλιακών εταιρειών συνιστά έναν ιδιότυπο εκβιασμό στο πρόσωπο και τον θεσμό του δημάρχου, λόγω των θέσεων που έχω πάρει κατά καιρούς τόσο για το θέμα των υδροπτέρυγων όσο και για αυτό των ναυτιλιακών δρομολογίων. Όταν ο δήμαρχος μπαίνει μπροστά για να γίνει εκφραστής των απαιτήσεων των Θάσιων για καλύτερες συγκοινωνίες και των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών δεν μπορεί κανείς να έρθει και να τον φιμώσει. Αν έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να εξαγοράσουν την σιωπή μου και να με βάλουν στην θέση μου είναι γελασμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το επόμενο βήμα είναι η επέμβαση του εισαγγελέα Καβάλας, με τον δήμαρχο Θάσου να δηλώνει ότι “μέσα στην εβδομάδα (το πιθανότερο την Τρίτη) θα επισκεφτώ το γραφείο του Εισαγγελέα και θα του ζητήσω να επέμβει, διότι εδώ μιλάμε για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας. Θα πρέπει να απομακρύνονται τα σκουπίδια αφενός για να μην βάλουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφετέρου για να μην έχουμε επιβάρυνση του περιβάλλοντος.»

Πηγή:: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Κατασκευή κυκλικών κόμβων στις Δ.Κ Παναγίας και Ποταμιάς Νήσου Θάσου

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΘΑΣΟΥ» και με την διαρκή υποστήριξη της Δ.Τ.E. Π.Ε. Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:

1)Καθαίρεση και απομάκρυνση παλαιών πτερυγότοιχων υφιστάμενου τεχνικού επι της επαρχιακής οδού (στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων).

2)Διεύρυνση εκσκαφής και επέκταση προαναφερθέντος τεχνικού (κιβωτοειδούς διατομής), για επέκταση του καταστρώματος του δρόμου καθώς και δημιουργία πεζοδρομίου ανάντη του δρόμου για την εξυπηρέτηση πεζών.

3)Εκσκαφή ορύγματος μήκους 350,00 μ. μέσου βάθους περίπου 2,70 και πλάτους 1,30 εως 1,50 μ.

4)Τοποθέτηση αγωγού διατομής D600 (προκατασκευασμένα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής), συνολικού μήκους 350,00 για την απαγωγή των όμβριων υδάτων από την περιοχή παρέμβασης προς το υφιστάμενο ρέμα.

5)Κατασκευή 14 φρεατίων επίσκεψης για τον έλεγχο και την συντήρηση του παραπάνω αγωγού.

Στην παρούσα φάση κατασκευάζονται:

1) Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων μεταξύ κόμβων Νο 1 και Νο 2

2) Τα 14 φρεάτια υδροσυλλογής επί της όδευσης του πεζοδρομίου

3) Η μετακίνηση και επανατοποθέτηση των υφιστάμενων φωτιστικών ιστών εντός του νέου διαμορφωμένου πεζοδρομίου.

Οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό προκειμένου να εξασφαλισθεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Θάσου και η προστασία των οδηγών, των κατοίκων και των πεζών της περιοχής.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Διαγωνισμός | Θέλεις να σχεδιάσεις τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα του Δήμου Θάσου;

Όπως κάθε Χριστούγεννα έτσι και φέτος πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, αφού μέσα από τις ζωγραφιές τους και την φαντασία τους θα έχουν την ευκαιρία να μας ταξιδέψουν και αυτά τα Χριστούγεννα όπως εκείνα τα φαντάζονται.

Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προσκαλούν όλους τους μικρούς μας φίλους να ζωγραφίσουν και να κερδίσουν δώρα μέσα από τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων του Δήμου Θάσου, με θέμα «Χριστούγεννα 2022 στον Κόσμο».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών. Τα πέντε πρώτα έργα που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα ταξιδέψουν ως Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη σφραγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και του ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ, είτε ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρουν τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς.

Επίσης θα επιλεγούν και ως ευχετήριες κάρτες για Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θάσου.

Δείτε πως θα πάρετε μέρος:

  1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χριστούγεννα 2022 στον Κόσμο». Το έργο θα πρέπει να αποτυπωθεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει όμως να περιλαμβάνει αριθμούς, γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ. ονόματα, ευχές, λέξεις. Μόνο ζωγραφιά).
  2. Η επιλογή των υλικών ή της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.α.) είναι ελεύθερη.3. Θα πρέπει να στείλετε το έργο σας (σε «σκαναρισμένη» μορφή ή φωτογραφία ως συνημμένο, που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 MB) στην ηλεκτρονική διεύθυνση dikethassos@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 12/12/2022 και ώρα 8 μ.μ.

  3. Στο θέμα του email και στο όνομα του συνημμένου αρχείου παρακαλούμε να αναφέρονται τα εξής στοιχεία: Επώνυμο-Όνομα-Ηλικία-Σχολείο του διαγωνιζόμενου ή της διαγωνιζόμενης.

  4. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα επιτρέπεται να έχει μόνο ένα συνημμένο αρχείο, το δε συνημμένο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 MB σε μέγεθος. Αρχεία τύπου zip και αποστολή μέσω we-transfer δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για λόγους χωρητικότητας. Στην υποβολή του έργου συμπεριλάβετε: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail γονέα/κηδεμόνα. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο/η.

Νικητές και βραβεία

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά. Στη συνέχεια τα ονόματά και τα έργα τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θάσου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

2ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

3ο Βραβείο: Ένα βιβλίο και ένα σετ με είδη γραφής και ζωγραφικής

Βραβεία 4-10: Τιμητικοί έπαινοι.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | “Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ” στο καλογερικό του Λιμένα

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας  που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια σπάνια θεατρική εμπειρία, φωτίζοντας από την αρχή τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα. Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: