Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Μετά την ΑΝΕΘ και η ΝΕΚ σταματάει την δωρεάν μεταφορά σκουπιδιών από την Θάσο – Ζητάει προπληρωμή των δρομολογίων – Προσφυγή στον εισαγγελέα

Ένα νέο μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στις σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της Θάσου (και της δημοτικής αρχής) και των ναυτιλιακών εταιρειών, πέραν αυτού των δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας και Κεραμωτής-Λιμένα.

Πριν από 2 χρόνια η ΑΝΕΘ είχε διακηρύξει ότι θα σταματούσε την δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων της Θάσου στο χερσαίο τμήμα του νησιού -παρά την ύπαρξη του σχετικού Περιφερειακού Σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, με τον πρόεδρο της ΑΝΕΘ Γιάννη Τσούπρα να τις χαρακτηρίζει (μιλώντας στην εφημερίδα ΘΑΣΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ – φύλλο 20/11/2012) “υπερβολικές».

Πλέον, όμως, στο “κόλπο» μπαίνει και η ΝΕΚ, καθώς όπως ανέφερε στο KavalaPress ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ,

στις 27 Δεκεμβρίου η ΑΝΕΘ υπέγραψε ένα “τελεσίγραφο» με το οποίο διακήρυξε ότι από την έναρξη του νέου έτους δεν θα μεταφέρει σκουπίδια δωρεάν, αλλά μόνο μετά την προκαταβολή των απαιτούμενων ναύλων (εισιτήριο για τον οδηγό και τον τράκτορα)! Κάτι που δυστυχώς έγινε πράξη!

Η κατάσταση φαίνεται, πλέον, να ξεφεύγει από τα όρια, καθώς πέρα από τους κινδύνους για την δημόσια υγεία που επιφυλλάσει η μη μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς και πέρα από την δημιουργία αυτοσχέδιων χωματερών (όπως αυτή στην Βάλτα Πρίνου), το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών φαίνεται να εντάσσεται στον γενικότερο “πόλεμο» που έχει ξεσπάσει με τις ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο κ. Χατζηεμμανουήλ:

Εμείς αυτό που ζητούμε είναι απλά να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους ΟΤΑ, σύμφωνα με τις οποίες η οποιαδήποτε πληρωμή θα πρέπει να γίνεται μετά την διακομιδή των σκουπιδιών. Όμως θεωρώ ότι η στάση των ναυτιλιακών εταιρειών συνιστά έναν ιδιότυπο εκβιασμό στο πρόσωπο και τον θεσμό του δημάρχου, λόγω των θέσεων που έχω πάρει κατά καιρούς τόσο για το θέμα των υδροπτέρυγων όσο και για αυτό των ναυτιλιακών δρομολογίων. Όταν ο δήμαρχος μπαίνει μπροστά για να γίνει εκφραστής των απαιτήσεων των Θάσιων για καλύτερες συγκοινωνίες και των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών δεν μπορεί κανείς να έρθει και να τον φιμώσει. Αν έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να εξαγοράσουν την σιωπή μου και να με βάλουν στην θέση μου είναι γελασμένοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το επόμενο βήμα είναι η επέμβαση του εισαγγελέα Καβάλας, με τον δήμαρχο Θάσου να δηλώνει ότι “μέσα στην εβδομάδα (το πιθανότερο την Τρίτη) θα επισκεφτώ το γραφείο του Εισαγγελέα και θα του ζητήσω να επέμβει, διότι εδώ μιλάμε για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας. Θα πρέπει να απομακρύνονται τα σκουπίδια αφενός για να μην βάλουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αφετέρου για να μην έχουμε επιβάρυνση του περιβάλλοντος.»

Πηγή:: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ Θάσου

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ Θάσου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους εσάς για την ηθική υποστήριξη και την οικονομική βοήθειά σας, καθώς και για κάθε είδους αρωγή σε αυτή την προσπάθεια.

Δυστυχώς, το έργο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παραβλέφθηκε και κάποιοι καρπώθηκαν την κηδεμονία του ΕΠΑ.Λ, αφήνοντας τους πολίτες της Θάσου να αναρωτιούνται: “Τίνος είναι το ΕΠΑ.Λ”; Η απάντηση του Συλλόγου είναι ξεκάθαρη: “Το ΕΠΑ.Λ είναι των παιδιών μας”, τελεία και παύλα!

Το ΕΠΑ.Λ δεν χρειάζεται κηδεμόνες και ιδιοκτήτες. Χρειάζεται ανθρώπους που, από την καίρια θέση τους, θα γνωρίσουν τις ανάγκες του και θα δράσουν ανάλογα και άμεσα. Όσοι θέλουν να συνδράμουν στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου και την κάλυψη των βασικών του αναγκών, η βοήθειά τους είναι ευπρόσδεκτη.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Συντονίστρια του Σχολείου, κ. Αναστασία Κουκουλή, και τους εκπαιδευτικούς για την άρτια συνεργασία που είχαμε μαζί τους. Όλες τους οι προσπάθειες είχαν ως τελικό αποδέκτη την εύρυθμη λειτουργία και την πρόοδο των παιδιών μας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπό έλεγχο φωτιά από κεραυνό στην Θάσο

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου 2024 φωτιά που ξέσπασε πιθανότατα από πτώση κεραυνού στην Αλυκή της Θάσου.

Η φωτιά έκαιγε σε δύσβατο σημείο ενώ στο σημείο επιχείρησαν και εναέρια μέσα.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη του συλλόγου των ΑμεΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. Ν. Καβάλας και της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο Θάσου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Η συνάντηση του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. Ν. Καβάλας πραγματοποιήθηκε με στόχο την αποτύπωση του χώρου και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο αρχαίο θέατρο Θάσου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για τη δημιουργία προσβασιμότητας για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας, με σκοπό να καταστεί το θέατρο προσβάσιμο για όλους τους πολίτες. Στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Σταυρούλα Δαδάκη, ΠΕ Αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, η κα Πανούση Κωνσταντίνα, ΠΕ Αρχαιολόγος, επιβλέπουσα του έργου, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, η κα Σκιπετάρη Ανυσία ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός, υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και η κα Ευγενία Φάκα, Πε Αρχιτέκτων Μηχανικός, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας κ. Σμαραγδός Κρεμμύδας για το γεγονός ότι όλος ο νομός έχουν  το νέο αναβαθμισμένο σύστημα seatrac, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα στα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα στα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en