Quantcast
Connect with us

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μελίνα Ασλανίδου: Παρέδωσε τις 32.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από το φιλανθρωπικό τραγούδι «Ζω Τη Ζωή»

Το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή» ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Η Μελίνα Ασλανίδου κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή», μία μοναδική μουσική σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου, για να συμβάλλει στη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων με απώτερο στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Η ολοκλήρωση της καμπάνιας και η έναρξη δύο νέων ερευνητικών προγραμμάτων για το διαβήτη τύπου 1 ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), κατά τη διάρκεια της οποίας παραδόθηκαν οι επιταγές, συνολικού ποσού 32.000 ευρώ, στους εκπροσώπους τους που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν, κατόπιν αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι της Π.Ε.Α.Ν.Δ. σ’ αυτό το εγχείρημα, οι καλλιτέχνες Γιώργος Θεοφάνους, Μελίνα Ασλανίδου και Θάνος Παπανικολάου, καθώς και η δισκογραφική εταιρεία Panik Records, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το στόχο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή και συμμάχησαν μαζί της αφιλοκερδώς, προσφέροντας το υπέροχο τραγούδι «Ζω Τη Ζωή».

Σημειώνεται ότι η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι το πρώτο Σωματείο στην Ελλάδα που αφιερώνει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην έρευνα του διαβήτη τύπου 1, υλοποιώντας το μακροχρόνιο όραμά της να ανοίξει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της πάθησης.

Γιώργος Στεργίου, Μελίνα Ασλανίδου, Θάνος Παπανικολάου, Σοφία Μανέα, Ηλίας Μπενέτος

Στην τόσο σημαντική αυτή στιγμή για το Σωματείο, αλλά και για όλο τον κόσμο του Διαβήτη, στην οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε μεταξύ άλλων χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, η Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για το πώς η αλληλεγγύη, η σύμπνοια και η συντονισμένη δράση πολλών ανθρώπων κατόρθωσε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ευχαρίστησε όλους όσοι υιοθέτησαν το στόχο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί της για την επίτευξή του, ενώ ο ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Χρήστος Μπαρτσόκας, διακεκριμένος Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος και Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στην αξία της ιατρικής έρευνας, ως απαραίτητης συνιστώσας για την εξέλιξη της επιστήμης.

Την έναρξη των ερευνητικών προγραμμάτων χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, που έθεσε την καμπάνια «Ζω Τη Ζωή Μ’ Ένα Τραγούδι» υπό την αιγίδα του και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις της, καθώς και η Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Προέδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, που τίμησε με την εμπιστοσύνη της την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και έθεσε την καμπάνια υπό την αιγίδα της.

Γιώργος Στεργίου, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Μανέα, Νικόλας Νικολαΐδης

Παρουσιάζοντας τους εκπροσώπους των ερευνητικών προγραμμάτων που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν, Νικόλα Νικολαΐδη και Γεώργιο Στεργίου, η Μανέα τους έδωσε το λόγο προκειμένου να αναφερθούν στην  έρευνα που θα πραγματοποιήσουν, το σκοπό της και τα αποτελέσματα που αναμένουν, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, και τους τρεις καλλιτέχνες Γιώργος Θεοφάνους, Μελίνα Ασλανίδου και Θάνο Παπανικολάου, για να παραδώσουν μαζί τις επιταγές.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. βαδίζει σταθερά με το βλέμμα στο μέλλον, με την ελπίδα ότι η επιστήμη θα μπορέσει κάποια στιγμή να επιτύχει την πολυπόθητη ίαση του Διαβήτη τύπου 1 και το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς διαβήτη θα γίνει πραγματικότητα.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η καμπάνια «ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!», που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2021, έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης και ολοκληρώθηκε με την επίδοση των επιταγών, ήταν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Π.Ε.Α.Ν.Δ. αφιερωμένη στην ιατρική έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αφορά όλα τα παιδιά που νοσούν σήμερα ή θα νοσήσουν στο μέλλον από Διαβήτη τύπου 1.

Όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η ανακάλυψη νέων επιστημονικών δεδομένων, που θα ανοίξουν το δρόμο για νέες θεραπείες και γιατί όχι και την ίαση του διαβήτη τύπου 1.

Μελίνα Ασλανίδου, Θάνος Παπανικολάου, Ηλίας Μπενέτος, Σοφία Μανέα

Με την υλοποίηση μίας σειράς δράσεων και ενεργειών και τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας μπορούσαν όλοι να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια, η σημαντική αυτή καμπάνια αποτέλεσε το όχημα για τη συγκέντρωση πόρων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού προγράμματος που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή όλων των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 προς το καλύτερο, προσφέροντάς μας τις πολυπόθητες απαντήσεις σε ένα πλήθος ζητημάτων που αφορούν στη διάγνωση, την πρόληψη των επιπλοκών και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της πάθησης.

Το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή» δεν θα σταματήσει φυσικά να ακούγεται, καθώς τα παιδιά το έχουν ήδη αγαπήσει, οι καλλιτέχνες που το δημιούργησαν και όλοι οι συνεργάτες δηλώνουν ένθερμα πως θα συνεχίσουν να το στηρίζουν σε όλες τις δράσεις της Ένωσης.

Θα συνεχίσει λοιπόν να προβάλλεται με νέες ενέργειες που θα ανακοινωθούν στην πορεία του χρόνου, ώστε ο τόσο σημαντικός του σκοπός να μην ξεχαστεί.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Συντονίζοντας τις δράσεις της, παράλληλα με την έναρξη της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προκήρυξε στις 29 Νοεμβρίου 2021 διαγωνισμό για την επιχορήγηση προγράμματος με αντικείμενο την έρευνα στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, απευθυνόμενη σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στο site της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και απεστάλη στην Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο περιοδικό ΔΙΑΒΗΤΗΣ, στη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στα ερευνητικά κέντρα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, Ίδρυμα Φλέμινγκ, Δημόκριτος, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, καθώς και στις σχολές Ιατρικής, Βιολογίας, Νοσηλευτικής των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πάτρας και Λάρισας.

Νικόλας Νικολαΐδης, Χρίστος Δήμας, Σοφία Μανέα

Η διάρκεια της έρευνας, όπως προσδιορίζεται στην προκήρυξη, θα είναι ετήσια, με δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμη έτος, βάσει της ετήσιας έκθεσης που θα υποβάλλουν οι ερευνητές.

Ο προϋπολογισμός της επιχορήγησης καθορίσθηκε στο ποσό των 30.000 ευρώ και, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα που τελικά συγκεντρώθηκαν από την πλατφόρμα κάλυψαν μόνο τμήμα του ποσού που είχε προϋπολογισθεί, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συμπλήρωσε το ποσό, αυξάνοντάς το μάλιστα στις 32.000 ευρώ, με πόρους από άλλες ενέργειες και δράσεις ώστε η έρευνα να ξεκινήσει κανονικά.

Πηγή: simpleradio.gr

Click to comment

Απάντηση

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Πάριος – Δήμητρα Γαλάνη | Θα τραγουδήσουν ξανά μαζί μετά από χρόνια

Είναι να συμφωνήσουν ο Γιάννης Πάριος και η Δήμητρα Γαλάνη στο να τραγουδήσουν μαζί στο θέατρο <<Παλλάς>> και να μας χαρίσουν πολύ ωραίες στιγμές τον Ιανουάριο του 2024 .Και οι δύο τραγουδιστές έχουν πει ναι σε όλα (εκτός από τις ημερομηνίες). Αν γίνει κάτι τέτοιο σίγουρα οι εμφανίσεις τους θα είναι Sold out.

Γιάννης Γ.

Continue Reading

ΜΟΥΣΙΚΗ

3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας 19 & 20 Μαΐου 2023

Το ΔΗΚΚΠΠΠΑ και η Χορωδία του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», διοργανώνουν την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Βισαλτίας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας.

Η εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός, ξεκίνησε να πραγματοποιείται το 2018 με πρωτοβουλία της χορωδίας του Δήμου Βισαλτίας η «Γερακίνα», σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ χορωδιών και της δημιουργίας νέων γνωριμιών. Μετά την επιτυχία της περασμένων Χορωδιακών Συναντήσεων, φέτος στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα νέες χορωδίες με πλούσιο ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου Νιγρίτας την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου στις 6:30 μ.μ..

Παρασκευή 19/5 ώρα 18:30

 • Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού ο “Κλειγένης¨
 • Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Δ.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού
 • Σύμπραξη Χορωδιών Θρακικής Εστίας – Καλών Δέντρων και Προβατά
 • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ορφέως Νέου Σκοπού
 • Μικτή Χορωδία Δήμου Βισαλτίας “Η Γερακίνα”
 • Σύμπραξη Χορωδιών “Μίκης Θεοδωράκης” του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Στεφανινών και Χορωδίας Γυναικών Αρέθουσας

Σάββατο 20/5 ώρα 18:30

 • Χορωδία Βαμβακόφυτου
 • Σύμπραξη Χορωδιών Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου κ’ Μεθοδίου Νέας Πολιτείας Ευόσμου και Συλλόγου Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου
 • Σύμπραξη Χορωδιών Σουρωτής και Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Νεάπολης Συκεών “Εστία”
 • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελιών Δήμου Πέλλας
 • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου Δήμου Παιονίας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: “Theatre-A common language to express ourselves”.

Στο πλαίσιό του, αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στην Καβάλα μαθητές από Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο, οι οποίοι θα συμπράξουν με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας επί σκηνής σε μία θεατρική παράσταση με τίτλο: «Elements – 5 countries, 4 elements, one original music play».

Η πρωτότυπη αυτή σύμπραξη θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την Παρασκευή 12.05.2023 στις 20:00.

Επιπλέον το Σάββατο 13.05.2023 στις 21.00, επίσης στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το «Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας» του Μουσικού σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με τίτλο «ΠΑΡΑ…ΜΥΘΟΙ».

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2510247190

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: