Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ψηλά στη συνείδηση των πολιτών ο ρόλος των δικηγόρων

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Καβάλα, από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο, παρευρέθηκε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Γνωρίζετε καλά ότι, στα μάτια του κόσμου, ο Δικηγόρος αποτελεί το θεσμικό αποκούμπι σε ένα πολυδαίδαλο νομικό κατεστημένο. Ότι είστε προστάτες απέναντι στην αδικία. Ότι είστε σύμμαχοι στη μάχη για την εξασφάλιση της αλήθειας. Και αυτός σας ο ρόλος σας κατατάσσει υψηλά στη συνείδηση των πολιτών. Αυτός ο ρόλος όμως είναι και αυτός που οφείλει να περιχαρακωθεί με την ευθύνη που του πρέπει», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νομικούς που επισκέπτονται την Καβάλα απ’ όλη τη χώρα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κοινό σημείο επαφής «των θεσμών που εκπροσωπούμε, της νομοθετικής εξουσίας και της Δικαιοσύνης, να λειτουργούμε μέσα στο αυστηρά περιγεγραμμένο όριο των αρμοδιοτήτων μας, τόσο για τη δική μας προστασία όσο και για την προστασία της ακεραιότητας του θεσμού που εκπροσωπούμε. Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως το ανώτατο αντιπροσωπευτικό όργανο των δικηγόρων της χώρας, έχει κομβικό ρόλο να παίξει».

Και αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «γιατί πέρα από το σημαντικό έργο της εξασφαλίσεως των υλικών και θεσμικών προϋποθέσεων της προσωπικής και
λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικηγόρων, έχει να μεριμνήσει και για την ικανότητα της προσαρμογής, αλλά και την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης. Προσαρμογή ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε επάξια στις ανάγκες της εποχής χωρίς να θυσιάζουμε τίποτε από τον αξιακό κώδικα που μας χαρακτηρίζει. Και επαγρύπνηση, προκειμένου να φυλάττουμε θεσμικές “Θερμοπύλες” απέναντι σε εκείνους που επιχειρούν να αλώσουν δεοντολογικά τα θεσμικά εσκαμμένα».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en