Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν και με την υγεία!

Ο κύριος Μακάριος Β. Λαζαρίδης, Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκράτιας μέσω Δελτίου Τύπου παραθέτει ως απάντηση στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τις δαπάνες της υγείας τα εξής παρακάτω:

Μερικά πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ. Εν προκειμένω, ο λαϊκισμός που χαρακτηρίζει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόσο πριν κυβερνήσει το 2015 όσο και τώρα.

Χρησιμοποιώντας τα προσφιλή του Fake News, επιχειρεί να κάνει το «άσπρο μαύρο», να παραποιήσει την πραγματικότητα όπως τον εξυπηρετεί και να παραπλανήσει για μία ακόμη φορά τους πολίτες για πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη.

Τελευταία κρούσματα αυτό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία «ανακάλυψε» υποτιθέμενη πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέτσοβο (που δυστυχώς γι’ αυτήν είχε γίνει το 2019), αλλά και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι τάχα ο νέος Προϋπολογισμός που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση περικόπτει δαπάνες από την Υγεία.

Μεγάλο ψέμα!

Για μια ακόμη φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να μην διαβάζουν και να προχωρούν σε μια ανέξοδη κριτική στηριζόμενοι σε ψευδή στοιχεία, χωρίς πραγματικά επιχειρήματα και με την υποκρισία να περισσεύει. 

Προκειμένου να έχουν γνώση οι πολίτες, ας ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση:

Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία θα είναι αυξημένες το 2022, τόσο έναντι του 2021 όσο και του 2019, όταν εκτελέστηκε ο τελευταίος Προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, φτάνουν συνολικά σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης το 2022 στο 6,3% του Α.Ε.Π. Οι τακτικές δαπάνες για το Υπουργείο Υγείας, χωρίς τις έκτακτες δαπάνες COVID, φτάνουν τα 4,52 δις ευρώ το 2022 έναντι 4,27 δις ευρώ το 2021, αυξημένες δηλαδή κατά 250.000.000 ευρώ. Για το 2021 πραγματοποιήθηκαν δαπάνες COVID από το Υπουργείο Υγείας, επιπλέον των παραπάνω, 944.000.000 ευρώ, ενώ για το 2022 έχουν προβλεφθεί πιστώσεις COVID για την Υγεία 736.000.000 ευρώ.

Τα έσοδα των νοσοκομείων, σε δημοσιονομική βάση, ανέρχονται σε 2,68 δις ευρώ το 2022, έναντι 2,67 δις ευρώ το 2021, και αυτό χωρίς τις επιπλέον πιστώσεις για την υγεία που έχουν προβλεφθεί στο ειδικό αποθεματικό. Σχετικά με τις τακτικές κοινωνικές δαπάνες, χωρίς τις έκτακτες δαπάνες COVID, που ήταν συνδεδεμένες με τα διαδοχικά lockdown, είναι επίσης αυξημένες το 2022.

Σύμφωνα με τον κοινωνικό Προϋπολογισμό, η δαπάνη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αυξάνεται κατά 759.000.000 ευρώ, από τα 43,29 δις ευρώ το 2021 σε 44,05 δις ευρώ το 2022, ενώ οι τακτικές δαπάνες του ΟΠΕΚΑ (εξαιρουμένων των δαπανών COVID – πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»), αυξάνονται κατά 155.000.000 ευρώ.

Ας πάψουν λοιπόν οι λάτρεις του «όχι σε όλα» και της διασποράς ψευδών ειδήσεων να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Κάνουν κακό κυρίως στον εαυτό τους, αφού οι πολίτες τους γνωρίζουν πια πολύ καλά και θα τους δώσουν και πάλι την απάντηση που τους αρμόζει στις εκλογές του 2023!

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 38χρονης στην Κεραμωτή

“Φως” στην περίεργη υπόθεση του θανάτου της 38χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στο Λιμάνι της Κεραμωτής την Κυριακή (διαβάστε σχετικά εδώ) προσπαθεί να ρίξει μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

“Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

Ακούστε την δήλωση :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σεισμός 3 ρίχτερ κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας

Νέος σεισμός της κλίμακας του 3 ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και είχε ως επίκεντρο την νοτιοδυτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Energean | Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Πρίνου δεν θα περάσει!

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ήδη από την παρουσίαση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου τον Φεβρουάριο του 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Πρίνου.

Στην αρχή, στόχος ήταν οι συνάδελφοι που επέλεξαν να πάρουν το πρόγραμμα εθελουσίας. Εδώ και μερικές εβδομάδες, στόχος είναι όσοι εργαζόμενοι του Πρίνου δεν σταμάτησαν να εργάζονται, όσοι επέστρεψαν στην εργασία τους αλλά και όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν άλλο την επίσχεση εργασίας που έχει αποφασίσει το Σωματείο και θέλουν να επιστρέψουν, αλλά δεν το τολμούν.

Στο στόχαστρο, βέβαια, βρέθηκε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη, η οποία δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της από την γνωστή οργάνωση «Ρουβίκωνας». Μια επίθεση που ακόμη περιμένουμε από το Σωματείο των εργαζομένων αλλά και από τα θεσμικά πρόσωπα και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν, όπως και όλα αυτά τα περιστατικά βίας που ντροπιάζουν την ίδια την περιοχή μας.

Σκασμένα λάστιχα και σπασμένα παρμπρίζ σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, συνεχής στοχοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από μέλη του Σωματείου και πρώην εργαζόμενους στον Πρίνο, απειλές και προσπάθεια εκφοβισμού κατά τη διάρκεια μετάβασης στον χώρο εργασίας, συνιστούν δυστυχώς, μια σχεδόν καθημερινή πρακτική.

Η Energean ήδη αποκαθιστά και θα συνεχίσει να αποκαθιστά τις υλικές ζημιές από τις επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων της. Επιπλέον, δεσμεύεται να στηρίξει ηθικά
και, βεβαίως, νομικά όλους όσοι είναι θύματα αυτής της αδιανόητης, για κάθε πολιτισμένη κοινωνία, φυσικής και ψυχολογικής βίας. Οι ένοχοι για αυτές τις πράξεις αλλά και οι προφανείς καθοδηγητές τους να είναι βέβαιοι ότι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων του Πρίνου δεν θα περάσει! Η ανάπτυξη του Έψιλον και οι επενδύσεις για το αύριο του Πρίνου θα προχωρήσουν! Ο Πρίνος γυρίζει σελίδα και στη νέα εποχή έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι που σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, τους κανόνες λειτουργίας και τους συναδέλφους τους!

0

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: