Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης ο πρωτογενής τομέας»

Τι συζήτησε με αγρότες και πολίτες σε πέντε χωριά του Δ. Παγγαίου

Τα χωριά Αυλή, Μεσότοπο, Σιδηροχώρι, Δωμάτια και Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας τις επαφές του με τις τοπικές κοινωνίες του νομού.

Οι κάτοικοι των χωριών του έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 

Εκτενής συζήτηση, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη, του προέδρου και του διευθυντή του ΤΟΕΒ Πιέριας Κοιλάδας κ. Γ. Μίχογλου και Γ. Κασιάρα, αντίστοιχα, έγινε για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτές θα ξεπεραστούν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  -λόγω και της ιδιαιτερότητας της περιοχής – στα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα, συνοψίζοντας μια σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τους τελευταίους μήνες. 

Ανάμεσά τους, η απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, η πίστωση στους λογαριασμούς τους του οφειλόμενου 35% των αποζημιώσεων του 2019, η αποζημίωση των σπαραγγοπαραγωγών – και όχι μόνο αυτών – για τις ζημιές που είχαν υποστεί από τη θεομηνία, καθώς και η αλλαγή στον κανονισμό και στην οργάνωση του ΕΛΓΑ με ένα νέο νόμο – πλαίσιο, προς διευκόλυνση των συγκεκριμένων επαγγελματιών.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι προχώρησε η διαδικασία για το ασφαλιστικό των αγροτών, θεσπίστηκε το κυρωτικό πλαίσιο κατά των ελληνοποιήσεων, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, προχώρησε η μείωση της φορολογίας των συνεταιριστικών σχημάτων, του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και του φορολογικού συντελεστή, ενώ έγιναν οι κατάλληλες ρυθμίσεις, ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι να παραμείνουν στο χωράφι. 

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέλευση αγροτών του Δήμου Παγγαίου με τοπικούς και πολιτικούς φορείς της Π.Ε Καβάλας

Όπως συγκεκριμένα ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης :

Σήμερα στείλαμε ,με μια πρωτοφανή και συγκινητική συνάντηση στο Αμφιθέατρο ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ , ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση , πως ενωμένοι διεκδικούμε αποφασιστικά την δίκαιη αποζημίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα .
Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πολλά επίκαιρα αλλά και διαχρονικά θέματα που αφορούν την αγροτική κοινότητα της περιοχής μας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγγαίο | Παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχές στην πρώην Δ.Ε Ορφανού

Παραμένουν ακόμα χωρίς ηκεκτρικό ρεύμα περιοχές στην πρώην Δ.Ε Ορφανού.

Μάλιστα όπως τόνισε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης θα χρειαστούν κάποιες ώρες (ίσως και παραπάνω από 4) για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λαζαρίδης | Μεγάλη καταστροφή στον Δήμο Παγγαίου – Από αύριο η καταγραφή των ζημιών

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης

Βιβλική καταστοφή σε αμπέλια και ελιές στους πρώην δήμους Ορφανού και Πιερέων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο, τη διευθύντρια ΕΛΓΑ Καβάλας Ρ. Κατσικέρη και από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Θα σταθούμε δίπλα στους αγρότες μας, όπως αυτή η Κυβέρνηση κάνει εδώ και τρία χρόνια.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: