Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Οι εποχές που τα πανεπιστήμια ήταν άντρα ανομίας, πέρασαν ανεπιστρεπτί

Τη βούληση της Κυβέρνησης να διατηρήσει τα Πανεπιστήμια ασφαλή και να βάλει τέλος στη μετατροπή τους σε χώρους παραβατικότητας, υπογράμμισε ο
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους κ. Κ. Παπαχλιμίντζο και κυρία Χρ. Βίδου.

Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου και την κριτική που άσκησαν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:
«Μπορεί βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης να θέλουν τα πανεπιστήμια άντρα ανομίας και καταφυγίου τρομοκρατών και όχι διακίνησης των ελεύθερων
ιδεών. Η Κυβέρνηση δεν είναι αυτής της λογικής και φυσικά δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Δεν μπορώ να φανταστώ εν έτει 2022 κόμματα να υποστηρίζουν ότι ποινικοί, δολοφόνοι και τρομοκράτες έχουν τη δυνατότητα να αλωνίζουν μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις φοιτητικές εστίες, οι οποίες -θυμίζω- είναι προορισμένες για τα παιδιά του ελληνικού λαού και δη των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτια για τα παιδιά τους».

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό το 2019. Μην ξεχνάμε ότι η ασφάλεια των Πανεπιστημίων ήταν μέσα στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, όπως και η κατάργηση του ασύλου. Πριν από 3,5 χρόνια κανείς δεν θα τολμούσε να βρίσκεται εκεί που βρέθηκαν χθες οι ομάδες καταστολής για να αντιμετωπίσουν τους κακοποιούς που εμπλέκονται με ζητήματα διακίνησης ναρκωτικών.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα δεν συμφωνούν με αυτή την τακτική, να μας το πουν ευθέως. Εμείς είμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, με τους ανθρώπους του μόχθου, που προσπαθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους με πάρα πολλές δυσκολίες και όχι με αυτούς που μπαίνουν αυθαίρετα στα πανεπιστήμια και προχωρούν σε τέτοια αίσχη.

Οι εποχές που τα πανεπιστήμια ήταν άντρα ανομίας, πέρασαν ανεπιστρεπτί».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en