Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από τη Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Με το μήνυμα “Ας μετατρέψουμε το φόβο σε κινητοποίηση και φροντίδα”, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε ψηφιακή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο.
 
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αποτελεί παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας, μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου των γυναικών ωστόσο ανήκει στην κατηγορία των περιπτώσεων που θεραπεύονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό με κύριο όπλο την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση.
 
Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων βρέθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών που θα καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου επισήμανε στην παρέμβασή του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τον πρόδρομο ενός συνολικού προγράμματος πρόληψης τόσο του καρκίνου του μαστού όσο και του παχέος εντέρου και του τράχηλου της μήτρας.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, ο Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος καθώς και γυναίκες που βίωσαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Νάτσιου.
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο των συμβολικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια, το κτίριο της Νέα Δημοκρατίας στην Πειραιώς παρέμεινε φωταγωγημένο στα ροζ για τρεις ημέρες και στελέχη του κόμματος συμμετείχαν στην πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης της κινητής μονάδας μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέστος | Διενέργεια ψεκασμού υπέρμικρου όγκου από αέρος – ακμαιοκτονία κουνουπιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολίβαδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής), την Πέμπτη 07-07-2022 από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεων κλπ) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: