Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αίμα πληρώνει η Ξάνθη το τίμημα του Κορωνοϊού και οι οικονομία της πόλης είναι στα τάρταρα. Αύριο 30 Ιουνίου 2020 λήγει η καραντίνα στον Εχίνο ενώ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για όλο τον Νομό Ξάνθης έχουν παραταθεί και πάνε μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες ιστορίες και ότι θα μπορέσουμε σιγά σιγά να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα κομμάτια της πόλης

xanthinews

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Επιμελητήρια | Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Δευτέρα 6/7/2020 και ώρα 11.00 έως 13.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην Ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα, δυνάμει της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.41015/30.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 2733/3-7-2020.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, αναγνωρίζοντας το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, λόγω της απαγόρευσης εισόδου τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Νυμφαίας (Ροδόπης),  Ορμενίου  και Κυπρίνου (Έβρου), Ξάνθης (Αγ.Κωνσταντίνου), και Δράμας (Εξοχής) εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την έντονη ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, όπως εφαρμόστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργήσει, ήδη, τεράστια θέματα βιωσιμότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και έχουν επιφέρει σημαντική απώλεια των εποχιακών θέσεων εργασίας. Ο νέος περιορισμός που τίθεται στις οδικές συνδέσεις με την Βουλγαρία έχει επιφέρει την άμεση ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειάς μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάκτηση της απολεσθείσας τουριστικής κίνησης των προηγουμένων μηνών. 

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου να μειωθούν οι δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται εκ νέου από τη συντριπτική μείωση της τουριστικής κίνησης, πέραν όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν εξαγγελθεί. 

Για τους άνω λόγους,  θα μπορούσε η κυβέρνηση τηρώντας  πλήρως  τα υγειονομικά πρωτόκολλα να συμπεριλάβει  για την ισόνομη μεταχείριση όλων  των πολιτών της χώρας, πρόσθετη δίοδο συνοριακού σταθμού εντός της Περιφέρειας μας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Άνοιξε σήμερα το πρωί ο Εχίνος | Νέα αυστηρά μέτρα για το χωριό Μύκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από χθεσινοβραδινή σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η για επτά (7) ημέρες εφαρμογή πλαισίου μέτρων ως εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.

2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.

3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.

4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, με αφορμή τα έντονα επιδημιολογικά φορτία των τελευταίων ημερών, εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

xanthinews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανοίγει τους ορίζοντές σου (κάνε την εγγραφή σου τώρα)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης γνωστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη από 09:00 π.μ έως 13:00 μ.μ.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020 – 2021 θα συνεχίζονται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με τους εξής τρόπους:

Με την παρουσία των υποψήφιων μαθητών στο σχολείο, κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη τις παραπάνω ώρες και
Ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyha6vPYwa4IaExrXDG-QXd7bVNATSszub04bpBw9bRZ_hCA/viewform

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι μια ευκαιρία για γυναίκες και άντρες άνω των 18 ετών που έχουν απολυτήριο Δημοτικού και δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση για διάφορους λόγους. Η διάρκεια φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης είναι δύο σχολικά έτη.

Επιπλέον τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16:30 – 20:20), για να μπορούν όσοι και όσες εργάζονται, να τα παρακολουθούν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2541084366. Η διεύθυνση του σχολείου είναι: Κτίριο του 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

Ο Διευθυντής

Συμεωνίδης Συμεών

xanthinews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ

Λύθηκε το πρόβλημα των εργατών από τον Εχίνο που θέλανε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό!!!

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί να μπήκε σε καραντίνα για άλλες 5 μέρες ο Εχίνος , με σημερινή απόφαση του Χαρδαλιά, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με εργαζόμενους από Γερμανία που είχαν εισιτήρια και έπρεπε να ταξιδέψουν στις δουλειές τους λύθηκε…

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από το χωρίο, όσοι εργαζόμενοι του εξωτερικού έχουν προγραμματισμένο ταξίδι και κομμένα εισιτήρια για τις επόμενες ημέρες, θα μπορούν να βγουν από τον οικισμό και να ταξιδέψουν υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τέστ και θα βγει αρνητικό.

Λύνεται έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τοπική κοινωνία του Εχίνου που πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι έχει πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα στο θέμα του κορωνοϊού.

xanthinews

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ