Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάνδρα – Αδερφός 14χρονου: Ποτέ δεν έχει σηκώσει χέρι ο πατέρας μας

Ο 21χρονος αδερφός του 14χρονου μιλά για την τραγωδία στη Μάνδρα και απαντά σε όσα ακούστηκαν περί βίαιης συμπεριφοράς από τον πατέρα τους

Ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας του 14χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του με καραμπίνα στη Μάνδρα, μιλά πρώτη φορά για το τραγικό περιστατικό και απαντά στις καταγγελίες περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 21χρονος δήλωσε στο STAR πως ο θάνατος του 17χρονου αδερφού του οφείλεται σε ατύχημα«Είχανε δει που είχε βάλει ένα παλιό όπλο που είχε κρύψει ο μπαμπάς σε ένα σεντούκι και το πήρανε. Ήτανε ο ένας στα γίδια και ο άλλος στα πρόβατα. Του είπε ”Γιώργο είδα ένα γουρούνι”, πήγε ο συγχωρεμένος πήρε το όπλο τον περίμενε εκεί και του λέει πάμε πιο πάνω. Του δίνει το όπλο, βάζει τη σφαίρα μέσα και του λέει κράτα το κι αν βγει το γουρούνι ρίχτου. Την ώρα που πηγαίνανε να βρούνε το γουρούνι, το όπλο έριξε μόνο του».

«Αυτά που λένε ότι είδε το γουρούνι και τα μπέρδεψε όλα είναι ψέμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έπειτα όπως είπε μετά το τραγικό συμβάν ο 14χρονος παράτησε το όπλο εκεί και έτρεξε στη μητέρα τους, ενώ εκείνοι έψαχναν τον πατέρα τους που ήρθε αργότερα στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι ο 14χρονος αφού συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του Του επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Σχετικά με τον δίχρονο αδερφό του που αναφέρεται πως έχασε τη ζωή του επειδή κάηκε στο τζάκι, διευκρίνισε πως πέθανε από ιατρικό λάθος«Κάηκε το χέρι του και πέθανε από ιατρικό λάθος. Είχε ένα έγκαυμα και μπήκε σε χειρουργείο ενώ δεν έπρεπε. Οι γονείς μου δεν ξέρουνε».

Όσο για τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε ότι όντως έγιναν αλλά σύμφωνα με τον 21χρονο πραγματοποιήθηκαν από μια γειτόνισσα εξαιτίας μια παρεξήγησης: «Για ένα πάρκινγκ ξεκίνησε μια φασαρία με μια γειτόνισσα επειδή έχουμε πολλά αμάξια στην οικογένεια και πιστεύω αυτή μας έχει κάνει όλο αυτό».

Ερωτηθείς για τον πατέρα του, τόνισε ότι δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνον και τα αδέρφια του:

«Εγώ δεν έχω φάει ποτέ ξύλο. Ποτέ δεν έχει σηκώσει χέρι, Μα τι λέτε τώρα; δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον μπαμπά. Από τη μία δουλειά πήγαινε στην άλλη για να μην μας λείψει εμάς τίποτα».

Τέλος ο 21χρονος δήλωσε ότι η οικογένεια προσπαθεί να στηρίξει ψυχολογικά τον 14χρονο: «Του λέμε Γιωργάκη μου δε φταις εσύ, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να μην τον πάρει από κάτω».

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στους νέους ποινικούς κώδικες

Το εφαλτήριο για την πάταξη της εγκληματικότητας και την επιτάχυνση  απονομης της δικαιοσύνης είναι η έκτιση ποινής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για αλλαγές στον ποινικό κώδικα που παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει

Στη φυλακή ακόμα και για μικρές ποινές

– Για ποινές έως 1 χρόνο θα προβλέπεται ως κανόνας η αναστολή της ποινής, εφόσον δεν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη

– Για ποινές από 1 έως 2 χρόνια το δικαστήριο θα μπορεί είτε να αναστείλει, είτε να διατάξει μετατροπή της ποινής σε χρηματική (εξαγορά) ή να διατάξει έκτιση μέσω κοινωφελούς εργασίας.

– Για ποινές από 2-3 χρόνια θα είναι περίπου υποχρεωτική η έκτιση μέρους της ποινής που θα φτάνει κατ΄ ανώτατο όριο τους 6 μήνες και εν συνεχεία αναστολή του υπολοίπου

– Για ποινές άνω των 3 ετών δε θα χωρεί αναστολή συνεπώς μετά την αμετάκλητη καταδίκη, ο κατάδικος θα οδηγείται στις φυλακές.

Μέχρι 20 χρόνια η ποινή για τα κακουργήματα

Με το σχέδιο νόμου αυξάνεται το ανώτατο όριο – κάθειρξης για κακουργήματα από τα 15 στα 20 έτη, ενώ αυξάνεται και το ανώτατο όριο κάθειρξης για κακουργήματα κατά συρροή στα 25 έτη και για πλημμελήματα στα 10 έτη από τα 8 που ήταν μέχρι τώρα.

-Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις  αποφυλάκισης

Πλέον θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη, ανεξαρτήτως τυπικών προϋποθέσεων συμπλήρωσης χρόνου κράτησης.

Αδικήματα για εμπρησμό -συγκοινωνίες

Τα αδικήματα του εμπρησμού (ο οποίος εάν είναι με δόλο θα φθάσει και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης) και της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών  θα εκδικάζονται άμεσα  χωρίς την τήρηση της χρονοβόρας ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων.

-Αυστηροποίηση της ποινής και απαγόρευση κάθε μορφής αναστολής ή μετατροπής της ποινής για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους.

-Πρόβλεψη επιβολής παρεπόμενης ποινής δήμευσης περιουσίας του καταδικασθέντος εμπρηστή, ανάλογης με το μέγεθος και την αξία της βλάβης.

-Ποινικοποίηση με αυστηρές κυρώσεις των προπαρασκευαστικών πράξεων εμπρησμού δηλ. της κατοχής εμπρηστικών υλών ή αντικειμένων με σκοπό την προετοιμασία διάπραξης εμπρησμού δάσους (ποινή μη αναστελλόμενη μη μετατρεπόμενη).

Κακούργημα η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

Σε βαθμό κακουργήματος θα διώκεται η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή βαριά σωματική βλάβη, ενώ αυξάνεται το ελάχιστο όριο ποινής  για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στα δύο έτη.

-Κατάργηση Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ενίσχυση της αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μονομελούς Εφετείου με σκοπό την αποδέσμευση δικαστών και την παράλληλη αξιοποίηση τους σε άλλες δίκες. Οι εφέσεις κατά αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου θα εκδικάζονται επίσης από Τριμελές Εφετείο, που όμως θα συγκροτείται από αρχαιότερους στην ιεραρχία δικαστές.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο και φίλο, Μιλτιάδη Πασσαλίδη.

Ο Μιλτιάδης Πασσαλίδης υπήρξε Δήμαρχος Χρυσούπολης από το 1986 μέχρι και το 1998. Παράλληλα με την θητεία του ως Δημάρχου διετέλεσε και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καβάλας. Ως Δήμαρχος υπήρξε οραματιστής και δημιουργικός και συνέβαλε καθοριστικά, με μεγάλα έργα, στην μεγάλη πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Χρυσούπολης και της επαρχίας του Νέστου.

Στην οικογένεια του και στα δύο παιδιά του, την Όλγα και τον Γιάννη, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωταγώγηση του Δέντρου στην Πλατεία Καβάλας με party τιμών από τα καταστήματα και Anastasia

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η έναρξη των γιορταστικών εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει στις 21.00 συναυλία με την ANASTASIA. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο συμμετέχει αυτή τη μέρα με ένα PRE – CHRISTMAS PARTY τιμών και προσφορών από τα καταστήματα που επιθυμούν.

Όσοι συνάδελφοι θέλετε να συμμετέχετε μπορείτε να ετοιμάσετε και να μας στείλετε μια διαφήμισή σας σαν φωτογραφία για να προβάλλετε την επιχείρησή σας για την συγκεκριμένη μέρα με τα ποσοστά των εκπτώσεων ή ό,τι άλλο κρίνετε εσείς, ώστε να ανέβει στα μέσα μαζικής δικτύωσης του Συλλόγου το διάστημα που προηγείται. Η αποστολή να γίνει στο messenger ή στο Instagram του Εμπορικού Συλλόγου.

Το event θα διαφημιστεί από τα μέσα μαζικής δικτύωσης και το ωράριο λειτουργίας της αγοράς το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρα θα είναι 17.30 – 21.00.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: