Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Προσφύγαμε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας για την υπόθεση του λογισμικού ΤΑΠ

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

Η δημοτική μας παράταξη, συνεπής στις δεσμεύσεις της, προσέφυγε στις 10/02/2022 στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας για να διερευνήσει τη νομιμότητα του συνόλου της διαδικασίας που εφάρμοσε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την προμήθεια της “Μίσθωσης εξειδικευμένης μηχανογραφικής εφαρμογής για τις οικονομικές υπηρεσίες – Open Property (Διαχείριση ανταποδοτικών χρεώσεων ακινήτων)”.

Πρώτοι εμείς εντοπίσαμε το θέμα και το φέραμε σε γνώση των δημοτών μας. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιχείρησε ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει το πρόβλημα νομιμότητας που η ίδια δημιούργησε με αποκλειστική ευθύνη της. Όλο το προηγούμενο διάστημα, συλλέξαμε με προσοχή όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία και, κατόπιν μελέτης τους και νομικής αξιολόγησης, προχωρήσαμε στην υποβολή Αναφοράς.

Σκοπός μας είναι να προφυλάξουμε τη διαφάνεια στον Δήμο Καβάλας και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα όλων των Καβαλιωτών. Αυτό απαιτεί και ο ρόλος μας, να ελέγχουμε τις πράξεις της διοίκησης του Δήμου.

Η διαδικασία της “απευθείας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση” με έναν συγκεκριμένο κληθέντα και όχι περισσότερους, που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αντί του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, δεν είναι νομικά ορθή για τους εξής πολύ συγκεκριμένους λόγους:

· δεν προκύπτει η κατεπείγουσα ανάγκη που επικαλείται η διοίκηση του Δήμου και απαιτεί η νομοθεσία, η οποία ερμηνεύεται συσταλτικά λόγω της εξαιρετικής φύσης της.

· καταστρατηγήθηκε η ανταγωνιστική διαδικασία και οι αρχές της ίσης μεταχείρισης και διαφάνειας.

· η προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού επιλέχθηκε να κατατμηθεί, έτσι ώστε τεχνητά να συγκρατηθεί κάτω του χρηματικού ορίου (και με τη χρήση του αδιαφανούς όρου “δοκιμαστική χρήση” στη σύμβαση που συνυπέγραψε ο Δήμαρχος με την ανάδοχο εταιρεία), με σκοπό τη φαινομενικά νομιμοφανή δυνατότητα επιλογής της διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, και μάλιστα με πρόσκληση αποκλειστικά σε έναν συμμετέχοντα.

· υπάρχει αλλαγή του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης και παραβίαση των όρων της πρόσκλησης συμμετοχής με την προσθήκη της “δοκιμαστικής χρήσης” άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών, χωρίς έγκριση της προσθήκης αυτής από την Οικονομική Επιτροπή.

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών έχει δηλώσει στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και σε Μέσα Ενημέρωσης, ότι θα προχωρήσει σε παρόμοιες “απευθείας αναθέσεις” για την προμήθεια και των άλλων εφαρμογών της συγκεκριμένης εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν “δοκιμαστικά”. Χωρίς διαφάνεια, με κατάτμηση και χωρίς δημόσιο, ανοικτό διαγωνισμό.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να μην προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες. Οφείλει να σεβαστεί τον Νόμο, τους δημότες, το δημοτικό χρήμα, τους δημοτικούς υπαλλήλους, το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητηρίο Καβάλας | Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις – μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 315 επιχειρήσεων το διάστημα Μαΐου- Ιουνίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ικανοποιητική κρίνουν 5 στους 10 καβαλιώτες επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στην έρευνα, την κατάσταση της επιχείρησης τους για το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2022, ενώ για το επόμενο εξάμηνο 4 στους 10 εκτιμούν πως η επιχείρηση τους θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, την ώρα που, σχεδόν, αντίστοιχο ποσοστό διαβλέπει χειροτέρευση της πορείας της.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη σύσκεψη για τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στην Ελευθερούπολη

Σύσκεψη πολιτικών, τοπικών και αγροτικών φορέων είναι σε εξέλιξη από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε αγροτικές καλλιέργειες.

Το παρών στην σύσκεψη δίνουν μεταξύ αλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.

Παρόντες είναι επίσης οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: