Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουξ|Στο πλάνο η δημιουργία νέου εργοστασίου στην Ελλάδα

Με στόχο την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής αναψυκτικών θα κινηθεί εντός της επόμενης πενταετίας η Λουξ Μαρλαφέκας. Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο Capital.gr o Πλάτων Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος και διευθυντής μάρκετινγκ και εξαγωγών της επιχείρησης.

“Χρειαζόμαστε μία καινούργια και σύγχρονη μονάδα παραγωγής σε κάποιο μέρος της Ελλάδας με στόχο να αυξήσουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες. Ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας είναι τέτοιος, γεγονός που επιβάλει την επέκτασή μας και σε νέες εγκαταστάσεις”.

Nέα πορτοκαλάδα Loux Free με φυσικά γλυκαντικά, χωρίς συντηρητικά

Η Λουξ στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης SIAL 2022 κάνει είσοδο σε μία νέα κατηγορία, καθώς παρουσιάζει τη Loux Free πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και το μόνο χωρίς τεχνικά γλυκαντικά, με βάση φυσικά γλυκαντικά. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει 20% συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού.

Ταυτόχρονα η Λουξ λανσάρει και παρουσιάζει σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη νέα σειρά παγωμένου τσαγιού, τρεις κωδικούς χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, με τη χρήση φυσικών γλυκαντικών ουσιών. Πρόκειται για κινήσεις που εκτός των άλλων στόχο έχουν να ενισχύσουν τις διεθνείς της πωλήσεις στο προσεχές διάστημα.

Στον εξαγωγικό τομέα η εταιρεία με έδρα την Πάτρα αποκομίζει το 8% του συνολικού της τζίρου από τις διεθνείς πωλήσεις. Διατηρεί δραστηριότητα σε περισσότερες από 27 χώρες με σημαντικότερες από αυτές από πλευράς πωλήσεων τη Νότια Κορέα και την Κύπρο. Ακολουθούν η Αμερική, η Ευρώπη, ο Καναδάς και η Αυστραλία από πλευράς της δυναμικής που παρουσιάζουν.

Εντός του 2023 η Λουξ θα κάνει για πρώτη φορά κίνηση φέρνοντας στην αγορά και το κουτί αλουμινίου, καθώς θα παρουσιάσει αναψυκτικά με τη συγκεκριμένη συσκευασία. Θυμίζουμε ότι έως τώρα όλα της τα προϊόντα διατίθενται σε πλαστική συσκευασία τύπου PET.

Είσοδος στην αγορά της Cola Zero

Συν τοις άλλοις ετοιμάζει ένα νέο λανσάρισμα στην κατηγορία προϊόντων τύπου Cola, εισερχόμενη και στην αγορά των προϊόντων Zero, χωρίς θερμίδες. Στόχος είναι να παρουσιάσει ένα προϊόν, το οποίο προσελκύει τη ζήτηση από πλευράς καταναλωτών, ενώ η συγκεκριμένη κατηγορία έχει αναγνωρισμένη παρουσία στην αγορά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ο κύριος Μαρλαφέκας, αναφέρεται εκτός των άλλων στην τρέχουσα χρηματοοικονομική και γεωπολιτική συγκυρία και στις εκτεταμένες επιπτώσεις που αυτή έχει. Επισημαίνει ότι λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης, η εταιρεία υφίσταται την επίδραση που αυτή έχει με αύξηση του κόστους και κατ’ επέκταση με την αύξηση των τιμών στο ράφι σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

“Σε μία τέτοια χρονική συγκυρία οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να παραβλέψουν τον παράγοντα που ονομάζεται καινοτομία. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που έρχεται σε αντιπαράθεση με την υφιστάμενη κατάσταση όπου πολλοί τομείς εμφανίζουν συρρίκνωση της κατανάλωσης, με τις αγορές να ζητούν φθηνότερα προϊόντα.

Πρόκειται για μία συγκυρία που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Οι καταναλωτές σε περιόδους όπως αυτές θέτουν ως βασικό κριτήριο για τις αγορές τους, τον παράγοντα που ονομάζεται τιμή. Αυτό καθιστά δυσκολότερη την εξίσωση για όλες τις εταιρείες, τη στιγμή που υπάρχει ζήτηση για φθηνότερα προϊόντα”.

Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει την συνολική επιβάρυνση που δέχεται σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις εξορθολογισμού του κόστους, περιορίζοντας όσες δαπάνες μπορεί να περιορίσει.

Είσοδος στο φυσικό μεταλλικό νερό με τη Δίρφυς

Θα θυμίσουμε ότι η Λουξ απέκτησε πρόσφατα το 43% της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού, Δίρφυς. Επιδίωξή της είναι να παρουσιάσει στην αγορά ένα ακόμα μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό, εκτός από το επιτραπέζιο νερό όπου ήδη δραστηριοποιείται. Προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει αδειοδοτημένη πηγή, την οποία έχουν εντοπίσει προ καιρού οι άνθρωποι της Δίρφυς.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Λουξ φέτος, αναμένεται ότι ο κύκλος εργασιών της θα υπερβεί τα 35 εκατομμύρια

Ταυτόχρονα ο όγκος πωλήσεων είναι και αυτός αυξημένος κατά 2%-3% σε σύγκριση με πέρυσι. Εκτίμηση του κ. Μαρλαφέκα είναι ότι η επιχείρηση θα παραμείνει κερδοφόρα και στη διάρκεια του 2022 (πέρυσι τα κέρδη προ φόρων ήταν 3,5 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται πάντως ότι η επιβάρυνση που εκτιμάται ότι θα δεχτεί η Λουξ φέτος από το επιπλέον κόστος ενέργειας θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Εμφανίζεται ωστόσο επιφυλακτικός για τους επόμενους μήνες, αναφορικά με το πώς αυτοί θα κινηθούν και ποια θα είναι τα δείγματα που θα παρουσιάσουν. “Σε κάθε περίπτωση έρχεται ένας ισχυρός μήνας για τα αναψυκτικά, ο Δεκέμβριος, στον οποίο ποντάρουμε πολλά”.

capital.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Πρωτοβουλία για την ολιστική Ανασυγκρότηση

Πρωτοβουλία για την ολιστική Ανασυγκρότηση του Έβρου αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα του νομού. Ως πρώτο βήμα ανοίγει διάλογο με τους φορείς και την κοινωνία, προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό της στρατηγικής και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στη ολιστική ανασυγκρότηση του νομού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2022 και του 2023. 

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ανασυγκρότηση του Έβρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00πμ, στο Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, Αλεξανδρούπολη). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Βασίλης Δελησταμάτης, δήλωσε ανακοινώνοντας την Πρωτοβουλία: «Η ανασυγκρότηση του νομού απαιτεί όραμα, ολιστική προσέγγιση, ολοκληρωμένη στρατηγική και συνεργασία του συνόλου των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του νομού. Απαιτούνται παρεμβάσεις, οι οποίες δεν θα επουλώνουν απλά τις πληγές που άνοιξε η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, αλλά θα διασφαλίζουν μια πλήρη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη.  

Με πρόπλασμα τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα του νομού, την επιστημονική υποστήριξη και τη δεδηλωμένη πρόθεση στήριξης από την Πολιτεία, τοποθετούμε το θεμέλιο λίθο για τον Έβρο των επόμενων δεκαετιών”.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής του νομού Σταύρος Κελέτσης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο Φώτιος Μάρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, επίσης Μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο και επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. 

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το σύνολο των τοποθετήσεων θα καταγραφεί και θα τεθεί σε γνώση της Επιτροπής εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάβουν να προτείνουν μια ολιστική στρατηγική προσέγγιση για την ανασυγκρότηση του νομού.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο μοσχαράκι στρογκανόφ

Έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από 30 λεπτά…

Υλικά

 • 280 γρ. χυλοπίτες
 • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
 • 300 γρ. συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών
 • 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση
 • 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
 • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

 1. Σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.
 2. Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό και αφήστε το να πάρει γρήγορα βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι σταθερά στο δάγκωμα, 7 έως 9 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
 3. Σουρώστε και πετάξτε το λίπος από το μαγειρεμένο μοσχάρι. Ανακατέψτε τη συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριών και τη σκόνη σκόρδου στο μοσχαρίσιο κρέας. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
 4. Αποσύρετε το μοσχάρι από τη φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και αλατοπιπερώστε.
 5. Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 9,6% η ανεργία τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Κάτω από το 10% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, καθώς ανήλθε σε 9,6% έναντι 11,8% τον Οκτώβριο 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 10,3% τον Σεπτέμβριο 2023.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 453.783 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 98.636 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (17,9%) και κατά 28.316 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (5,9%).
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 12,1% (από 16,1% τον Οκτώβριο πέρυσι) και στους άνδρες σε 7,6% (από 8,5%).

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 23,7% (από 28,2% τον Οκτώβριο 2022) και στις ηλικίες 25- 74 ετών σε 8,7% (από 11%).

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.257.939 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 145.353 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (3,5%) και κατά 55.348 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (1,3%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.080.603 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 75.123 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (2,4%) και κατά 22.797 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (0,7%).

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: