Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί Ρεύματος | Σε ισχύ από σήμερα τα νέα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής

Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, στα 5 ευρώ η ανώτατη χρέωση για τις πάγιες χρεώσεις – Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές

Σε ειδικό καθεστώς τίθεται από σήμερα και μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023 η λιανική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος καθώς ενεργοποιούνται τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναπροσαρμογές της τελευταίας στιγμής στα τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν από σήμερα για όλο τον Αύγουστο έφερε η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία τέθηκε πλαφόν στις πάγιες χρεώσεις ύψους 5 ευρώ το μήνα και παράλληλα απαγορεύτηκε η έμμεση εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Όσοι προμηθευτές υπερέβαιναν τα όρια που έθεσε το ΥΠΕΝ προχώρησαν σε αλλαγές των τιμοκαταλόγων τους που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα 1η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο καθεστώς που ισχύει στην αγορά ενέργειας τα τιμολόγια ανακοινώνονται κάθε μήνα και ισχύουν για τον επόμενο, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου κ.ο.κ. Παράλληλα οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς «πέναλτυ» αποχώρησης. Με το νέο καθεστώς έχει επιβληθεί επίσης πλαφόν στα έσοδα που εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί, το οποίο ομοίως αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα με απόφαση της ΡΑΕ. Οι τιμές που θα εισπράττουν οι ηλεκτροπαραγωγοί για τον Αύγουστο είναι: λιγνιτικές μονάδες 205,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μονάδες Φυσικού Αερίου Συνδυασμένου Κύκλου 422,39 ευρώ ανά μεγαβατώρα, Μονάδες Φυσικού Αερίου Ανοιχτού Κύκλου 594,76 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεγάλα υδροηλεκτρικά 112 ευρώ ανά μεγαβατώρα και χαρτοφυλάκια ΑΠΕ 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τα τιμολόγια των μεγαλύτερων προμηθευτών μετά τις προσαρμογές που έγιναν από όσες εταιρείες είχαν ανακοινώσει αρχικά υψηλότερα πάγια, παρατίθενται παρακάτω. Από τις τιμές κάθε προμηθευτή αφαιρείται ποσό ύψους 0,37700 Euro/kWh που είναι η κρατική επιδότηση στα τιμολόγια του ρεύματος για τον Αύγουστο.

Οι επιδοτήσεις

Κάθε 20 του μήνα, λοιπόν, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των παρόχων.

Οι τιμές για τον Αύγουστο κυμαίνονται από τα 0,476 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η κρατική επιδότηση είναι στα 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές αυτές είναι υψηλές καθώς οι προμηθευτές έχουν ενσωματώσει σε αυτές τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Κάθε μήνα, την 20η ημερολογιακή ημέρα, οικιακοί καταναλωτές και επιχειρήσεις θα ενημερώνονται από τις εταιρείες (μέσα από τις ιστοσελίδες τους) για τα τιμολόγια τους. Στη συνέχεια πιάνοντας το κουμπιουτεράκι… θα κάνουν τους υπολογισμούς και θα αφαιρούν από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις την ενίσχυση προκειμένου να ερευνούν κατά πόσο ο πάροχος τους, τους προσφέρει τιμή με βάση τις προτιμήσεις τους. Άρα η τελική τιμή πληρωμής της κατανάλωσης θα καθορίζεται από το ύψος της τιμής της κιλοβατώρας που ανακοινώνει ο προμηθευτής και το ύψος της κρατικής επιδότησης.

Οι τιμές της κιλοβατώρας ανά εταιρεία

ΔΕΗ

Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες, 0,486 Euro/kwh. Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω, 0,498 Euro/kwh. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα. Νυχτερινό τιμολόγιο 0,445 Euro/kwh.

Protergia

Χρέωση Ενέργειας Ημέρας 0,54913 Euro/kwh. Χρέωση Ενέργειας Νύχτας 0,54555 Euro/kwh. Μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ.

Ήρων

για ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, ανεξαρτήτως του ύψους της, 0,575 Euro/kWh, πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison

τιμολόγια από 0,9395 ένω 1,0024 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με επιστροφή τον επόμενο μήνα του Elpedison Loyalty Pass. Το πάγιο κυμαίνεται από 1,5 ευρώ το τετράμηνο έως 5 ευρώ το μήνα.

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

τιμή με έκπτωση συνέπειας 0,563-0,576 Euro/kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας 0,583 -0,591Euro/kWh. Πάγιο 5 ευρώ.

Nrg

τιμή ενέργειας 0,499-0,569 Euro/kWh ανάλογα με το πρόγραμμα και πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα ανάλογα με την ενεργοποίηση ή μη e-bill και πάγιας εντολής.

Volterra

Χρέωση Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας: 0,6700 Euro/kWh, Πάγια Χρέωση: 4,5Euro/30 ημερολογιακές ημέρες.

WATT+VOLT

0,62Euro/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών.

Zeniθ

Χρέωση ενέργειας 0,55500 Euro/kWh, πάγιο 4,5 ευρώ.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέλλα | Μαθητής Γυμνασίου έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του

Περιστατικό ακραίας βίας σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από γυμνάσιο του Δήμου Σκύδρας, όταν μαθητής έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του.

Πώς έγινε το συμβάν

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το karatzova.com, σύμφωνα με καταγγελία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, μαθητής της Β’ τάξης γυμνασίου του Δήμου Σκύδρας δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο μαθητή, της Γ’ Τάξης, ο οποίος επιχείρησε να βάλει μέσα στο μάτι του συμμαθητή του αναμμένο τσιγάρο. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο καταγγελλόμενος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του προκαλώντας του εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα κατήγγειλε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία, η οποία παρέπεμψε τον καταγγελλόμενο στον ανακριτή προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία. 

Το περιστατικό συνέβη μετά τη λήξη των μαθημάτων και εκτός σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και προηγούμενες καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο με περιστατικά εντός σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en