Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήμνος | Μία επιστολή στον Πρόεδρο Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το ακριτικό νησί

Η Κατερίνα Φίκαρη, κάτοικος Λήμνου αλλά και μία γυναίκα που έχει δώσει τον δικό της αγώνα για το νησί της Λήμνου, πήρε την απόφαση να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες της για την στήριξη που παρέχει στη χώρα μας , σε μια δύσκολη περίοδο. Το αποτέλεσμα ήταν να λάβει ευχαριστήρια απάντηση από το Προεδρικό γραφείο του Μακρόν μεταφέροντας τις ευχαριστίες του!

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση της κυρίας Φίκαρη που έκανε γνωστό το γεγονός 

“Η απάντηση σε μια επιστολή που έγραψα προς τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, σε μια στιγμή που ένιωσα την ανάγκη να ακουστεί και το ευχαριστώ εκείνων που η ζωή τους επηρεάζεται πέρα από κάθε άλλον από τις ταραγμένες σχέσεις με τη γείτονα.
Μια επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων του εξέφραζα την αγωνία ενός πολίτη που κατοικεί στις εσχατιές της Ευρώπης και τις επιπτώσεις της τουρκικής προκλητικότητας στην καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, τις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Για τους τακτικισμούς της Τουρκίας και την ευθύνη της Ευρώπης να υπερασπιστεί την Ελλάδα, καθώς υπερασπιζόμενη την Ελλάδα υπερασπίζεται την Ευρώπη και τις αξίες της.
Τον ευχαριστούσα για την ενεργή στήριξη που παρέχει στη χώρα μας και τον συνεχάρην για τις πρωτοβουλίες του σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και εκτός των ελληνοτουρκικών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Λιβάνου.
Μου απάντησαν από το γραφείο του μεταφέροντάς μου τις ευχαριστίες του. Το θεωρώ μεγάλη μου τιμή και με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ο Γάλλος πρόεδρος είναι για μένα ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη γενιά μου (είναι κι εκείνος γεννημένος το 1977, όπως κι εγώ). Κι αυτό με κάνει διπλά υπερήφανη για τη στάση του και την υποστήριξή του.

Διαβάστε την επιστολή της κυρίας Φίκαρη στον Γάλλο πρόεδρο, μεταφρασμένη.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Ονομάζομαι Κατερίνα Φίκαρη, είμαι ελληνίδα δημοσιογράφος και Ευρωπαία πολίτης που ζει στο ελληνικό νησί της Λήμνου, κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.

Με αυτήν την επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στήριξή σας στην Ελλάδα και στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό γείτονα, ο οποίος επιχειρεί να μεταβάλει το status quo στην περιοχή με παράλογες αξιώσεις, απειλώντας σε μόνιμη βάση την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Διαρκώς βλέπουμε αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας να πετούν πάνω από το νησί μας ως επίδειξη ισχύος και ως σταθερή υπενθύμιση της εχθρικής τους συμπεριφοράς έναντι της Ελλάδας. Θυμάμαι το 1987, όταν ήμουν μόλις 10 ετών, άνθρωποι έφευγαν από το νησί λόγω της κρίσης με την Τουρκία. Και ακόμη και σήμερα οι τοπικές επιχειρήσεις πολλές φορές αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αβεβαιότητας λόγω της έντασης.

Αυτό δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Η Ευρώπη έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα εντός των συνόρων της και οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Αποτέλεσε για μένα μεγάλη έκπληξη η φράση σας ότι  «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο με πράξεις». Όχι επειδή δεν είναι αλήθεια, αλλά επειδή δεν θυμάμαι κανέναν άλλον ηγέτη στον κόσμο να είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την Τουρκία. Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης μαζί τους και αποδείχτηκε πόσο κοντά βρίσκεστε στην πραγματικότητα, όταν – δυστυχώς- άλλοι ηγέτες παραμένουν σιωπηλοί.

Παρακαλώ δεχθείτε τον απόλυτο θαυμασμό μου. Γεννήθηκα το 1977, όπως εσείςΤο γεγονός ότι ένας ηγέτης στην ηλικία μου διαχειρίζεται τόσο επιτυχώς τις ευρωπαϊκές και άλλες υποθέσεις (όπως για παράδειγμα στο Λίβανο) με κάνει ιδιαίτερα περήφανη για τη γενιά μου. Με κάνετε να ελπίζω και να προσδοκώ ότι η Ευρώπη θα βγει από το τούνελ της εσωστρεφούς, διστακτικής συμπεριφοράς και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αγαπώ την Ευρωπαϊκή ιδέα από πολύ νεαρή ηλικία και εξακολουθώ και ελπίζω και προσεύχομαι η Ευρώπη να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα μέχρι το τέλος σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, όπως έκανε και σε άλλες ιστορικές συγκυρίες. Διότι, το να στέκεται κοντά στην Ελλάδα σημαίνει ότι στέκεται κοντά στις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της και τελικά στην ίδια της την υπόσταση.

Σας ευχαριστώ πολύΚύριε Πρόεδρε

Δείτε επισης την επιστολή που έστειλε το Προεδρικό γραφείο της Γαλλίας στην κ. Φίκαρη ως απάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν… 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en